Σπανιότατη vintage pic: Όταν η «θλιμμένη πριγκίπισσα Σοράγια» κατέφθασε στην Ελλάδα - Μαζί με τον μεγιστάνα Γιάννη Λάτση στο ιδιωτικό του σκάφος

Το 1960 ...

Μία σπανιότατη, vintage φωτογραφία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Κλεισθένης Δασκαλάκος, μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό του στο instagram, @studio_kleisthenis.

Στο ασπρόμαυρο κλικ που δημοσίευσε ο φωτογράφος βλέπουμε να πρωταγωνιστεί η «θλιμμένη πριγκίπισσα Σοράγια».

Τον Μάιο του 1960 καταφθάνει στην Ελλάδα η «θλιμμένη πριγκίπισσα Σοράγια» (κέντρο) και όλη η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας σπεύδει να την γνωρίσει και να την ευχαριστήσει παραθέτοντας λαμπερές βραδιές αφιερωμένες στην ίδια καθώς και κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά για να απολαύσει τις μαγικές ομορφιές του τόπου.

Στην αδημοσίευτη μέχρι σήμερα φωτογραφία, ο Κλεισθένης την απαθανατίζει με τον φακό του στο σκάφος «Νεράιδα» με τον ιδιοκτήτη Έλληνα μεγιστάνα Γιάννη Λάτση όπου παρευρίσκονται και άλλα γνωστά ονόματα της κοσμικής Αθήνας, στην δεξίωση που διοργανώνεται προς τιμήν της.

Το 1951 και σε ηλικία 19 ετών παντρεύεται τον Σάχη της Περσίας σε μια μεγαλοπρεπή τελετή όπου εκπλήσσει τους πάντες με το υπέροχο Dior νυφικό της και για τα επόμενα χρόνια αποτελεί με τον σύζυγό της ένα από τα πιο εντυπωσιακά ζευγάρια της εποχής.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες τα επόμενα επτά χρόνια να φέρει στον κόσμο τον πολυπόθητο διάδοχο θα οδηγήσει στην λήξη του γάμου της και με την ίδια γεμάτη θλίψη στο πρόσωπο (όπου πήρε και το συγκεκριμένο προσωνύμιο) να εγκαταλείπει το παλάτι.

Διαβάστε ακόμη: Σοράγια η θλιμμένη πριγκίπισσα: Όταν ο Σάχης Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί τη χώρισε επειδή δεν έκανε παιδιά & διάδοχο (φωτό - βίντεο)

Τα επόμενα χρόνια η έντονα κοσμική ζωή της μοιράζεται ανάμεσα σε Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ρώμη και ελληνικά νησιά με προτίμηση την Μύκονο, αποτελώντας πρωτοσέλιδο σε όλα τα περιοδικά της εποχής και η επιτομή του στυλ και της κομψότητας.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της θα εγκατασταθεί στο Παρίσι όπου θα φύγει από την ζωή το 2001 σε ηλικία 69 ετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ