Βασιλιάς Κάρολος: Οι ειδικοί μιλούν για τον τύπο καρκίνου που μπορεί να έχει - Όγκος στα νεφρά ή στον ουρητήρα

Όλα είναι πιθανά ...

Αργά χθες το βράδυ το παλάτι του Μπάκιγχαμ έκανε μία σοκαριστική ανακοίνωση για τον Βασιλιά Κάρολο.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης του βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα ανάκτορα.

Έκτοτε, όλος ο πλανήτης θορυβήθηκε για την κατάσταση της υγείας του 75χρονου.

Η ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ για τον καρκίνο του βασιλιά Καρόλου

Μπορεί ο ίδιος να δήλωσε αισιόδοξος, καθώς η διάγνωση έγινε σε πρώιμο στάδιο της νόσου, αλλά δεν παύει να είναι ένας μεγάλος άνθρωπος με ταλαιπωρημένο οργανισμό.

Για πολλούς τύπους καρκίνου, η πιθανότητα να προσβληθεί αυξάνεται με την ηλικία. Τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν, κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) των νέων περιπτώσεων καρκίνου ήταν σε άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω.

Διαβάστε ακόμη: Breaking news: Ο Χάρι έφτασε στο Λονδίνο για να είναι στο πλευρό του πατέρα του - Η Μέγκαν παραμένει στην Καλιφόρνια - Η συγκίνηση των Βρετανών

Φυσικά, τα σενάρια για τον τύπο καρκίνου που μπορεί να έχει δεν άργησαν να φανούν...

«Μπαίνουν μέσα και αφαιρούν λίγο ιστό ώστε να μπορεί ο ασθενής να ουρεί καλύτερα, επειδή το πρόβλημα με τον προστάτη είναι ότι κάθεται ακριβώς στη βάση της ουροδόχου κύστης και μπορεί να εμποδίσει την ούρηση» δήλωσε στο NBC ο δρ Γουίλιαμ Ο', επικεφαλής ιατρός του Ιδρύματος κατά του Καρκίνου του Προστάτη.

Μέρος της διουρηθρικής εκτομής περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός ενδοσκοπίου -ενός σωλήνα με κάμερα στο άκρο- μέσω της ουρήθρας. Με αυτόν τον τρόπο οι γιατροί μπορούν να δουν τον προστάτη και να γνωρίζουν πού πρέπει να αφαιρέσουν τον ιστό.

Το ενδοσκόπιο θα μπορούσε να ανιχνεύσει τον καρκίνο σε κοντινές περιοχές, όπως η ουροδόχος κύστη ή η ουρήθρα, δήλωσε ο δρ Κρίστιαν Πάβλοβιτς, καθηγητής Ουρολογίας και Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή John Hopkins. «Μερικές φορές ανευρίσκεται ένας όγκος στην κύστη ή κάτι το οποίο δεν προκαλούσε συμπτώματα και το εντοπίζουμε τυχαία μόνο όταν πάμε εκεί» δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: Κάρολος Γ': «Ο βασιλιάς έχει καρκίνο»: Δείτε όλους τους τίτλους που "φιγουράρουν" στα Βρετανικά μέσα - "Πάγωσαν" τα πρωτοσέλιδα

Το ενδοσκόπιο μπορεί, επίσης, να ανιχνεύσει ούρα με αίμα, «τα οποία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι κάτι αιμορραγεί από τα νεφρά» δήλωσε στο NBC ο δρ Τζάστιν Φρίντλαντ, καθηγητής Ουρολογικής Ογκολογίας του Fox Chase Cancer Center. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου των νεφρών ή καρκίνου στον ουρητήρα, πρόσθεσε. Ο ουρητήρας είναι λεπτός, ινομυώδης σωλήνας, μέσω του οποίου διοχετεύονται τα ούρα από τους νεφρούς στην κύστη.

«Ο προστάτης θα μπορούσε να προσβληθεί από καρκίνους που δεν είναι πραγματικά προστατικής προέλευσης, όπως ένα λέμφωμα -ένας από αυτούς τους όγκους του αίματος- ή ένας καρκίνος του ουροθηλίου, που είναι η επένδυση της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης» δήλωσε ο Πάβλοβιτς. Αυτό θα σήμαινε ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί από άλλα όργανα και ενδεχομένως είναι πιο προχωρημένος, δήλωσε ο Φρίντλαντ.

Από την άλλη, ο δρ Χούλιο Πόου-Σανγκ, πρόεδρος του προγράμματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας στο Moffitt Cancer Center στην Τάμπα της Φλόριντα, δήλωσε ότι είναι γενικά σπάνιο να βρεθεί καρκινικός ιστός κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης για υπερπλασία προστάτη. «Στο 90% ή 95% των περιπτώσεων είναι καλοήθης, αλλά μπορεί να υπάρξει έκπληξη» είπε χαρακτηριστικά.

Το Παλάτι γενικά είναι "φειδωλό" στις ανακοινώσεις του και στις περαιτέρω λεπτομέρειες, οπότε δεν έχει κάνει κάποια διευκρίνιση, απλά αρκέστηκε στο να ξεκαθαρίσει ότι ο καρκίνος αυτός δεν συνδέεται με την επέμβαση προστάτη που υποβλήθηκε ο Κάρολος πριν μία εβδομάδα. 

Διαβάστε ακόμη: Απίστευτο! Πως ο καρκίνος του Καρόλου βάζει ξανά στο "παιχνίδι" τον πρίγκιπα Χάρι - Ως δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου της Βρετανίας, υποχρεωτικά θα έχει ρόλο στο συμβούλιο

«Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την εξειδικευμένη φροντίδα και την ταχεία παρέμβασή της, είναι απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Μπάκιγχαμ.

Η επόμενη μέρα για τη Μεγάλη Βρετανία

Σε περίπτωση που οι εξελίξεις δεν είναι τόσο θετικές υπάρχει ήδη έτοιμο το πρωτόκολλο.

Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο για την Αντιβασιλεία του 1937, που άρχισε να ισχύει όταν ο παππούς του Καρόλου και πατέρας της Ελισάβετ, Γεώργιος o 6ος, έγινε Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, όταν ο μονάρχης της χώρας δεν μπορεί να ασκήσει προσωρινά τα καθήκοντά του, εξαιτίας ασθένειας ή άλλου λόγου που δεν ισοδυναμεί όμως με παντελή έλλειψη ικανότητας, τότε ορίζεται ένα συμβούλιο από μέλη της βασιλικής οικογένειας, που εκτελούν αντί για εκείνον και για λογαριασμό του όλες εκείνες τις πράξεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του παλατιού και τη συνέχιση της μοναρχίας.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Καμίλα, Πριγκίπισσα Άννα & Πριγκίπισσα Κέιτ: Οι 3 γυναίκες που θα αντικαταστήσουν τον ασθενή Βασιλιά Κάρολο μαζί με τον διάδοχο Γουίλιαμ

Αν μελλοντικά δεν θα είναι προσωρινά σε θέση να τα καταφέρει, τότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι επόμενοι τέσσερις στη γραμμή διαδοχής, οι οποίοι όμως πρέπει να έχουν κλείσει τα 21 τους χρόνια. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η Καμίλα, που δεν είναι τεχνικά μιλώντας διάδοχος, αλλά είναι βασίλισσα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Δούκας του Σάσεξ, δηλαδή ο Χάρι, ο Δούκας του Γιορκ, δηλαδή ο πρίγκιπας Aνδρέας και η μεγάλη κόρη του, Βεατρίκη.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Καμίλα, Πριγκίπισσα Άννα & Πριγκίπισσα Κέιτ: Οι 3 γυναίκες που θα αντικαταστήσουν τον ασθενή Βασιλιά Κάρολο μαζί με τον διάδοχο Γουίλιαμ

Από το 2022 ωστόσο, η ρύθμιση αυτή άλλαξε και πλέον εφαρμόζεται μόνο για τους ήδη εργαζόμενους της βασιλικής οικογένειας.

Επομένως, μιλάμε για την Βασίλισσα Καμίλα, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπας Έντουαρντ

Φυσικά,προτεραιότητα έχει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος μάλλον δεν είναι σε θέση να αναλάβει βασιλικά καθήκοντα, καθώς βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της συζύγου του, Κέιτ που αναρρώνει έπειτα από εγχείρηση στην κοιλιά.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Κέιτ: Η πλήρης ανάρρωση σε εννέα μήνες - "Βλακείες" οι φήμες ότι έπεσε σε κώμα - Όλες οι εξελίξεις

Για την ώρα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο 39χρονος πρίγκιπας πετάει σήμερα από το Μόντεσιτο της Καλιφόρνια, μόνος χωρίς τη σύζυγο του, Μέγκαν Μαρκλ, για να δει τον πατέρα του.

Διαβάστε ακόμη: Ο πρίγκιπας Χάρι θα ταξιδέψει στην Αγγλία για να δει τον πατέρα του, Βασιλιά Κάρολο - Μίλησαν μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του 75χρονου με καρκίνο (βίντεο)

Βέβαια, αυτή η επίσκεψη "γεννάει" και άλλα ερωτήματα όπως το αν θα θέλει να επανέλθει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.



instagram @britishroyalfamilycrown

Υπενθυμίζουμε ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος εισήχθη στις 26/1 στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη «διορθωτική επέμβαση» που αφορά διογκωμένο προστάτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun.

Ο βασιλιάς έφθασε στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, "The London Clinic" κι έμεινε δύο βράδια.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο - Θα υποβληθεί σε επέμβαση προστάτη (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο: Πώς πέρασε το πρώτο βράδυ του μετά την εγχείρηση προστάτη (βίντεο)

Την Κυριακή (4/2) ο Κάρολος πήγε στην εκκλησία στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Οι γιατροί δεν του έδωσαν εξιτήριο, παραμένει στο νοσοκομείο - Φήμες για επιπλοκή μετά την εγχείρηση προστάτη - 4 φορές τον επισκέφθηκε η Καμίλα (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ