Η Βασίλισσα Ράνια εύχεται για τα 62α γενέθλια του συζύγου της, Βασιλιά Αμπντάλα - "Κάθε μέρα μαζί σου είναι ευλογία" (φωτό)

Τρυφερό ενσταντανέ ...

Με μία τρυφερή φωτογραφία ευχήθηκε η Βασίλισσα Ράνια στον σύζυγο της για τα γενέθλια του.

62 ετών κι επισήμως έγινε ο Βασιλιάς Αμπντάλα και μέσα από το instagram της η αγαπημένη royal ανέβασε ένα κοινό τους ενσταντανέ.

"Κάθε μέρα μαζί σου είναι μια ευλογία! Χρόνια πολλά, Μεγαλειότατε", σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησης της η Ράνια της Ιορδανίας.

Βλέπουμε την 53χρονη να έχει γείρει απαλά πάνω στον εορτάζοντα και να τον ακουμπάει με το χέρι της στον ώμο.

Φοράει ένα μίνιμαλ λευκό κοντομάνικο @massimodutti  μπλουζάκι, το οποίο συνόδευσε άψογα με ένα glam ασημένιο κολιέ @chaumetofficial  με πέρλες.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Οικογενειακή απόδραση με τον Βασιλιά και τα παιδάκια τους, Salma & Hashem - Τι φόρεσε η stylish royal (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: 30 χρόνια από τον γάμο της με τον Βασιλιά Αμπντάλα - Ο μεγάλος έρωτας & το ασυναγώνιστο νυφικό

Να υπενθυμίσουμε ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 10 Ιουνίου 1993 και έχει αποκτήσει 4 παιδιά:

  • Πρίγκιπας Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα (γενν. 28 Ιουνίου 1994-), είναι παντρεμένος με την Ράτζουα Αλ Σάιφ, αρχιτέκτονα από την Σαουδική Αραβία.
  • Πριγκίπισσα Ιμάν μπιντ Αμπντάλα (γενν. 27 Σεπτεμβρίου 1996-), είναι παντρεμένη με τον Τζαμήλ Αλέξανδρο Θερμιώτη, ελληνικής καταγωγής.
  • Πριγκίπισσα Σάλμα μπιντ Αμπντάλα (γενν. 26 Σεπτεμβρίου 2000-)
  • Πρίγκιπας Χασέμ μπιντ Αμπντάλα (γενν. 30 Ιανουαρίου 2005-)


instagram @queenrania

Ο Αμπντάλα Β΄ Αλ-Χουσεΐν (1962-) είναι ο βασιλιάς της Ιορδανίας από το 1999. Γιος του Χουσεΐν της Ιορδανίας, διαδέχθηκε στο θρόνο τον πατέρα του όταν εκείνος πέθανε, στις 7 Φεβρουαρίου του 1999.

Λέγεται ότι είναι απόγονος 43ης γενιάς από τον Προφήτη Μωάμεθ.

Ο Αμπντάλα σπούδασε σε στρατιωτική σχολή της Βρετανίας.

Με την πολιτική του φρόντισε να ανορθώσει την οικονομία της χώρας του. 

  • Ο αναλφαβητισμός μειώθηκε στο 10%.
  • Οι επενδύσεις από τις χώρες της Δύσης αυξήθηκαν.

Στις 28 Νοεμβρίου 2004 ο Αμπντάλα αφαίρεσε τον τίτλο του διαδόχου του θρόνου από τον ετεροθαλή αδερφό του, Χαμζά, χωρίς να ορίσει άλλο διάδοχο. Το 2009 ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά Αμπντάλα πήρε και επίσημα τον τίτλο του διαδόχου.

Διαβάστε ακόμη: Απολογισμός 2023: Ο φαντασμαγορικός γάμος του Πρίγκιπα Χουσεΐν & της Ρατζούα Αλ Σάιφ - Φωτό & βίντεο με τις εντυπωσιακές τουαλέτες της βασιλικής οικογένειας

Στις 3 Απριλίου του 2021, οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας συνέλαβαν 20 άτομα και έθεσαν τον πρίγκηπα και πρώην διάδοχο Χαμζά σε κατοίκον περιορισμό με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ