Ηράκλειο: Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ στην 5ήμερη του σχολείου της - Ήταν εγκεφαλικά νεκρή (βίντεο)

Πριν λίγες μέρες οι γιατροί είχαν διαγνώσει ότι η 17χρονη μαθήτρια ήταν εγκεφαλικά νεκρή

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή η 17χρονη μαθήτρια, που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η 17χρονη πέθανε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λίγες ημέρες αφότου οι γιατροί, μετά τη διεξαγωγή τεστ, ανακοίνωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Ήδη από την αρχή, η κατάσταση της υγείας της 17χρονης ήταν κρίσιμη, ενώ οι γιατροί έδιναν τεράστια μάχη.

Στις 2 Ιανουαρίου, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης είχε πει ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 17χρονη μαθήτρια προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν την εγκεφαλική της λειτουργία ολοκληρώθηκαν και δυστυχώς έδειξαν ότι η μαθήτρια είναι εγκεφαλικά νεκρή.

 

 

Η οικογένεια και οι φίλη της 17χρονης έχουν βουτηχθεί στο πένθος αν και ήξεραν ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και προσδοκούσαν σε ένα θαύμα. 

Διαβάστε ακόμα: Ο εγκέφαλος της 17χρονης έμεινε 5 λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά το αλλεργικό σοκ: Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε την έκταση της ζημιάς - (βίντεο)

Πώς υπέστη αλλεργικό σοκ

Η 17χρονη υπέστη ανακοπή στις αρχές Δεκεμβρίου 2023, όταν είχε πάει εκδρομή με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου που φοιτούσε. Η ίδια, φέρεται ότι κατανάλωσε βούτυρο στο πρωινό, ενώ έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο.Ωστόσο, υπέστη ανακοπή. 

Διαβάστε ακόμα: Με οίδημα στο κεφάλι η 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ στην Κρήτη: Έμεινε πολύ ώρα χωρίς οξυγόνο – Τη βρήκε καθηγήτρια λιπόθυμη, στο δωμάτιο (βίντεο)

Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την επαναφέρουν. Η 17χρονη νοσηλευόταν με καταστολή στη ΜΕΘ, έχοντας οίδημα στον εγκέφαλο. Τελικώς, περίπου έναν μήνα μετά, η κοπέλα υπέκυψε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ