9 tips για να ζητήσετε συγγνώμη από τη μουτρωμένη & θυμωμένη γατούλα σας - Δεν είναι τόσο αδιάφορες & αναίσθητες τελικά !

Οι γάτες είναι πλάσματα με πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες

Στην πραγματικότητα, η γάτα σας τρέφει έντονα συναισθήματα για εσάς, τα οποία μπορεί να πληγωθούν αν πατήσετε κατά λάθος την ουρά της ή αν την τρομάξετε. Μην ανησυχείτε, όμως. Αν η γάτα σας σάς κρατάει μούτρα, δεν χρειάζεται να βυθιστείτε στις τύψεις. Ορίστε κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ζητήσετε “συγνώμη” από τη γάτα σας:

1. Παρατηρήστε τη γλώσσα του σώματός της

Μπορεί οι αγαπημένες μας γατούλες να μην μιλάνε, αλλά το σώμα τους σίγουρα έχει πράγματα να μας πει. Παρατηρώντας τις ουρές, τα μουστάκια, τα αυτιά και τα μάτια τους, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για τη διάθεσή τους.

Επομένως, πριν πλησιάσετε τη γάτα σας αφού της έχετε πατήσει κατά λάθος την ουρά, παρατηρήστε αν τινάζει απότομα την ουρά της, αν η πλάτη της είναι κυρτωμένη, ή τα αυτιά της κολλημένα πίσω στο κεφάλι της. Αν παρουσιάζει αυτά τα σημάδια, τότε καλύτερα να την αφήσετε να ηρεμήσει πριν την προσεγγίσετε. Αν, όμως, τη δείτε να χαλαρώνει με μισόκλειστα μάτια, τότε μπορεί να είναι έτοιμη να συνθηκολογήσει για την ειρήνη.

2. Μιλήστε της ήρεμα και χαμηλόφωνα

Ζητήστε στη γατούλα σας συγνώμη με ήρεμη, γλυκιά φωνή. Στις γάτες αρέσουν πολύ οι ήρεμες φωνές και οι ήπιες κινήσεις. Όταν επιθυμείτε να απολογηθείτε στη γάτα σας, αποφύγετε την τσιριχτή μωρουδιακή φωνή, και προτιμήστε να της απευθυνθείτε σε έναν τόνο που θα την ηρεμήσει.

3. Ανοιγοκλείστε αργά τα μάτια σας

Το αργό κλείσιμο των ματιών είναι ο τρόπος για τη γάτα σας να σας δείξει ότι σας εμπιστεύεται και νιώθει ασφαλής μαζί σας. Το να απευθύνετε αυτή τη συμπεριφορά στη γάτα σας θα της δείξει ότι νιώθετε ασφαλής μαζί της και ίσως την κάνει να χαλαρώσει περισσότερο.

4. Προσφέρετέ της λιχουδιές και παιχνίδια

Εντάξει, ας παραδεχτούμε ότι εδώ σας λέμε χωρίς ντροπή να δωροδοκήσετε τη γάτα σας. Προσφέρετέ της μια νόστιμη λιχουδιά και το αγαπημένο της παιχνίδι ως κλαδί ελιάς, και το πιθανότερο είναι ότι η αγαπημένη σας γατούλα θα συγχωρέσει τα ατοπήματά σας. Βεβαιωθείτε ότι της δίνετε την ευκαιρία να παίξει μαζί σας και να περάσει καλά δίνοντάς της τη λιχουδιά της. Ο χρόνος που περνάτε μαζί πρέπει να είναι ποιοτικός και να τον ευχαριστιέστε και οι δύο.

5. Σεβαστείτε τον προσωπικό της χώρο – μην απαιτήσετε αμέσως αγκαλιές και φιλιά

Οι γάτες δίνουν μεγάλη σημασία στον προσωπικό τους χώρο και στα όρια που θέτουν. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να μην πιέσετε τη γάτα σας να σας γεμίσει κατευθείαν αγκαλιές και φιλιά μετά το πάτημα της ουράς της. Καμία γάτα δεν εκτιμά τις παραβιάσεις του προσωπικού της χώρου. Γι’ αυτό, περιμένετε να νιώσει εκείνη έτοιμη για αγκαλιές, και να έρθει να σας τις ζητήσει η ίδια πριν τη χαϊδέψετε.

6. Περάστε χρόνο μαζί της

Ακόμα κι η αν η γάτα σας δεν είναι έτοιμη για χάδια και αγκαλιές, παραμείνετε στον ίδιο χώρο μαζί της. Είναι πιθανό πως η σιωπηλή παρουσία σας θα τη βοηθήσει να νιώσει ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη:Τελικά γνωρίζετε γιατί πολλές φορές η γατούλα σας αγνοεί όταν τη φωνάζετε; Ας μάθουμε !

7. Διατηρήστε τη ρουτίνα σας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, οι γάτες είναι πλάσματα της ρουτίνας. Οποιαδήποτε αλλαγή στην ώρα του φαγητού ή του ύπνου τους, ενδέχεται να τις αναστατώσει. Γι’ αυτό, αν κάνατε κάτι που τάραξε τη γάτα σας, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ακολουθείτε τις ρουτίνες που έχει συνηθίσει. Σε αυτές η γάτα σας θα αναζητήσει την κανονικότητα και την ασφάλεια.

8. Κάντε υπομονή

Κάθε πλάσμα έχει ανάγκη τον χρόνο του μέχρι να νιώσει ασφαλές ξανά μετά την παραβίαση των ορίων του. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε. Η γατούλα σας σάς αγαπάει, και όποτε ξανανιώσει ασφαλής θα επιδιώξει σίγουρα την επαφή μαζί σας.

9. Συμβουλευτείτε κτηνίατρο

Σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται η γάτα σας να μην σας κρατάει μούτρα αλλά να δυσκολεύεται λόγω κάποιου υποκείμενου προβλήματος υγείας. Αν κάποια περίεργη συμπεριφορά της γάτας σας επιμένει, καλό είναι να επισκεφτείτε τον/την κτηνίατρό σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ