Βλαντιμίρ Πούτιν: Αυτή είναι η φάρμα του με καταρράκτη, 2 ελικοδρόμια, 3 σπίτια και ζυθοποιία – Δίπλα στη Φινλανδία (φωτό & βίντεο)

Άκρως εντυπωσιακό!

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει χτίσει ένα κρυφό πολυτελές κτήμα 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Φινλανδία σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές στη Ρωσία, ο 71χρονος πρόεδρος της Ρωσίας κατηγορείται ότι «έκλεψε» έναν γραφικό καταρράκτη και ένα κομμάτι εθνικού πάρκου - μεγαλύτερο από το Μονακό - για το καταφύγιο του σε λίμνη και δάσος.

Image

Το συγκρότημα των 10.000 στρεμμάτων είναι κρυμμένο βαθιά μέσα στα δάση της βόρειας Καρελίας, μόλις 30 χιλιόμετρα από τη Φινλανδία, σύμφωνα με το ερευνητικό μέσο «Dossier Centre».

Η καλά φυλασσόμενη έκταση, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Λαντόγκα, περιλαμβάνει επίσης τρία σπίτια σύγχρονου τύπου, δύο ελικοδρόμια, προβλήτες για γιοτ, μια φάρμα πέστροφας και ζωοτροφείο, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.

Δείτε ακόμα: Βίντεο: Οι 3 βουτιές του Βλαντίμιρ Πούτιν στους -14 βαθμούς Κελσίου – Έκανε το σταυρό του και έπεσε στα παγωμένα νερά για τα Θεοφανία

Τα πλάνα δείχνουν ότι προστατεύεται από συρματοπλέγματα, 24ωρη φύλαξη και συστήματα άμυνας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το συγκρότημα είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος ή από αέρος.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των φινλανδών γειτόνων της είναι τεταμένες από τότε που η σκανδιναβική χώρα εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο, με το Κρεμλίνο να απειλεί με «αντίμετρα» και να μετακινεί πυραύλους με πυρηνικές ικανότητες πιο κοντά στα μεταξύ τους σύνορα ως απάντηση.

Τον Νοέμβριο η Φινλανδία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έστειλε εκατοντάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στα σύνορά της, αναγκάζοντας τη Φινλανδία να κλείσει τα συνοριακά της περάσματα.

Τα τρία σπίτια στο κτήμα είναι γνωστά ως «The Barn» (Ο αχυρώνας), «The Fisherman’s Hut» (Η καλύβα του ψαρά) και «The Garden House» (Ο κήπος), σύμφωνα με το άρθρο της «NY post». Τα ακίνητα φέρονται να είναι επιπλωμένα με εξωφρενικά ακριβά αντικείμενα και έπιπλα όπως οι λεκάνες που κοστίζουν έως και 4.400 δολάρια η καθεμία και ένα ιταλικό μαρμάρινο δάπεδο Fior di Bosco αξίας 108.000 δολαρίων.

Image

Ένα ζυθοποιείο με αυστριακό εξοπλισμό αξίας περίπου 380.000 δολαρίων βρίσκεται, επίσης, στους εξωτερικούς χώρους. Σε κοντινή απόσταση είναι μια ιχθυοκαλλιέργεια για πέστροφες και μια φάρμα παραγωγής βοδινού marble.

Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι ο Πούτιν επισκέπτεται το κτήμα μόνο μία φορά τον χρόνο, πιθανότατα για να εκτονωθεί.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο πρόεδρος χαλαρώνει εδώ», δήλωσε ένας δημοσιογράφος του «Dossier Centre» σε ρεπορτάζ. «Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, η τοπική ασφάλεια αντικαθίσταται από υπαλλήλους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσιακής Φρουράς, οι είσοδοι αποκλείονται και τα γειτονικά νησιά σφραγίζονται».

Διαβάστε ακόμα: Πούτιν σε Κιμ Γιονγκ Ουν «Χαίρομαι που σας βλέπω»: Σφίγγουν τα χέρια τα δυο «κακά παιδιά», η Δύση βρυχάται – Η ιστορία μόλις γράφτηκε (φωτό & βίντεο)

Το υλικό από drone, που απέκτησε το ερευνητικό μέσο, αποκάλυψε επίσης έναν καταρράκτη αλλά και ένα υπερυψωμένο ανάχωμα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στάθμευση ενός συστήματος άμυνας εδάφους-αέρος, ένα χαρακτηριστικό που συναντάται σε ορισμένες από τις άλλες ιδιοκτησίες του Πούτιν και εμφανίζεται κοντά στο πίσω μέρος της κύριας ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, το κτήμα χρηματοδοτήθηκε από εταιρείες που συνδέονται με ολιγάρχες φίλους του Πούτιν, που με τη σειρά τους συνδέονται με το Κρεμλίνο. Ο ιδιοκτήτης του κτήματος αναφερόταν ως Γιούρι Κοβαλτσούκ, πρόεδρος της Τράπεζας Ρωσία (Bank Rossiya), που περιγράφεται από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ως «προσωπικός τραπεζίτης» του Πούτιν και ένας από τους «ταμίες» του.

Ο Κοβαλτσούκ, ο οποίος φέρεται να επιβλέπει όλη την ακίνητη περιουσία του ρώσου προέδρου, υπόκειται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ από το 2014.

Ο Κοβαλτσούκ είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή, ενώ ένα γειτονικό κτήμα εκεί ανήκει στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, πρώην ιδιοκτήτη της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, ο οποίος αναγκάστηκε να πουλήσει την ομάδα, αφού του επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Δύση για τους δεσμούς του με τον Πούτιν.

Ο Πούτιν φέρεται να έχει πολύ λίγα περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του, παρά το γεγονός ότι έχει συγκεντρώσει μια από τις μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο από τότε που έγινε πρωθυπουργός της Ρωσίας το 1999. Είναι πρόεδρος από το 2012.

Ο Μπιλ Μπρόντι, αμερικανός χρηματοδότης που διηύθυνε μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες στη Ρωσία από το 1996 έως το 2005, κατέθεσε στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας τον Ιούλιο του 2017 ότι ο Πούτιν είχε «συσσωρεύσει 200 δισεκατομμύρια δολάρια παράνομων κερδών».

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Ρώσου προέδρου είναι καταχωνιασμένο σε υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους, επενδεδυμένο σε πολυτελή ακίνητα εντός και εκτός Ρωσίας και διασκορπισμένο στους λογαριασμούς της οικογένειας και των φίλων του.

Διαβάστε ακόμα: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο Πριγκόζιν - 10 ακόμη άτομα σκοτώθηκαν κατά την πτώση του ιδιωτικού jet (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ