Κι όμως το τηλέφωνο έμεινε κουκλί! Έπεσε από τα 5.000 μέτρα όταν άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου

Το τηλέφωνο «πέταξε» από το αεροπλάνο της Alaska Airlines όταν άνοιξε η πόρτα την ώρα που κατευθυνόταν στην Αλάσκα με 171 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος

Ένα κινητό τηλέφωνο - και συγκεκριμένα iPhone - που «πιθανώς» έπεσε από την πτήση της Alaska Airlines, όταν άνοιξε η πόρτα του και κινδύνευσαν οι επιβάτες του, βρέθηκε άθικτο, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

«Αυτό ήταν ένα από τα κινητά τηλέφωνα που συλλέχθηκαν και είναι πιθανότατα από την πτήση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του NTSB απαντώντας στην ανάρτηση του χρήστη X (πρώην Twitter), Σίναθαν Μπέιτς, που έκανε γνωστή την είδηση. 

Στην ανάρτησή του είχε γράψει ότι βρήκε στην άκρη ενός δρόμου κοντά στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία του Όρεγκον, ένα iPhone, η οθόνη του οποίου ήταν γεμάτη από σταγόνες και έδειχνε ένα mail της αεροπορικής εταιρείας σχετικό με τις αποσκευές.

«Σε λειτουργία πτήσης, με την μπαταρία στο μισό», έγραψε ο Σίναθαν Μπέιτς στο Χ, χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του που βρήκε ένα τηλέφωνο, το οποίο «"επέζησε" από μια πτώση από περίπου 5.000 μέτρα έχοντας παραμείνει άθικτο».

Στην πτήση με αριθμό 1282 της Alaska Airlines επέβαιναν 171 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος όταν απογειώθηκε από το Πόρτλαντ του Όρεγκον με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια. Μια πόρτα εξόδου στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους έσπασε στα 16.000 πόδια (4.877 μέτρα) λίγο μετά την απογείωση, προκαλώντας αποσυμπίεση στο αεροπλάνο, ενώ ανάγκασε τους πιλότους να γυρίσουν πίσω και να προσγειωθούν με ασφάλεια.

Οι ρυθμιστικές αρχές απαγόρευσαν προσωρινά τις πτήσεις των Boeing 737 Max 9. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα πρώτα ευρήματα δεν υποδηλώνουν κάποιο εκτεταμένο ελάττωμα στο Boeing Max 9, αλλά τα αεροσκάφη αυτά δεν είχαν λάβει άδεια να επιστρέψουν μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Η Alaska Airlines ακύρωσε 170 πτήσεις την Κυριακή και επιπλέον 60 τη Δευτέρα.

Διαβάστε ακόμα: Τι δεν πάει καλά με τα Boeing 737 Max; Δύο βουτιές θανάτου, σοβαρά ελαττώματα και τραγωδίες με 346 νεκρούς

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ