Βασιλιάς Κάρολος: Επιστρέφει στη Βρετανία ο πρίγκιπας Χάρι - Ευχές για ταχεία ανάρρωση από Μπάιντεν, Τραμπ, Τριντό, Σούνακ, Τζόνσον - Τι γράφουν Times & Telegraph (φωτό)

Την ανακοίνωση ότι έχει καρκίνο έκανε ο ίδιος ο Βασιλιάς Κάρολος στα μέλη της οικογένειά του

Ο βασιλιάς Κάρολος ταξίδεψε πίσω από το κτήμα του στο Sandringham, στο Norfolk, σήμερα το πρωί για να ξεκινήσει θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής - λέγεται ότι ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

Ο βσιλιάς ανακοίνωσε την ασθένεια ο ίδιος στα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του Ουίλιαμ, του Χάρι και του Άντριου.

Θα αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντα προς το παρόν - αλλά «θα συνεχίσει να αναλαμβάνει κρατικές επιχειρήσεις και επίσημα έγγραφα ως συνήθως».

Επιστρέφει ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο μικρότερος γιος της μονάρχη, θα ταξιδέψει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας μιλήσει με τον πατέρα του για τη διάγνωσή του, σύμφωνα με το BBC.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μιλήσει με τον βασιλιά

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε «ανησυχεί» μετά τη διάγνωση του βασιλιά.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν είχε ένα μήνυμα για τον βασιλιά, ο Μπάιντεν είπε: «Ναι, ανησυχώ για αυτόν.

«Μόλις άκουσα τη διάγνωσή του. Ελπίζω να μιλήσω μαζί του σύντομα».

Οι Καναδοί «σκέφτονται τον βασιλιά», λέει ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό λέει στο X: «Εγώ, όπως οι Καναδοί σε όλη τη χώρα και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σκέφτομαι την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ' καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο.

«Του στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας – και ελπίζουμε σε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση».

Ο Καναδάς είναι μέλος της Κοινοπολιτείας και ο Βασιλιάς παραμένει αρχηγός του κράτους.

 

 

Ντόναλντ Τραμπ: Ο βασιλιάς είναι ένας υπέροχος άνθρωπος

Γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ λέει: «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, τον οποίο γνώρισα καλά κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου και όλοι προσευχόμαστε να έχει γρήγορη και πλήρη ανάρρωση!».

Πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Rishi Sunak και του ηγέτη των Εργατικών Sir Keir Starmer, έχουν ευχηθεί στον βασιλιά ταχεία ανάρρωση.

 

 

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον λέει στο X: «Ολόκληρη η χώρα θα ριζώσει για τον βασιλιά σήμερα. Τις καλύτερες ευχές μου στον Κάρολο Γ' για πλήρη και ταχεία ανάρρωση».

 

 

Η Liz Truss, μια άλλη πρώην πρωθυπουργός, στέλνει επίσης τις καλύτερες ευχές της και προσθέτει: «Θα είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μας. Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά!»

 

 

Δείτε την ανακοίνωση από το BBC

 

 

The Telegraph

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο και θα αναβάλει τα δημόσια καθήκοντά του για να λάβει θεραπεία, ανακοίνωσε το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Ο Βασιλιάς διαγνώστηκε με καρκίνο αφού έλαβε θεραπεία για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη. Οι γιατροί παρατήρησαν ένα ξεχωριστό θέμα και έκαναν εξετάσεις.

Τώρα θα λαμβάνει τακτική θεραπεία σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

 

 

The Times

 

Ευχές από διάσημους για τον βασιλιά Κάρολο

Ο Βρετανός πρώην πυγμάχος Φρανκ Μπρούνο ήταν ένας από τους πρώτους που δημοσίευσε ένα μήνυμα στο διαδίκτυο μετά το ξέσπασμα της είδησης. «Σκέψεις και προσευχές μαζί του και τη βασιλική οικογένεια», γράφει. «Πότε θα απαλλαγούμε από αυτή την κακή ασθένεια του καρκίνου;»

Η τηλεοπτική εκπομπή Carol Vorderman γράφει στο X, του εύχεται ταχεία ανάρρωση και εκφράζοντας «ιδιαίτερες σκέψεις για όλους όσους πάσχουν από καρκίνο ή περιμένουν θεραπεία αυτή τη στιγμή».

Ο παρουσιαστής ποδοσφαίρου Γκάρι Λίνεκερ λέει ότι «λυπάται πραγματικά» που ακούει τα «απαίσια νέα», προσθέτοντας: «Του εύχομαι πλήρη και γρήγορη ανάρρωση».

Και ο ηθοποιός Ντέιβιντ Σουτσέτ, γνωστός για τον ρόλο του Βέλγου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό για 25 χρόνια, λέει ότι είναι «υπέροχο που μοιράστηκε τόσο ανοιχτά τη διάγνωση του καρκίνου».

«Η σύζυγός μου, η Σίλα, μαζί μου εύχεται στον βασιλιά Κάρολο Γ΄ μια πολύ γρήγορη ανάρρωση με πλήρη υγεία».

Δείτε ακόμα: Live από το BBC - Βασιλιάς Κάρολος ο Γ' διαγνώσθηκε με καρκίνο - Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ