Υποτροφίες 2024 από το ΝΕΟΝ: Με στόχο οι σύγχρονοι δημιουργοί να εξασφαλίσουν πρόσβαση στη γνώση, στην έρευνα και στην παραγωγή

Ο NEON στηρίζει τους σύγχρονους δημιουργούς, εξασφαλίζοντάς τους πρόσβαση στη γνώση, την έρευνα και την παραγωγή, μέσω του ετήσιου Προγράμματος Χορηγιών & Υποτροφιών.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΝΕΟΝ Χορηγίες
Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης και Παραγωγή Performance & Dance Production
12 Xορηγίες ύψους €5.000 έκαστη για project στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Προθεσμία Υποβολής: 5 Μαρτίου 2024 | 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

ΝΕΟΝ Υποτροφίες
Μεταπτυχιακές Σπουδές εξωτερικού (Master)
6 Υποτροφίες ύψους €10.000 έκαστη στους εξής τομείς: Ιστορία της Τέχνης, Επιμελητικές Σπουδές (Curatorial Studies) ή εκπόνηση MFA (Master of Fine Arts).

Προθεσμία Υποβολής: 16 Μαίου 2024 | 12:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος)

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ ιδρύθηκε το 2013 από το συλλέκτη και επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλο και αποσκοπεί στο να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας να αφυπνίσει, να συγκινήσει, να παρακινήσει. Συγχρόνως, επιδιώκει να συμβάλει στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης και της καθημερινότητας του πολίτη. Ο ΝΕΟΝ δεν περιορίζεται σε ένα μόνον χώρο. Έδρα του είναι ολόκληρη η πόλη, το ευρύτερο αστικό περιβάλλον. Είναι ένας ζωντανός και ενεργός συνομιλητής με την κοινωνία, τους θεσμούς και το κοινό. Μέσω της τέχνης και των σύγχρονων ιδεών, ο ΝΕΟΝ θέλει να κεντρίσει τις ατομικές συνειδήσεις και ταυτόχρονα να χρησιμεύσει ως ένα όχημα συλλογικής συνείδησης. Ο ΝΕΟΝ επιδιώκει να αναδείξει τον πολιτισμό ως βασικό μοχλό προόδου και ανάπτυξης.
 

Δείτε ακόμη:Εξαιρετικό! Μεγάλοι ερμηνευτές ο Γάλλος σταρ του βιολιού - μεγάλες ορχήστρες και piano days - Έλληνες σολίστ - το πλούσιο πρόγραμμα στο μέγαρο μουσικής!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ