Είστε vegeratian ή vegan ; Αυτά είναι τα υποκατάστατα κρέατος που μπορείτε να επιλέξετε για να μη σας λείψουν η γεύση & οι θρεπτικές ουσίες !

Η λύση στην περίπτωση αυτή είναι η επιλογή προϊόντων εφάμιλλης διατροφικής αξίας

Είναι γεγονός ότι σήμερα ολοένα και περισσότεροι υιοθετούν τη διατροφική στάση απομάκρυνσης από την κατανάλωση κρέατος ή γενικότερα ζωικών προϊόντων, είτε για ιδεολογικούς λόγους, είτε ως στάση μίας πιο υγιεινής διατροφής.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η φιλοσοφία της χορτοφαγικής ή και της vegan διατροφής φαίνεται να αποκτά όλο και περισσότερους ένθερμους οπαδούς.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη στάση μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να επιφέρει διάφορες διατροφικές ανεπάρκειες που σχετίζονται με τις σημαντικές θρεπτικές ουσίες που περιλαμβάνει το κρέας και τα παράγωγά του.

Η λύση στην περίπτωση αυτή είναι η επιλογή προϊόντων εφάμιλλης διατροφικής αξίας, έτσι ώστε να περιοριστεί ή και να εξαφανιστεί η έκταση του παραπάνω προβλήματος.

Η αυξανόμενη γνώση σχετικά με την υγεία και το περιβάλλον έχει οδηγήσει πολλούς στο να αναζητούν επιλογές που σέβονται αυτές τις αξίες, ενώ διατηρούν ταυτόχρονα την ιδιαίτερη διατροφική σημασία, αλλά για την γεύση του κρέατος.

Ανταποκρινόμενες οι εταιρείες τροφίμων, συμβάλλουν στην εκπλήρωση της παραπάνω επιθυμίας προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ υποκατάστατων κρέατος, η οποία είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Σε αρμονία με την παραπάνω διατροφική στάση, μία πολύ σημαντική και σωστή επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος ή να υιοθετήσουν μια πιο φυτική διατροφή, τα προϊόντα σόγιας είναι μια άκρως ιδανική επιλογή.

Μπορείτε να απολαύσετε μία πληθώρα προϊόντων σόγιας nuggets, σνίτσελ, φυτικά κεφτεδάκια, που αποτελούνται από 100% φυτικά συστατικά. Η γευστική ιδιότητα των συγκεκριμένων επιλογών είναι πολύ υψηλή όσο και η διατροφική τους αξία.

Και αυτό διότι σε κάθε περίπτωση, η σόγια είναι τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, καθώς επίσης είναι καλή πηγή ασβεστίου σιδήρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου.

Γενικότερα, πρέπει να ελέγχονται οι ετικέτες τροφίμων ώστε να επιλέγεται εκείνα τα προϊόντα με τη καλύτερη διατροφική αξία δίνοντας έμφαση στις πρωτεΐνες, τις φυτικές ίνες καθώς και τα χαμηλά κορεσμένα λιπαρά.

Δείτε ακόμη:Vegan burgers, κρέατα σόγιας & φυτικά κεφτεδάκια: Όλο και περισσότεροι προτιμούν τα εναλλακτικά κρέατα - Ποια είναι όμως η θρεπτική τους αξία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα logosdiatrofis.gr, μια καλή και θρεπτική επιλογή αποτελούν τα φυτικά προϊόντα που υποκαθιστούν το ζωικό κρέας, καθώς παρέχουν μια υγιεινή και περιβαλλοντικά βιώσιμη επιλογή, είναι εύκολα στην προετοιμασία, δεν έχουν τόσο αυστηρές προδιαγραφές συντήρησης, αφού μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο φυτικά προϊόντα όπως και συνδυάζονται πανεύκολα με πολύχρωμα λαχανικά ή πατάτες.

Ταυτόχρονα με την επιλογή αυτή μειώνεται η καθημερινή κατανάλωση κρέατος από τα παιδιά. Προσέχουμε τις ετικέτες τροφίμων και επιλέγουμε εκείνο με τη καλύτερη διατροφική αξία δίνοντας έμφαση στις πρωτεΐνες, τις φυτικές ίνες καθώς και τα χαμηλά κορεσμένα λιπαρά.

Συμπερασματικά, είτε είστε vegetarian, flexitarian, είτε απλώς θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό ώστε να απομακρύνετε ολοσχερώς την επιλογή του κρέατος από τη διατροφή σας, τα υποκατάστατα κρέατος με βάση τη σόγια σας προσφέρουν γευστικές και υγιεινές επιλογές που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ημέρας.

Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ