Φαίνεται πως το 2024 θα είναι η χρονιά τους! Η Άση Μπίλιου αποκαλύπτει τα 4 ζώδια που παρά τις δυσκολίες θα έχουν τη μεγαλύτερη πρόοδο

Μια εποχή τελειώνει, μια καινούρια ξεκινά, καθώς το 2024 φιλοξενεί κάποιες από τις πιο σημαντικές αλλαγές σε πλανητικό επίπεδο.

Από αυτές τα ζώδια που θα επωφεληθούν περισσότερο αλλά και θα ξεβολευτούν είναι τα ζώδια της μεταβλητής ομάδας οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Τοξότης και οι Ιχθύες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το 2024 έχετε όλες τις καλές προδιαγραφές για να εξελιχθείτε σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Είναι μια χρονιά εξερεύνησης και ανοίγματος των οριζόντων σας για πολλούς και ποικίλους λόγους. Ένας από αυτούς είναι η αλλαγή θέσης του Πλούτωνα που το 2024 θα εγκατασταθεί πλήρως στο ζώδιο του Υδροχόου για τα επόμενα 20 χρόνια. Το 2023 μας είχε δώσει μια πρόγευση από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο από το ζώδιο του Υδροχόου αλλά από φέτος θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επιρροής του.

Οι ορίζοντες σας διευρύνονται, η επιρροή σας ενισχύεται

Ο Πλούτωνας στις 21/01 λοιπόν περνά στο φιλικό προς το δικό σας ζώδιο του Υδροχόου, μέσα στον τομέα της περιπέτειας, της γνώσης, των ταξιδιών, των πεποιθήσεων σας για τη ζωή και τον κόσμο. Αν μη τι άλλο θα ενισχύσει περαιτέρω την επιθυμία σας να δείτε και να βιώσετε νέες εμπειρίες. Με κάποιο τρόπο μέσα στα επόμενα 20 χρόνια που θα κρατήσει η επιρροή του από αυτό το ζώδιο, πολλά από αυτά που πιστεύατε και αντιλαμβανόσασταν θα αλλάξουν για τα καλά ενώ χρόνο με τον χρόνο θα αποκτάτε περισσότερη δύναμη επιρροής στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο που αποτελείτε μέρος του. Μάλιστα η φήμη σας δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας. Πάντως το 2024 θα συμβεί ακόμη κάτι σημαντικό για τον οικονομικό τομέα του ωροσκοπίου σας καθώς ο Πλούτωνας θα φύγει από τον Αιγόκερω που στο δικό σας ωροσκόπιο συμβολίζει τις αξίες και τα οικονομικά θέματα και θα μπορείτε να τα διαχειριστείτε χωρίς απρόοπτα και μοιραία γεγονότα από δω και κάτω.

Ένας άλλος δείκτης αλλαγών είναι ο Βόρειος δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) που φέτος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέσα στον 11ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που συνδέεται με τη συμμετοχή σας στην κοινωνία, σε ομάδες, οργανώσεις κτλ. και θα σας ενθαρρύνει να επηρεάσετε με τα λόγια και τις πράξεις σας τον κόσμο με ένα θετικό τρόπο. Με τις περισσότερες εκλείψεις να πραγματοποιούνται στον άξονα Κριού – Ζυγού θα έχετε αρκετές αλλαγές και στις σχέσεις σας με φίλους, συνεργάτες, ομοϊδεάτες αλλά και στην ερωτική σας ζωή.

Κρόνος στους Ιχθύς ή το κάλεσμα στην περιπέτεια

Το 2023, ήταν μια αρκετά απαιτητική αλλά για κάποιους από τους εκπροσώπους του ζωδίου σας και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο και αρκετά παραγωγική χρονιά, αφού ο Κρόνος από τον τομέα της καριέρας σας υποχρέωσε να συγκεντρωθείτε περισσότερο στα θέματα της δουλειάς, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για όλες τις άλλες δραστηριότητες της ζωής σας. Όχι γιατί απαραίτητα γίνατε τόσο φιλόδοξοι ξαφνικά, ίσως γιατί το επέβαλλαν οι συνθήκες. Κάποιοι πήρατε προαγωγή, κάποιοι άλλοι όμως μπορεί να είχατε μεγαλύτερα προβλήματα με προϊσταμένους, νομικές ή άλλες συγκυρίες. Ο  Κρόνος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο μεσουράνημα σας και θα σας υποχρεώσει να συγκεντρωθείτε και να εστιαστείτε περισσότερο στην πρόοδο των επαγγελματικών σας. Μέσα στο 2024, κάποιοι από σας θα αναλάβετε πιο υπεύθυνα πόστα στη δουλειά σας, θα πάρετε ίσως προαγωγή σε μια άλλη θέση, θα πειραματιστείτε με ένα άλλο αντικείμενο εργασίας ή μπορεί να αλλάξετε εργοδότη και συνεργάτες. Μια χωροταξική αλλαγή είναι ένα από τα πιθανά σενάρια της χρονιάς, ειδικά αν έχετε γεννηθεί στα δύο πρώτα δεκαήμερα. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο, θα επηρεαστείτε από τον Κρόνο κυρίως την επόμενη χρονιά. Ο Κρόνος στο μεσουράνημα του ωροσκοπίου σας, αποτελεί «κάλεσμα στην περιπέτεια» και ανάγκη για μεγάλες ανακαλύψεις. Είναι η στιγμή που αναρωτιόμαστε πραγματικά ποιο είναι το νόημα της ζωής μας, το νόημα της επιτυχίας και τι αντίκτυπο έχει στην κοινωνία που ζούμε. Το μεσουράνημα δείχνει νέα ξεκινήματα και δεν είναι ο οίκος της διατήρησης των κεκτημένων μας. Οι περισσότεροι θα θελήσετε να πειραματιστείτε με κάτι καινούριο ξεπερνώντας φόβους, αναστολές και ανασφάλειες. Βέβαια συμβαίνει συχνά κάποιος που έχει αποφασίσει να κάνει κάτι καινούριο να το μετανιώνει προσωρινά και να βλέπει το παρελθόν με ροζ γυαλιά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε πίσω. Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στο μεσουράνημα οι άλλοι μας βλέπουν ως αυτοδύναμους και αυτάρκεις. Είναι όμως ο φόβος μην πέσουμε από τα ψηλά που κυριαρχεί μέσα μας, όταν ο Κρόνος περνάει από αυτό το κομμάτι του ωροσκοπίου μας. Γι’ αυτό είναι και η κατάλληλη στιγμή να προσπαθήσουμε να απαλλαχτούμε μια και καλή από τις φοβίες της αποτυχίας, τις ανασφάλειες, τον φόβο της εγκατάλειψης ή της απόρριψης. Στις 18/09 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου κι έτσι οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να έχετε μια ξαφνική χωροταξική αλλαγή είτε επαγγελματικά είτε σε επίπεδο σπιτιού.

Το πρώτο πεντάμηνο θα προετοιμάσετε το έδαφος για τα καλύτερα που θα έρθουν μετά

Ο Δίας στο πρώτο πεντάμηνο θα ενισχύσει από τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας τη διαίσθηση σας. Ακόμη κι η φαντασία, η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα σας θα είναι σε εξαιρετικά επίπεδα μέχρι τον Μάιο που κατά βάση είναι διάστημα προπαρασκευαστικό για ένα πολύ καλύτερο υπόλοιπο της χρονιάς με τον Δία στο ζώδιο σας. Πολύ σημαντική η συμβολή της συνόδου Δία – Ουρανού στον τομέα της υγείας την άνοιξη. Έτσι αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια θα καταφέρετε να το ξεπεράσετε με λιγότερα προβλήματα. Εφέτος θα είναι πιο εύκολο να βρείτε τον σωστό ιατρό, θεραπεία ή εναλλακτική θεραπεία που θα σας απαλλάξει από θέματα υγείας και θα σας χαρίσει μεγαλύτερη ευρωστία. Επίσης είναι εξαιρετική η θέση του Δία για να βελτιώσετε με άσκηση και καλή διατροφή το σώμα σας. Ίσως να μην είναι τόσο κοινωνικό το πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς όσο θα είναι το υπόλοιπο και να νιώθετε μεγαλύτερη ανάγκη να μένετε περισσότερο μόνοι. Όμως η μοναξιά που θα επιλέξετε δεν θα είναι ενοχλητική και δεν θα σας επιβάλλεται. Δεν είναι κατ’ ανάγκη αλλά επειδή χρειάζεστε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Στις 25/05 ο Δίας θα περάσει μετά από 12 χρόνια στο δικό σας ζώδιο δημιουργώντας ένα εύφορο κλίμα ώστε να υλοποιήσετε τις επιδιώξεις σας και να στοχεύσετε στην πραγματοποίηση τουλάχιστον ενός ονείρου! Για κάποιους το όνειρο μπορεί να σχετίζεται με την καριέρα, για άλλους με ένα γάμο ή την απόκτηση ενός απογόνου, για κάποιους άλλους που είναι μικρότεροι σε ηλικία το όνειρο μπορεί να σχετίζεται με την επιτυχία τους στις σπουδές. Ό,τι είναι αυτό που εύχεστε να γίνει πραγματικότητα, μπορεί και θα γίνει μες τη νέα χρονιά. Όχι βεβαίως άκοπα. Το σημαντικό όμως εκτός από την προσπάθεια είναι και ότι και η τύχη  αυτή τη χρονιά είναι στο πλευρό σας! Ο Δίας θα σας κάνει πιο αισιόδοξους, θα σας δώσει τον ενθουσιασμό που έλειπε από τη ζωή σας τα προηγούμενα χρόνια κι ακόμη κι αν προκύψει κάτι δύσκολο όπως ένας χωρισμός ή το τέλος μιας συνεργασίας δεν θα χάσετε την πίστη σας στον έρωτα ή στους ανθρώπους γιατί γρήγορα ο Δίας θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε αυτό που χάθηκε με κάτι που σας αξίζει περισσότερο. Αν τώρα είστε σε μια σχέση που περνάει κρίση, θα καταφέρετε πιο εύκολα να τα ξαναβρείτε με τον άνθρωπο σας ζητώντας ίσως και τις συμβουλές κάποιων ειδικών. Αν είστε μόνοι-ες εύκολα θα κάνετε από το καλοκαίρι σημαντικές γνωριμίες και κάποια από αυτές πιθανώς να είναι και η αδελφή ψυχή σας! Το σημαντικότερο είναι να είστε ανοιχτοί απέναντι στους άλλους χωρίς προκαταλήψεις γιατί ο σύντροφός που θα ερωτευθείτε πιθανώς να έχει τεράστιες διαφορές από σας όπως ηλικία, εθνικότητα, κουλτούρα κτλ. Το πιο σημαντικό με τον Δία στο ζώδιο σας είναι ότι θα δείτε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας διαφορετικά και θα θελήσετε να τον βελτιώσετε. Προσοχή μόνο στις υπερβολές (ιδιαίτερα στο φαγητό) γιατί ο Δίας μας χαρίζει στο πνεύμα της επέκτασης και κάποιους πόντους στη μέση, αν δεν προσέξουμε.

Τα απαιτητικά διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

1 Ιανουαρίου – 4 Ιανουαρίου

23 Μαρτίου – 30 Απριλίου

21 Ιουλίου – 4 Σεπτεμβρίου και κοντά στις 18/09 με την έκλειψη στους Ιχθύς

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το 2023, σας έδωσε αρκετές ευκαιρίες να προωθήσετε τα ζητήματα της καριέρας, της κοινωνικής σας ζωής και φυσικά ενίσχυσε την ανάγκη σας να ανοίξετε τους ορίζοντες σας μέσω γνώσης και ταξιδιών. Η νέα χρονιά δείχνει αρκετά ευοίωνη και θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας.

Με νέα ματιά στη δουλειά και την υγεία

Καταρχάς θα εξερευνήσετε πιο βαθιά τους τομείς της εργασίας, της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης καθώς ο Πλούτωνας από τις 21/01 παίρνει θέση στον Υδροχόο αρχικά μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρωτικά για τα επόμενα 20 χρόνια από τις 19/11. Το 2023 πήρατε μια πρόγευση της επιρροής του από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Αν μη τι άλλο η επιρροή του από τον Υδροχόο θα σας επιτρέψει να είστε πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στον τομέα της εργασίας σας κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές που θα αυξήσουν τη φήμη αλλά και τα έσοδα σας. Θα σας επιτρέψει ακόμη να δείτε πολύ σοβαρά τα θέματα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης υιοθετώντας πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να διατηρείτε τη φόρμα σας. Οι αλλαγές δεν τελειώνουν εδώ. Ο βόρειος δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) θα βρίσκεται στον Κριό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά τον Φεβρουάριο με τη σύνοδό του με τον Χείρωνα θα σας φέρει σε επαφή με τις δικές σας πιο «σκοτεινές» πλευρές αυτές που κι εσείς οι ίδιοι πολλές φορές αποφεύγετε να παραδεχτείτε στον ίδιο σας τον εαυτό. Η επιρροή αυτή σας ενθαρρύνει να διώξετε τις φοβίες σας και να μοιραστείτε αυτά που σας απασχολούν με τον κατάλληλο άνθρωπο ή τον κατάλληλο ειδικό που θα βοηθήσει να απαλλαγείτε μια και καλή από όσα σας βασανίζουν ψυχολογικά. Οι εκλείψεις φέτος στον άξονα Κριού – Ζυγού σας καλούν να αναθεωρήσετε τις προτεραιότητες και τις αξίες σας. Ενδεχομένως να αποφασίσετε να κάνετε άλλες επιλογές σε επενδύσεις ή σε συνεργασίες με βάση το κέρδος που αποκομίζετε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να εγκαταλείψετε ανωφελείς οικονομικές συνεργασίες προκειμένου να έρθει κάτι καλύτερο για το πορτοφόλι σας. Το 2024 θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος εκλείψεων στον άξονα του ζωδίου σας με τους Ιχθύς. Πρόκειται για τη μοναδική έκλειψη στις 18/09 στους Ιχθύς που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην προσωπική σας ζωή αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο. Η συγκεκριμένη έκλειψη μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνικούς χωρισμούς ή επανενώσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν έχει σημασία ποιος μένει ή ποιος φεύγει από τη ζωή σας σημασία έχει ότι είναι μέρος της εξέλιξης σας και είναι μόνο για καλό.

Τα κρας τεστ στις σχέσεις συνεχίζονται

Από τον Μάρτιο του 2023 και έπειτα με την άφιξη του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων, το ζώδιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι σας στον τομέα σχέσεων- γάμου-συνεργασιών, τσεκαρίστηκαν οι αντοχές κάποιων σημαντικών σας δεσμεύσεων, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου. Ο Κρόνος, που είναι και η κύρια επιρροή για το 2024 προς το ζώδιο σας, θα παραμείνει στον ίδιο τομέα σε όλη τη διάρκεια του κι αυτό σημαίνει ότι ο «έλεγχος» στις σχέσεις σας θα συνεχιστεί και στην καινούρια χρονιά, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στα δύο πρώτα δεκαήμερα. Εσείς που έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο, θα δείτε σημαντικές διαφοροποιήσεις στην επόμενη χρονιά. Ο Κρόνος βοηθά να χτίσουμε γερές βάσεις στη ζωή μας, σε όποιον τομέα προκύπτει η επιρροή του κάθε φορά. Για σας που από τον Μάρτιο του 2023 επηρεάζεστε στον τομέα των στενών σχέσεων σας, είναι πιθανόν να σας έχει κάνει ήδη να εστιαστείτε σε έναν πολύ σημαντικό για τη ζωή σας άνθρωπο. Για κάποιους είναι ο σύζυγος, ο σύντροφος, ο εραστής ή ένας στενός συνεργάτης ή συνέταιρος. Μπορεί να είναι η υγεία του, η συμπεριφορά του ή η δικιά σας απέναντι του, οι πράξεις ή το ακριβώς αντίθετο οι ελλείψεις και οι αδυναμίες του, που σας οδηγούν εφέτος σε ξεκαθαρίσματα ώστε να ξεδιαλεχτεί η ήρα από το στάρι. Για κάποιους μπορεί να μην συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω και να είναι οι ανταγωνιστές σας αυτοί που σας περιορίζουν και σας οδηγούν στο να σκεφτείτε ιδέες και λύσεις για να τους επιβληθείτε. Όσοι είστε σε ένα γάμο που κλονίστηκε πέρυσι, πιθανώς εφέτος να καταλήξετε σε μια οριστική διάλυση. Με τη βοήθεια όμως τρίτων θα μπορούσε να επανακάμψει η κατάσταση και τελικά να το σώσετε αν δείξετε καλή θέληση και υπομονή. Ακόμη θα μπορούσατε τώρα να προχωρήσετε σε μια πιο ισχυρή δέσμευση στη ζωή σας όπως μια συμβίωση ή ένα γάμο ή ακόμη μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία. Το θετικό της χρονιάς είναι η βοήθεια που θα λαμβάνετε στα δύσκολα ειδικά στο πρώτο πεντάμηνο από τον Δία στον Ταύρο.

Φυσάει νέος αέρας για τα μακροχρόνια πλάνα σας

Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό που κορυφώνεται την άνοιξη και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο είναι ιδανική για να βάλετε σε εφαρμογή τα μακροπρόθεσμα πλάνα σας. Άλλωστε σε αυτή την περίοδο θα  έχετε μια τρομερή ισορροπία ανάμεσα στην αισιοδοξία αλλά και την αίσθηση της πραγματικότητας. Η όψη αυτή συνδέεται όμως και με τα ταξίδια κυρίως τα μακρινά, στο εξωτερικό. Πιθανώς κάποια από αυτά να έχουν επαγγελματική βάση ή μπορεί να πηγαίνετε για σπουδές έξω. Φυσικά μπορείτε πάντα να συνδυάζετε το τερπνό μετά του ωφέλιμου. Αν οι «σειρήνες» των ταξιδιών σας αφήνουν αδιάφορους, τότε είναι πιθανόν να εκμεταλλευτείτε τη θετική επιρροή του Δία για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας, τους φιλοσοφικούς, πνευματικούς ή πολιτιστικούς σας ορίζοντες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθουν οι επιτυχίες ή η ευτυχία χωρίς να κουραστείτε για να μην παρανοήσετε τα λεγόμενα μου. Άλλωστε ό,τι κερδίσετε αυτή τη χρονιά, είτε θα το έχετε δουλέψει στο παρελθόν είτε θα το δουλέψετε εφέτος.

Επαγγελματική άνοδος

Το 2024 στη συνέχεια του μετά τις 25/05, είναι μια πολύ δυνατή χρονιά για τα επαγγελματικά σας, ανεξάρτητα με την ημερομηνία γέννησης σας, καθώς ο Δίας θα περάσει στους Διδύμους και θα διευρύνει τις επαγγελματικές σας προοπτικές. Επιτυχία και άνοδος στην καριέρα αλλά και αναγνώριση για τους κόπους των προηγούμενων ετών είναι μερικά από τα δώρα του Δία προς το ζώδιο σας. Βέβαια μην φανταστείτε ότι θα κάνετε περίπατο και θα στεφθείτε νικητές. Ο Κρόνος από τους Ιχθύς θα συγκρούεται με τον Δία στους Διδύμους και θα τονίζει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες σας, θα αυξάνει σταδιακά τον όγκο εργασίας, ενώ είναι πιθανόν να υπάρχουν μες την χρονιά και αλλαγές τόσο στη σύνθεση της ομάδας που εργάζεστε μαζί όσο και στα κοινά σας σχέδια. Το 2024, δεν είναι σε καμία περίπτωση χρονιά χαλαρότητας και ξεκούρασης. Είναι χρονιά που θα δουλέψετε σκληρά, προκειμένου να επιτύχετε στις μεγάλες φιλοδοξίες σας και να χτίσετε ίσως τη φήμη σας ή να την ισχυροποιήσετε.

Τα απαιτητικά διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

1 Ιανουαρίου – 4 Ιανουαρίου

23 Μαρτίου – 30 Απριλίου

21 Ιουλίου – 4 Σεπτεμβρίου αλλά και το διάστημα κοντά στις 18/09 με την έκλειψη στους Ιχθύς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το 2024, είναι μια σύνθετη χρονιά στο σύνολο της αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει χρονιά στασιμότητας και έλλειψης δράσης. Αντιθέτως το 2024 θα σας επιτρέψει να ενισχύσετε τις σημαντικές σας σχέσεις και να έλξετε νέες και συναρπαστικές σχέσεις και συνεργασίες ενώ θα σας ενθαρρύνει να κυνηγήσετε τους στόχους σας και να εκφράσετε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας.

Γίνεστε πιο επιδραστικοί με τις ιδέες και τον λόγο σας

Η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή της νέας χρονιάς αφορά την είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου τον Ιανουάριο. Ήδη το 2023 πήρατε μια πρώτη γεύση αυτής της επιρροής από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Τώρα ο Πλούτωνας με εξαίρεση το διάστημα 02/09 με 19/11, που θα ολοκληρώσει τελειωτικά την πορεία του στον Αιγόκερω, θα μείνει στον Υδροχόο τους περισσότερους μήνες της χρονιάς ενισχύοντας το επικοινωνιακό σας χάρισμα. Είναι η στιγμή να δημιουργήσετε κάτι νέο που πιθανόν να επηρεάσει πολλούς, να συνεργαστείτε με άτομα πάνω σε αντικείμενα που θέλουν βαθιά έρευνα και μελέτη και να εξερευνήσετε νέες διεξόδους για να εκφράσετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο θα αποδειχθούν ιδιαίτερα βοηθητικά για τους στόχους σας και θα ενισχύσουν και το εισόδημα σας.

Ο έρωτας σε νέα μονοπάτια

Αν μέχρι τώρα κάτι σας κρατούσε πίσω από το να δεχτείτε και να δώσετε αγάπη, να ζήσετε έναν δυνατό έρωτα ο βόρειος δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) στον Κριό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και οι εκλείψεις στον Κριό και τον Ζυγό, θα σας ευνοήσουν να επαναπροσδιορίσετε τη σημασία του έρωτα και της αγάπης στη ζωή σας. Θα κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις ενώ θα γίνει κι ένα γερό ξεκαθάρισμα στις φιλικές σας σχέσεις. Ακόμη θα συμβάλλει θετικά στα θέματα των παιδιών, της δημιουργικής έκφρασης, της φήμης αλλά και της ψυχαγωγίας.

Οι προσπάθειες για καλύτερη υγεία πιάνουν τόπο

Μέχρι τον Μάιο ο Δίας, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου δίνοντας έμφαση στην υγεία, τη φυσική σας κατάσταση και την καθημερινότητα της δουλειάς σας. Στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να επιλύσετε θέματα υγείας, να υιοθετήσετε πιο σωστές διατροφικές αντιλήψεις και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στην καθημερινότητα σας για να είστε σε φόρμα. Πέραν της διατροφής και της άσκησης είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε, να φροντίζετε για τη χαλάρωση, τον ύπνο αλλά και την ψυχική σας υγεία. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό μια από τις κορυφαίες όψεις του 2024 την άνοιξη, με αποκορύφωμα τον Απρίλιο που γίνεται ακριβείας, θα σας ανοίξει νέους δρόμους στο να είστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στη δουλειά αλλά ταυτόχρονα να σημειώσετε πρόοδο σε μικρό χρονικό διάστημα και σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Αν μέσα στους στόχους για το 2024 συμπεριλαμβάνεται κάτι που αφορά στο βάρος σας είτε να χάσετε είτε να πάρετε, να τονώσετε το μυϊκό σας σύστημα, να βρείτε τους κατάλληλους γιατρούς, θεραπευτές, διαιτολόγους, ψυχολόγους, γυμναστές κτλ. έχετε την τύχη με το μέρος σας και θα τα καταφέρετε.

Σχέσεις και συνεργασίες σας βάζουν σε διλήμματα

Από τον Μάιο το κέντρο βάρους της χρονιάς, μετατοπίζεται από τον τομέα εργασίας και υγείας στον τομέα των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου με την είσοδο του κυβερνήτη σας Δία στους Διδύμους στις 25/05. Θα δημιουργηθεί η ανάγκη να ξεκαθαρίσετε στη ζωή σας το ρόλο που παίζουν οι σχέσεις και τη δική σας συμμετοχή σε αυτές. Ο Δίας, θα επηρεάσει τους Τοξότες  κυρίως του πρώτου και δευτέρου δεκαημέρου μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου θα επηρεαστούν το 2025. Ο Δίας, θα σας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσετε καλύτερα τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, να αποφασίσετε μια επισημοποίηση ή να δεχτείτε μια πρόταση γάμου ή συμβίωσης μετά από μια μακροχρόνια σχέση ή αν είστε αδέσμευτοι-ες, ίσως φέρει τον μεγάλο αληθινό έρωτα, που ονειρευόσασταν χρόνια. Αν είστε σε μια σχέση στάσιμη, που δεν σας επιτρέπει να εξελιχτείτε, να προχωρήσετε μπροστά, τότε θα καταφέρετε να βγείτε πιο εύκολα μέσα στην καινούρια χρονιά από αυτή. Ίσως ένα τρίτο άτομο, παίξει ένα καταλυτικό ρόλο και λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για να πάρετε τη σημαντική απόφαση. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όμως, με την επιρροή του Δία είναι πως κάποιες φορές μας κάνει υπεραισιόδοξους και ίσως υποτιμήσετε τον σύντροφό σας πιστεύοντας ότι θα βρείτε κάτι καλύτερο. Όσοι έχετε μια επιτυχημένη σχέση με μικροπροβλήματα προσπαθήστε να λύσετε τις διαφορές και μην φτάνετε σε ακραίες λύσεις. Ο Δίας μπορεί να φέρει ακόμη προτάσεις για συνεργασίες και μάλιστα μπορεί να σας βάλει και σε δίλημμα ποια να επιλέξετε. Βέβαια η επιρροή του Κρόνου θα παίξει σημαντικό ρόλο και στις σχέσεις και μπορεί να φέρει μοιραίες καταστάσεις ή και πρόσωπα που θα παίξουν ένα καταλυτικό ρόλο στην ζωή σας.

Βάζετε τα θεμέλια για μια νέα ζωή

Ήδη από τον Μάρτιο του 2023, η νέα θέση του Κρόνου στους Ιχθύς, δημιούργησε κυρίως για τους γεννημένους στις πρώτες ημέρες του ζωδίου τον Νοέμβριο, νέες ευθύνες, υποχρεώσεις και περιορισμούς. Η επιρροή του Κρόνου, θα συνεχιστεί σε όλη την διάρκεια του 2024, με άμεσους αποδέκτες τους γεννημένους στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Οι τομείς της οικογένειας, του σπιτιού και της υγείας, είναι αυτοί που θα σας απασχολήσουν ή θα σας επιβαρύνουν περισσότερο. Τα σενάρια είναι πολλά και ποικίλα. Κάποιοι από σας, μπορεί να επενδύσετε στην αγορά ή την κατασκευή ενός ακινήτου, άλλοι να έχετε προβλήματα με ένα ακίνητο, κάποιοι θα έχετε αλλαγές στη σύνθεση της οικογένειας ή μπορεί να δημιουργείτε τώρα τη δική σας οικογένεια. Για κάποιους άλλους, μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα από το οικογενειακό σας περιβάλλον είναι πιθανόν να σας υποχρεώσουν σε μεγαλύτερες φροντίδες και βάρη. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας σε κάθε περίπτωση είναι η ανάγκη της οριοθέτησης σας, ώστε να μην «κουβαλήσετε» ευθύνες που δεν σας αναλογούν. Στον επαγγελματικό τομέα, πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί στις απαιτήσεις που έχετε για να μην διαταράξετε ισορροπίες. Μην ξεχνάτε ότι ο Κρόνος απαιτεί συνέπεια, πειθαρχία και οργάνωση κυρίως όμως υπομονή για να μπορέσετε να τα βγάλετε πέρα με την επιρροή του. Αν βιάζεστε, επιθυμείτε το εύκολο κέρδος, κάνετε παρορμητικές κινήσεις στις επιλογές σας, τότε το 2024 θα σας δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου στις 18/09 μπορεί να οδηγήσει σε μια μετακόμιση ή σε αλλαγές στη σύνθεση της οικογένειας τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο.

Τα απαιτητικά  διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

1 Ιανουαρίου – 4 Ιανουαρίου

23 Μαρτίου – 30 Απριλίου

21 Ιουλίου – 4 Σεπτεμβρίου και κοντά στις 18/09 με την έκλειψη στους Ιχθύς

ΙΧΘΥΕΣ

Το 2024, είναι σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στη ζωή σας, από αυτές τις χρονιές που θα μείνουν στη μνήμη σας, γιατί κάτι διαφοροποιήθηκε και σας επέτρεψε να σημειώσετε πρόοδο και εξέλιξη.

Μαθήματα ωριμότητας και πειθαρχίας

Ήδη από τον Μάρτιο του 2023, ο Κρόνος πήρε θέση στο ζώδιο σας και επηρέασε τους γεννημένους τις πρώτες ημέρες του ζωδίου. Μέσα στο 2024, θα επηρεάσει όσους έχετε γεννηθεί στα δύο πρώτα δεκαήμερα. Ο Κρόνος, θα σας δώσει την ευκαιρία να βάλετε γερά θεμέλια τουλάχιστον σε ένα τομέα της ζωής σας και να ξαναχτίσετε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σας. Κάτω από την επιρροή του, θα γίνετε πιο πρακτικοί, θα θέσετε μακροπρόθεσμους στόχους αλλά θα αναλάβετε και μεγαλύτερες ευθύνες. Ήδη από το 2023, κάποιοι υποχρεωθήκατε σε περισσότερη δουλειά και υποχρεώσεις σταδιακά. Μέσα στο 2024, αυτές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, τόσο που πιθανώς δεν θα βρίσκετε όσο ελεύθερο χρόνο επιθυμείτε για να τον διαθέσετε στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Βέβαια με τον Κρόνο στο ζώδιο σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις επιλογές που κάνετε, γιατί θα έχουν συνέπειες και στο υπόλοιπο της ζωής σας. Έτσι μια νέα καριέρα, η απόφαση για ένα γάμο, η αγορά ενός σπιτιού, ένας χωρισμός, μπορεί να είναι κάποιες από τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρετε στην καινούρια χρονιά. Και το σπουδαιότερο είναι ότι πρέπει να τις πάρετε ολομόναχοι, χωρίς τη συμβολή άλλων. Αυτό άλλωστε είναι και το σπουδαιότερο μάθημα του Κρόνου. Να μάθουμε να στηριζόμαστε στα πόδια μας, χωρίς δεκανίκια και αντί να ακούμε τους άλλους (τους γονείς, τον σύντροφο, τους συνεργάτες) να προτιμάμε να αφουγκραζόμαστε την εσωτερική μας φωνή. Με την επίσκεψη του Κρόνου, μπορούμε να διώξουμε συνήθειες και συμπεριφορές, που πια δεν μας εξυπηρετούν. Μπορούμε να μάθουμε να λύνουμε τα προβλήματα μας, με νέους τρόπους και λύσεις. Η καλύτερη αντιμετώπιση της Κρόνιας επιρροής είναι η πειθαρχία και η υπομονή. Μέσα στο 2024, μπορεί να αποφασίσετε να παντρευτείτε ή να συμβιώσετε με το έτερον ήμισυ, να αποκτήσετε έναν απόγονο, να αγοράσετε ένα σπίτι, να φροντίσετε ένα άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον που έχει ανάγκη τη φροντίδα και την προστασία σας. Για άλλους, μπορεί ο στόχος να είναι επαγγελματικός, πχ να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, να δεχτείτε μια προαγωγή ή μια νέα θέση εργασίας. Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα γίνει με εύκολο τρόπο, χωρίς να χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά αλλά έτσι θα καταφέρετε να σταθείτε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να επιτύχετε.

Διαβάστε επίσης:Η Άση Μπίλιου ξέρει: Ποια τα καλά & ποια τα δύσκολα για κάθε ζώδιο; Ας μάθουμε λοιπόν ποιες είναι οι κορυφαίες αστρολογικές προβλέψεις για το 2024

Το ταξίδι αυτογνωσίας βαθαίνει…

Εκτός της επιρροής του Κρόνου μια άλλη πλανητική αλλαγή θα ωθήσει σε περισσότερη αυτογνωσία και ενδοσκόπηση. Πρόκειται για τη ζωδιακή αλλαγή θέσης του Πλούτωνα που πέρασε δοκιμαστικά για ένα τρίμηνο από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 στον Υδροχόο και τώρα επανέρχεται στις 21/01 δυναμικά. Ο Πλούτωνας από τις 21/01 με εξαίρεση το διάστημα από 02/09 μέχρι 19/11 θα προχωρήσει στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια. Πρόκειται για μια μακροχρόνια επιρροή που σκοπό της έχει να σας μεταμορφώσει καθώς θα κινείται στον 12ο οίκο σας τον χώρο του υποσυνειδήτου, της ψυχολογίας και της πνευματικότητας. Θα στρώσει στην ουσία τον δρόμο για να γίνετε ακόμη πιο δυνατοί. Μη ξεχνάτε αγαπητοί μου Ιχθύες ότι η ουσιαστική αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας. Αν παλεύατε την προηγούμενη χρονιά να φέρετε σε μια ισορροπία τα έσοδα και τα έξοδα σας ο βόρειος δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) στον Κριό θα βοηθήσει να γίνετε αποδέκτες οικονομικής ενίσχυσης ιδιαίτερα την άνοιξη. Γενικότερα με τις εκλείψεις στον άξονα Κριού – Ζυγού που αφορούν στους οικονομικούς τομείς του ωροσκοπίου σας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα μπορέσετε να κλείσετε εκκρεμότητες και χρέη του παρελθόντος και να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα των οικονομικών. Φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια θα γίνετε και οι αποδέκτες της επιρροής της πρώτης έκλειψης στο ζώδιο σας. Τα επόμενα δυο χρόνια θα προστεθούν κι άλλες εκλείψεις στο ζώδιο σας και το απέναντι της Παρθένου. Στις 18/09 με την έκλειψη στους Ιχθύς μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να κάνετε σημαντικές αλλαγές είτε στην καριέρα είτε ακόμη και στις συνθήκες διαμονής σας. Αλλαγές μπορεί να βιώσετε και σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών ειδικά αν τα προηγούμενα χρόνια νιώθατε ότι συμβιβάζεστε σε μια κατάσταση.

Έμφαση στην επικοινωνία και τις επαφές σας με τους άλλους

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα asibiliou.gr, ο παραδοσιακός κυβερνήτης σας Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο, στον τομέα της επικοινωνίας το πρώτο πεντάμηνο και θα σας κάνει πιο αισιόδοξους στην προσέγγιση σας απέναντι στους άλλους, πιο πειστικούς για τις θέσεις και τις ιδέες σας. Μάλιστα φέτος την άνοιξη θα σχηματίσει και μια από τις κορυφαίες όψεις της χρονιάς τη σύνοδο με τον Ουρανό που θα γίνει ακριβείας στις 20/04. Αν εργάζεστε στα ΜΜΕ, στον χώρο της διαφήμισης, του τουρισμού και των μεταφορών θα έχετε σημαντικές θετικές εξελίξεις και θα καταφέρετε να εκμεταλλευτείτε ταλέντα σας που ίσως δεν είχατε ακόμη διαγνώσει. Κάποιοι ίσως ξαναγυρίσετε στα θρανία για να αποκτήσετε γνώσεις, επιμόρφωση που θα προσθέσετε στο βιογραφικό σας. Αν ακόμη είχατε αφήσει στην μέση σπουδές ή επιθυμούσατε πάντα να μάθετε μια ξένη γλώσσα, υπολογιστές κτλ. τώρα έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Ακόμη και τα μαθήματα οδήγησης ευνοούνται με την θέση του Δία στον Ταύρο. Κάτι άλλο που θα απολαύσετε είναι τα ταξίδια κυρίως σε κοντινές αποστάσεις, που πιθανώς συνδέονται και με το αντικείμενο της εργασίας σας.

Ισχυρότεροι οικογενειακοί δεσμοί

Από τις 25/05 και μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Δίας θα προχωρήσει στους Διδύμους σε ένα νευραλγικό τομέα του ωροσκοπίου σας, που συνδέεται με το σπίτι και την οικογένεια. Αυτός θα είναι και ο τυχερός τομέας μέσα στο 2024. Ίσως είναι η χρονιά, που θα αγοράσετε το πρώτο σας σπίτι, ή μπορεί να κάνετε μια ανακαίνιση στο ήδη υπάρχον, να αγοράσετε ένα εξοχικό ή να επενδύσετε γενικώς σε κάποιο ακίνητο. Ακόμη η οικογένεια σας, μπορεί να αυξηθεί σε μέλη με ένα γάμο ή την γέννηση ενός παιδιού, ενώ κάποιοι από σας μπορεί να λάβετε χρηματική ενίσχυση από κάποιον γονέα ή ένα σημαντικό δώρο. Η ανάγκη πάντως να ζήσετε σε ένα περιβάλλον πιο μεγάλο, πιο αρμονικό, πιο κοντά στην αισθητική σας θα είναι ιδιαίτερα έντονη, έτσι ακόμη κι αν δεν κάνετε αγορά, μπορεί να προχωρήσετε σε μια μετακόμιση. Κάποιοι από σας, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μέρος του σπιτιού και ως επαγγελματική στέγη ή μπορεί να δουλέψετε περισσότερο από το σπίτι αυτή την χρονιά. Το 2024, μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους συγγενείς σας ή να κάνετε μια καινούρια αρχή σε κάποια σχέση που είχε προβλήματα στο παρελθόν. Ακόμη είναι σημαντική επιρροή, αν θέλετε να πουλήσετε ένα ακίνητο και δεν μπορούσατε τα τελευταία χρόνια, να το πράξετε εφέτος.

Τα απαιτητικά διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

1 Ιανουαρίου – 4 Ιανουαρίου

23 Μαρτίου – 30 Απριλίου

21 Ιουλίου – 4 Σεπτεμβρίου και κοντά στις 18/09 με την έκλειψη στους Ιχθύς

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ