Οι 24 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2024 - Ποιο είναι το ελληνικό νησί ανάμεσά τους;

Το πανέμορφο νησί της Πάρου βρίσκεται στη λίστα με τα τοπ μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη νέα χρονιά

«Το 2023 είδαμε μια άνοδο στα βιώσιμα ταξίδια, στα ταξίδια ευεξίας και απλώς στην εμπειρία του ταξιδιού όπως τη ζούσαμε πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. Κοιτάζοντας το 2024 βλέπουμε τις ταξιδιωτικές τάσεις της επόμενης χρονιάς να αρχίζουν να διαμορφώνονται. Από προορισμούς τους οποίους καλό είναι να αποφεύγετε σε συγκεκριμένες περιόδους, μέχρι την αναζήτηση περιπέτειας και εξερεύνησης. Προβλέπουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι συναρπαστική για τα ταξίδια».

Με αυτήν την εισαγωγή ξεκινά το άρθρο της ιστοσελίδας Big 7 Media με τους τοπ προορισμούς για το 2024 οι οποίοι είναι μάλιστα 24!

Η ιστοσελίδα προβλέπει πως η νέα χρονιά μας προετοιμάζει για ευχάριστες αλλαγές και εκπλήξεις στον χώρο του ταξιδιού και των αποδράσεων. Οπότε εσείς οι λάτρεις των ταξιδιών ετοιμαστείτε για νέες περιπέτειες.

 

 

Εξειδικευμένοι συντάκτες, travel experts και bloggers δημιούργησαν μία λίστα με προορισμούς που αξίζει να επισκεφθούμε το νέο έτος, λαμβάνοντας υπόψιν τους κριτήρια όπως είναι οι travel τάσεις και αλλαγές, οι προσωπικές τους εμπειρίες, οι έρευνες που έχουν γίνει στον ταξιδιωτικό τουριστικό τομέα και οι επιθυμίες των ταξιδευτών που φαίνεται να αναδιαμορφώνονται. Κάπως έτσι προέκυψε η λίστα με τους τοπ 24 προορισμούς για το 2024 στους οποίους μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και ένας ελληνικός, η γοητευτική Πάρος. 

Οι προορισμοί χωρίζονται στις εξής κατηγορίες: Προορισμοί για αποτοξίνωση, trends από ταινίες, group tours για ομαδικές αποδράσεις, city breaks, ταξίδια στο άγνωστο, αλλά και εναλλακτικοί προορισμοί που είναι πιο οικονομικοί και χωρίς πολλούς ταξιδιώτες, όπως άλλοι δημοφιλείς προορισμοί που δέχονται κάθε τόσο πληθώρα τουριστών.

 

Προορισμοί set-getting

Φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι διαλέγουν από τις τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες τον επόμενο προορισμό που θα επισκεφθούν. Σύμφωνα με έρευνα από τη σελίδα οι πιο δημοφιλείς προορισμοί σε αυτή την κατηγορία είναι: 

Νόρντλαντ, Νορβηγία

Εθνικό πάρκο Yellostone, Μοντάνα, ΗΠΑ

Μπαθ, Αγγλία

 

 

Ταξίδια alcohol free

Περίπου το 40% των ταξιδιωτών επιθυμεί να βιώσει ένα ταξίδι αποτοξίνωσης, χωρίς να καταναλώσει αλκοόλ. Η όλη detox κουλτούρα κερδίζει έδαφος και οι ταξιδιώτες επιδιώκουν πλέον διακοπές που στοχεύουν στην ευεξία τους. Οι ταξιδιωτικές προτάσεις της Βig 7 Media είναι:

Νότια Αφρική

Μαρόκο

Σρι Λάνκα

 

 

Προορισμοί-απάντηση σε ακριβά μέρη

 

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει θέσει άλλα οικονομικά standards με τους ταξιδιώτες να αναζητούν προορισμούς που είναι πλέον πιο φιλικοί για την τσέπη τους. Σύμφωνα με τη σελίδα Βig 7 Media τέτοια πιο οικονομικά μέρη είναι:

Ταϊπέι, Ταϊβάν

Πουέρτο Εσκοντίτο, Μεξικό

Vietri sul Mare, Ιταλία

Πάρος, Ελλάδα

 

Η δικιά μας Πάρος κατέκτησε μία θέση στη λίστα χάρις στην ομορφιά, το φαγητό, το κλίμα και την ηρεμία της. Ο κυκλαδίτικος αέρας της γοητεύει τους επισκέπτες, οι οποίοι γνωρίζουν ίσως περισσότερο την εξίσου όμορφη όμως λιγότερο ακριβή Σαντορίνη!

 

Διαβάστε περισσότερα για την Πάρο εδώ: Αυτό το ελληνικό νησί μπήκε ήδη στους 3 δημοφιλέστερους προορισμούς του 2024 - Γραφικά σοκάκια, υπέροχο φαγητό, καταγάλανα νερά

 

Απόδραση σε αχυρώνες και αγροικίες στην εξοχή

Τα καταλύματα που αποκτούν ιδιαίτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον είναι πλέον διαφορετικά από το παρελθόν. Στο travel προσκήνιο έρχονται οι αποδράσεις στην εξοχή και η διαμονή σε μέρη που απέχουν παρασάγκας από τα πολυτελή ξενοδοχεία. Πλέον οι χαριτωμένες αγροικίες που μας θυμίζουν κινηματογραφικές παραγωγές αποκτούν άλλο ενδιαφέρον. Οι προτάσεις της σελίδας είναι οι εξής:

Γαλλική Χώρα των Βάσκων

Εθνικο Πάρκο Cairngorms, Σκωτσέζικα Highlands, Σκωτία

Νέα Σκωτία, Καναδάς

 

Το επόμενό σου City Break

Ποιος δεν αγαπά τα city breaks; Τις λεγόμενες μίνι αποδράσεις που αποφορτίζουν τους ταξιδιώτες και τους γεμίζουν χαρά και νέες εικόνες; Σύμφωνα με τη σελίδα Βig 7 Media τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε τα city breaks είναι τα παρακάτω. Διαφορετικά από ό,τι ίσως έχουμε συνηθίσει αλλά πολύ γοητευτικά. 

Μομπάσα, Κένυα

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Βαλένθια, Ισπανία

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

 

 

Group tours

Οι ομαδικές εκδρομές είναι ένας υπέροχος τρόπος να εξερευνήσετε νέα μέρη. Δημιουργείτε κοινές ταξιδιωτικές αναμνήσεις και εμπειρίες με άλλους και μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα. Σε αντίθεση με το solo traveling που ήταν τα προηγούμενα χρόνια στη μόδα, σήμερα φαίνεται πως οι ομαδικές εκδρομές έχουν ανεβάσει τις μετοχές τους. Οι travel προτάσεις:

Βόρειο Κουίνσλαντ, Αυστραλία

Κιότο, Ιαπωνία

 

Προτεραιότητα οι νέες εμπειρίες και η εξερεύνηση του αγνώστου

Σύμφωνα με τη σελίδα Βig 7 Media και με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε, το 84% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι δίνουν προτεραιότητα σε νέες εμπειρίες, ενώ το 81% ελπίζει να εξερευνήσει το άγνωστο το 2024. Οι ταξιδιωτικές προτάσεις:

Μογγολία

Γουιάνα, Νότια Αμερική

Αζόρες, Πορτογαλία

Εθνικό Πάρκο Ακαγκέρα, Ρουάντα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ