Παρακινήστε τον εαυτό σας να κάνετε σπορ ακόμα και όταν έξω κάνει κρύο - Είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά υπάρχουν τρόποι !

Σίγουρα, ο χειμώνας είναι ήδη εδώ και η ανάγκη για άθληση δεν μειώνεται με τις θερμοκρασίες...

Σίγουρα, ο χειμώνας είναι ήδη εδώ και η ανάγκη για άθληση δεν μειώνεται με τις θερμοκρασίες.

Η άθληση είναι υγεία συνεπώς, παρακινήστε τον εαυτό σας να κάνετε σπορ ακόμα και όταν έξω κάνει κρύο και ειδικά ποιες δραστηριότητες παραμένουν ανεξάρτητα από το τι καιρό κάνει έξω.

Αναμφίβολα η άθληση έξω, όταν κάνει κρύο, είναι πιο δύσκολη συνεπώς απαιτείται κατάλληλο ντύσιμο, για να μην αναφέρουμε και τις ιώσεις που είναι η εποχή τους,όπως και ότι το έδαφος μπορεί να γλιστράει από τη βροχή, τον ήλιο που δύει και τη νύχτα που πέφτει πολύ νωρίτερα.

Εν ολίγοις, το να κάνεις αθλήματα έξω όταν είναι χειμώνας είναι πιο δύσκολο αφού πολλοί λάτρεις του τρεξίματος ή της ποδηλασίας δυσκολεύονται να φτάσουν το στόχο της εβδομαδιαίας άθλησης, όταν ο καιρός δεν είναι καλός.

Γυμναστήριο, η Εύκολη Λύση

Είναι σαφώς η πιο προσιτή και εύκολη λύση, αλλά τα γυμναστήρια είναι από τα μέρη όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα σε ένα κλειστό χώρο αλλά παραμένουν απαραίτητα για ορισμένους αθλητές, χάρη σε μια μακρά λίστα πλεονεκτημάτων:

 • Είναι εύκολα προσβάσιμα από το σπίτι ή τη δουλειά (σε όλες τις πόλεις τουλάχιστον), ανοίγουν καθημερινά και για πολλές ώρες.
 • Οι δραστηριότητες είναι ποικίλες και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να μάθετε νέα αθλήματα που μπορούν στη συνέχεια να εξασκηθούν οπουδήποτε: συχνά προσφέρονται στους πελάτες: Pilates, Zumba, Latin χοροί κ.α.
 • Αντίστροφα, αν προτιμάτε να μείνετε στα κλασικά σας, μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο όπως το καλοκαίρι: ποδηλασία, περπάτημα και τρέξιμο, αλλά με στέγη πάνω από το κεφάλι σας.
 • Οι τιμές ποικίλλουν με τα βασικά πακέτα ξεκινούν το λιγότερο από 30 ευρώ το μήνα.

Τα «Αστέρια» των Σπορ του Χειμώνα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yo.gr, έξω από τα γυμναστήρια, μπορείτε να βρείτε χειμερινές δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν ζεστούς και θα σας κάνουν να κινηθείτε.

 • Στην πρώτη σειρά υπάρχει η θερμαινόμενη πισίνα αφού οι δραστηριότητες πολλαπλασιάζονται εκεί (aqua gym, aqua ποδήλατο, aqua zumba αλλά ακόμη και το απλό κολύμπι μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή απόλαυσης.
 • Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε ομαδικά αθλήματα: ποδόσφαιρο, χάντμπολ, μπάσκετ, τένις, ακόμη και σκουός (τένις με τον τοίχο) που παίζεται σε κλειστό χώρο με όλες τις καιρικές συνθήκες.
 • Η γιόγκα επίσης θα σας επιτρέψει να εστιάσετε στο σώμα και στο μυαλό σας σε αυτή την ψυχρή και σκοτεινή περίοδο αφού απαιτεί ένα καλά θερμαινόμενο δωμάτιο.
 • Όλα τα μαχητικά αθλήματα, από την πυγμαχία μέχρι το τζούντο μέσω του Crav Maga, απαιτούν στενή επαφή με άτομα που δεν είναι απαραίτητα γνωστοί σας αφού το χειμώνα είναι εύχρηστα και βολικά από ότι τη ζέστη.

Μπορείτε επίσης να κάνετε περπάτημα έξω όταν κάνει κρύο αφού το ότι τελείωσε η ζεστή εποχή που πρέπει να αφήσεις την ανάσα του καθαρού αέρα σημαίνει ότι πρέπει να ασκείται όλες τις εποχές, εκτός φυσικά όταν έχει κακοκαιρία.

Δείτε ακόμη:Γιατί παχαίνουμε το Χειμώνα: Tips για να το αποφύγουμε - Διατηρήστε το βάρος σας

Συμβουλές Χειμερινής Άθλησης

 • Καλύψτε το σώμα σας καλά με αρκετά ρούχα, έτσι ώστε να μπορέσετε να αρχίσετε σιγά σιγά να τα βγάζετε όταν η προσπάθεια της άσκησης σας ζεστάνει, μένοντας, ωστόσο καλά καλυμμένοι για να μην αρπάξετε κάποιο κρυολόγημα, ιδιαίτερα όταν είστε ιδρωμένοι.
 • Θυμηθείτε να βάζετε στο πρόσωπο αντηλιακή κρέμα ενάντια στις ακτίνες UV, εάν ο ήλιος λάμπει και βγαίνετε έξω για πολλή ώρα.
 • Οι μύες είναι φυσικά πιο κρύοι το χειμώνα από ότι το καλοκαίρι συνεπώς, η προθέρμανση πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Σε περίπτωση καρδιακών προβλημάτων ή άσθματος και μετά την ηλικία των 40 ετών, η εξάσκηση ενός αθλήματος όταν κάνει πολύ κρύο μπορεί να είναι επικίνδυνη συνεπώς, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ