Κι' όμως το άγχος μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις - Δείτε πώς θα ωφελήσει το σώμα & τον εγκέφαλό σας

Mπορεί τελικά να μην είναι πάντα τόσο κακό, λίγο άγχος !

Έχετε ακούσει επανειλημμένα ότι το άγχος είναι ανθυγιεινό κι ότι πρέπει να προσπαθήσετε να το διαχειριστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εδώ θα διαβάσετε περισσότερα για το καλό άγχος και πώς σε μικρό βαθμό μπορεί πραγματικά να ωφελήσει τον εγκέφαλο και το σώμα σας.

Δύο παραδείγματα γεγονότων που μπορεί να οδηγήσουν σε καλό άγχος είναι η δημιουργία οικογένειας και η προετοιμασία για μια νέα θέση εργασίας.

Υπάρχει καλό άγχος;

Το καλό στρες είναι η θετική απόκριση στο άγχος που περιλαμβάνει βέλτιστα επίπεδα διέγερσης.

Με άλλα λόγια, είναι το άγχος που μπορεί να προκύψει όταν κάνετε κάτι απαιτητικό, αλλά ευχάριστο.

Δύο παραδείγματα γεγονότων που μπορεί να οδηγήσουν σε καλό άγχος είναι η δημιουργία οικογένειας και η προετοιμασία για μια νέα θέση εργασίας. Αν και το καλό άγχος προκύπτει λόγω της προσμονής για κάτι συναρπαστικό, δεν είναι το μόνο είδος άγχους με θετικά αποτελέσματα. Το αντίθετό του, η αγωνία, την οποία σκέφτεστε όταν έρχεται στο μυαλό σας το άγχος, μπορεί επίσης να ωφελήσει το μυαλό και το σώμα σας.

Πώς μπορεί το άγχος να είναι θετικό;

Οι βραχυπρόθεσμες αντιδράσεις στο στρες, γενικά, μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μια αγχωτική εμπειρία.

Έτσι, το άγχος μπορεί να είναι θετικό με διάφορους τρόπους.

Διαβάστε ακόμη:Χρυσή ρίζα, σιβηριανό τζίνσενγκ, βαλεριάνα & βαλσαμόχορτο: τα αποτελεσματικά βότανα για την φυσική αντιμετώπιση του άγχους και του στρες

Βοηθά στην ενίσχυση της εγκεφαλικής δύναμης

Οι χαμηλού επιπέδου στρεσογόνοι παράγοντες διεγείρουν την παραγωγή χημικών ουσιών του εγκεφάλου που ονομάζονται νευροτροφίνες.

Αυτές ενισχύουν τις συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων στον εγκέφαλο.

Μπορεί να είναι ο πρωταρχικός μηχανισμός με τον οποίο η άσκηση (ένας σωματικός στρεσογόνος παράγοντας) βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας και της συγκέντρωσης.

Μπορεί να αυξήσει την ανοσία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yo.gr, όταν το σώμα ανταποκρίνεται στο στρες, προετοιμάζεται για την πιθανότητα τραυματισμού ή μόλυνσης. Ένας τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι να παράγει επιπλέον ιντερλευκίνες.

Πρόκειται για χημικές ουσίες που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, παρέχοντας τουλάχιστον μια προσωρινή αμυντική ώθηση.

Μπορεί να σας κάνει πιο ανθεκτικούς

Το να μάθετε να αντιμετωπίζετε στρεσογόνες καταστάσεις μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση των μελλοντικών καταστάσεων. Η επανειλημμένη έκθεση σε στρεσογόνα γεγονότα σας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξετε σωματική και ψυχολογική αίσθηση ελέγχου.

Μόνο όταν το άγχος γίνεται χρόνιο ή νιώθετε ότι δεν έχετε πλέον τον έλεγχο μιας κατάστασης, επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ευημερία σας. Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε το άγχος, μιλήστε με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ