Αν λοιπόν νομίζετε πως η γάτα σας δε σας… συμπαθεί, τότε μήπως να δείτε καλύτερα αυτά τα σημάδια; Το κάνει με ιδιαίτερους τρόπους!

Σίγουρα τρέφει αγάπη για τους ανθρώπους που την φροντίζουν.

Κάθε άνθρωπος που φιλοξενεί γατάκι στο σπίτι γνωρίζει πόσο ιδιαίτερα ζώα είναι. Η γάτα αποτελεί ζώο ανεξάρτητο, που μπορεί εύκολα να επιβιώσει σε διάφορες συνθήκες.

Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν αποζητά ή δεν δείχνει την αγάπη της στους ανθρώπους. Έχει περισσότερες ιδιαιτερότητες - σε σχέση με τα σκυλιά για παράδειγμα - και πολλές φορές μπορεί να μην εκδηλώνεται τόσο εύκολα.
Αν λοιπόν νομίζετε πως η γάτα σας είναι κάπως «απόμακρη», παρακάτω σας δίνουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους σας δείχνει την αγάπη της!

Θέλει να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με εσάς

Η γάτα είναι ζώο που μπορεί να ζήσει χωρίς προσοχή, αλλά σίγουρα την αποζητά σε πολλές φάσεις. Για το λόγο αυτό δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να «παραπονιέται» αν δεν βρίσκεται μαζί σας στον ίδιο χώρο. Γι’ αυτό μη σας προκαλεί εντύπωση αν σας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι.

Πολλοί θα σκεφτούν πως ίσως θέλει φαγητό, ωστόσο εκείνη απλά επιθυμεί να βρίσκεται κοντά σας.

Ενθουσιασμός για παιχνίδι

Οι γάτες είναι κατά κύριο λόγο ήρεμες και τους αρέσει να χαλαρώνουν. Όταν λοιπόν αρχίζουν να αποζητούν το παιχνίδι, σημαίνει ότι σας εμπιστεύονται και με τον τρόπο αυτό δείχνουν την αγάπη αλλά και τη χαρά τους που βρίσκεστε μαζί τους. Δοκιμάστε να παίξετε με τη γάτα της είτε μόνοι σας, είτε χρησιμοποιώντας ειδικά παιχνίδια που θα τους χαρίσουν ιδιαίτερο ενθουσιασμό!

Γυρίζει ανάσκελα

Η γάτα μπορεί να φαίνεται δυναμική και πολλές φορές απλησίαστη, ωστόσο έχει τις αδυναμίες της. Μια από αυτές είναι η κοιλιά της. Αν δείτε τη γάτα σας να γυρνάει ανάσκελα, σημαίνει ότι νιώθει άνετα μαζί σας και σας εμπιστεύεται.

Καλό είναι βέβαια να είστε προετοιμασμένοι, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να το… μετανιώσει!

Διαβάστε ακόμη:Τελικά γνωρίζετε γιατί πολλές φορές η γατούλα σας αγνοεί όταν τη φωνάζετε; Ας μάθουμε !

Τρίβει το κεφάλι της την ώρα του φαγητού (και όχι μόνο)

Ένα μέσο που χρησιμοποιεί η γάτα για να δείξει την  αγάπη αλλά και τη συμπάθειά της στον άνθρωπο, είναι το κεφάλι της. Αν τη στιγμή που θα της δώσετε φαγητό ή την χαϊδέψετε, «κουτουλήσει» πάνω σας το κεφάλι της, αυτό σημαίνει πως είναι ιδιαίτερη ενθουσιασμένη και τρέφει αγάπη απέναντί σας.

Τρυφερά πρωινά

Δεν είναι λίγες οι φορές που η γάτα σας θα αναζητήσει περισσότερα χάδια και αγκαλιές το πρωί, από ό,τι τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Αυτό συμβαίνει γιατί της έχετε «λείψει» και βρίσκει ευκαιρία να απολαύσει την τρυφερότητά σας.

Βραδινές αγκαλιές

Αν κοιμάστε με ανοιχτή την πόρτα του δωματίου σας και το βράδυ ξυπνήσετε με ένα… βάρος, τότε η γάτα έχει κάνει τη βραδινή επίσκεψή της. Όχι μόνο γιατί μπορεί να νιώθει πιο άνετα στο κρεβάτι σας, αλλά για να σας δείξει την αγάπη της και την ανάγκη της για «αγκαλιά». Ουσιαστικά όταν κοιμάται δίπλα σας, ή ακόμα και πάνω σας, δείχνει την εμπιστοσύνη της.

Όταν κάνει… «πατουσάκια»

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως η γάτα σας πατάει τα πόδια ή και τα χέρια της επάνω σας απαλά, χωρίς να σας γρατζουνάει και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, για παράδειγμα φαγητό. Αυτό σημαίνει πως σας δείχνει αγάπη, σα να λέει «Είμαι και εγώ εδώ, δώσε μου λίγη σημασία». Η αλήθεια είναι πως η κίνηση αυτή αποτελεί από τις πιο τρυφερές και σίγουρα όσοι φιλοξενούν γάτα στο σπίτι μπορούν να το καταλάβουν.

Όταν νιαουρίζει

Οι γάτες δεν νιαουρίζουν χωρίς λόγο. Είτε κάτι θα τις ενοχλεί, είτε κάτι θα τις κάνει να νιώθουν πολύ χαρούμενες. Θα έχετε παρατηρήσει πως όταν βρίσκεστε στο διπλανό δωμάτιο για παράδειγμα και νιαουρίζει, δε σημαίνει ότι κάτι της συμβαίνει.

Αναζητά απλώς τη συντροφιά σας.

Δείτε ακόμη:Μελέτη μέτρησε στις γάτες 276 διαφορετικές εκφράσεις προσώπου ! Τι να θέλουν άραγε να μας πουν με κάθε μία από αυτές;

Όταν ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα petshop88.gr, η γάτα δεν μπορεί να μιλήσει, όμως μπορεί να εκφράσει την αγάπη της μέσα από… τα μάτια της. Όταν βλέπετε πως ανοιγοκλείνει αργά τα βλέφαρά της, τότε αυτό σημαίνει πως νιώθει ευτυχισμένη αλλά και ασφαλής μαζί σας.

Όταν…γουργουρίζει!

Το γουργούρισμα της γάτας αποτελεί κλασική ένδειξη αγάπης προς τον άνθρωπο. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι το γουργούρισμα γίνεται πιο έντονο όταν παίρνει χάδια και αγκαλιές. Αυτό σημαίνει πως η γάτα σας είναι ευτυχισμένη εκείνη τη στιγμή και απολαμβάνει στο μέγιστο την αγάπη που της δίνετε!

Όπως είπαμε και παραπάνω αποτελούν ιδιαίτερα και δυναμικά ζώα, για το λόγο αυτό δείχνουν και την αγάπη τους με ιδιαίτερους τρόπους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ