Η Βουδαπέστη όπως δεν την έχετε ξαναδεί ! 5 ονειρεμένες μέρες στην πόλη των Spa, των κάστρων & των γεφυρών

Ονειρεμένο ταξίδι...

5 μέρες αεροπορικώς με Aegean Airlines σε Βούδα & Πέστη – Ναός Αγ. Στεφάνου Παραδουνάβια χωριά  Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ κσθημερινά.  ΔΩΡΟ η βραδινή κρουαζιέρα στο Δούναβη !

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ …όπως δεν την έχετε ξαναδεί !

Η πόλη των Spa, των κάστρων και των γεφυρών … όπως και να την προσφωνήσει κανείς, η Βουδαπέστη είναι από τις λίγες πόλεις που θα σας γοητεύσουν. Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα των Μαγυάρων. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης από την Πέστη, με τη μεγάλη πλατεία των Ηρώων, και το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ, μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου «φιλοξενούνται» τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Εν συνεχεία θα επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου (περιλαμβάνεται η είσοδος), τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Θα σας εντυπωσιάσει η εσωτερική διακόσμηση καθώς και το παρεκκλήσι του ναού. Έπειτα θα κατευθυνθείτε  κατά μήκους του Δούναβη όπου θα θαυμάσετε τις όμορφες γέφυρες και θα φτάσετε στην πλευρά της Βούδας. Θα θαυμάσετε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Ιστορικό Ναό του Αγ. Ματτία, που δεσπόζει στο Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.   Υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη οδό Vaci Utca, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας στα φημισμένα  Καφέ Gerbeaud & New York

Διαβάστε ακόμη:Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου στη Βιέννη: Μοναδικό ταξίδι στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας

2η ΜΕΡΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Σήμερα η μέρα είναι στη διάθεσή σας, για να κάνετε τη βόλτα σας, στο πανέμορφο Ιστορικό κέντρο της Πέστης ή μπορείτε να επισκεφθείτε την πλούσια Πινακοθήκη, όπου φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και το Κοινοβούλιο με το πολύ ενδιαφέρον «εσωτερικό» του διάκοσμο,  (απαιτείται έγκαιρη αγορά εισιτηρίου).

3η ΜΕΡΑ

2Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ & ΒΡΑΔΙΝΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ

Σήμερα θα επισκεφθούμε  την κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Επίσης την εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη.  Τέλος θα καταλήξουμε  στον κεντρικό πεζόδρομο Vaci utca για shopping με πάρα πολλές επιλογές. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε  μια μοναδική κρουαζιέρα στο Δούναβη όπου θα δείτε τα σπουδαιότερα κτίρια της πόλης φωτισμένα, ΔΩΡΟ του γραφείου μας.

Δείτε ακόμη:Καρναβάλι Μάλτας....Το γλέντι των ιπποτών - Ετοιμαστείτε για φαντασμαγορικές αποκριάτικες φιέστες

4η ΜΕΡΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, περιοχή που φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορό του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε την γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας, από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον Άγιο Στέφανο, φωτισμένο στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη.

5η ΜΕΡΑ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ