Vegan burgers, κρέατα σόγιας & φυτικά κεφτεδάκια: Όλο και περισσότεροι προτιμούν τα εναλλακτικά κρέατα - Ποια είναι όμως η θρεπτική τους αξία

Είναι γεγονός ότι σήμερα ολοένα και περισσότεροι απομακρύνονται από την υπέρκατανάλωση κρέατος ή γενικότερα ζωικών προϊόντων, είτε για ιδεολογικούς λόγους, είτε ως στάση μίας πιο υγιεινής διατροφής. Προς την κατεύθυνση αυτή, η φιλοσοφία της φυτικής διατροφής φαίνεται να αποκτά όλο και περισσότερους ένθερμους οπαδούς.

Η αυξανόμενη γνώση σχετικά με την υγεία και το περιβάλλον, έχει οδηγήσει πολλούς στο να αναζητούν επιλογές που σέβονται αυτές τις αξίες, ενώ διατηρούν ταυτόχρονα την ιδιαίτερη διατροφική σημασία. Ανταποκρινόμενες οι εταιρείες τροφίμων, συμβάλλουν στην εκπλήρωση της παραπάνω επιθυμίας προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ εναλλακτικών κρέατος, η οποία είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Σε αρμονία με την παραπάνω διατροφική στάση, μία πολύ σημαντική και σωστή επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος ή να υιοθετήσουν μια πιο φυτική διατροφή, τα εναλλακτικά κρέατος με βάση τη σόγια είναι μια ιδανική επιλογή. Μπορείτε να απολαύσετε προϊόντα όπως φυτικά burgers, nuggets, σνίτσελ και φυτικά κεφτεδάκια, που αποτελούνται από 100% φυτικά συστατικά. Η γευστική ιδιότητα των συγκεκριμένων επιλογών είναι πολύ υψηλή όσο και η διατροφική τους αξία. Και αυτό διότι αποτελούν πηγή φυτικών ινών, δε περιέχουν χοληστερόλη και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Θα πρέπει όμως να ελέγχονται οι ετικέτες τροφίμων, ώστε να επιλέγονται εκείνα τα προϊόντα με τη καλύτερη διατροφική αξία, δίνοντας έμφαση στις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας από σόγια, τις φυτικές ίνες καθώς και τα χαμηλά κορεσμένα λιπαρά. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η απουσία ενισχυτικών γεύσης, συντηρητικών και ζάχαρης, σύμφωνα με το logodiatrofis.gr.

Τα φυτικά εναλλακτικά κρέατος εκτός από μια υγιεινή, αποτελούν και μια περιβαλλοντικά βιώσιμη, επιλογή, είναι εύκολα στην προετοιμασία, ενώ συνδυάζονται πανεύκολα με πολύχρωμα λαχανικά ή πατάτες. Ταυτόχρονα με την επιλογή αυτή μειώνεται η καθημερινή κατανάλωση κρέατος από τα παιδιά.

Συμπερασματικά, είτε είστε vegan, vegetarian ή flexitarian, είτε απλώς θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, ώστε να μειώσετε τη κατανάλωση κρέατος από τη διατροφή σας, τα εναλλακτικά κρέατος με βάση τη σόγια, σας προσφέρουν γευστικές και θρεπτικές επιλογές που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ημέρας.

Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ