Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο: Η βασίλισσα Καμίλα εκπροσωπεί τον άρρωστο βασιλιά Κάρολο - Ποιοι θα παραστούν στο Κάστρο Γουίνδσορ

Στις 27 Φεβρουαρίου θα γίνει το μνημόσυνο στο Κάστρο Γουίνδσορ

Στις 10 Ιανουαρίου τελέστηκε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο στο Τατόι, το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ είχε από τότε προγραμματιστεί και μία δέηση στο Λονδίνο παρουσία του βασιλιά Καρόλου.

Από τότε όμως έως και σήμερα πολλά μεσολάβησαν. Ο βασιλιάς Κάρολος υπεβλήθη σε επέμβαση προστάτη και αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι πάσχει από καρκίνο, έχοντας ελαχιστοποιήσει τις εμφανίσεις του στο ελάχιστο, ασκώντας πλήρως τα καθήκοντά του.

Διαβάστε ακόμα: Κηδεία Κωνσταντίνου Β΄: Οι τελευταίες στιγμές σε 10 + 1 καρέ που δεν έδειξε η τηλεόραση

Κάθε εβδομάδα υποβάλλεται σε θεραπείες και πηγαίνει σε νοσοκομείο για ημερήσια νοσηλεία γεγονός που δεν του επιτρέπει να παραστεί στις 27 Φεβρουαρίου στην επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στο Λονδίνο.

Image

Twitter/The Royal Watcher

Οι σχέσεις Κωνσταντίνου-Καρόλου γνωστές, όπως γνωστό ήταν ότι ο Κάρολος ήθελε να έρθει και στην κηδεία πέρσι, όμως είχε τις προετοιμασίες για τη στέψη. Εκπροσωπήθηκε όμως η βασιλική οικογένεια σε υψηλό επίπεδο με τη πριγκίπισσα Άννα,  η οποία ήρθε και πάλι στο μνημόσυνο.

Διαβάστε ακόμα: Επίσημο γεύμα σε γαλλικό εστιατόριο μετά το μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου - Παρούσες και οι αδερφές του Σοφία & Ειρήνη (φωτό - βίντεο)

Η βασίλισσα Καμίλα

Στο Λονδίνο λοιπόν δεν θα παραστεί ο βασιλιάς Κάρολος, όμως η βασίλισσα Καμίλα θα είναι παρούσα στο μνημόσυνο.

Όπως επιβεβαίωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η επιμνημόσυνη δέηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ στις 27 Φεβρουαρίου.

Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση, σύμφωνα με το παλάτι, θα είναι η Άννα-Μαρία, ο πρίγκιπας Παύλος και σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Την τελετή θα τελέσει ο πρεσβύτερος του Γουίνδσορ, Κρίστοφερ Κόκσγουορθ, και αναμένεται να παρευρεθούν, μεταξύ άλλων προσκεκλημένων, και εκπρόσωποι ξένων βασιλικών οίκων.

Διαβάστε ακόμα: 59 χρόνια γάμου θα γιόρταζαν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την Άννα Μαρία - Η θεαματική τελετή με τους 1.500 καλεσμένους & τους 88 πρίγκιπες (φωτό - βίντεο)

Θυμίζουμε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θεωρούσε τον τέως βασιλιά της Ελλάδας ως έναν από τους δικούς της ανθρώπους. Μάλιστα, ο τέως βασιλιάς ήταν νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ενώ ο Φίλιππος ήταν βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Διαβάστε ακόμα: Η επιμνημόσυνη δέηση της Μαρί Σαντάλ με τους γιούς της Αχιλλέα Ανδρέα & Οδυσσέα Κίμωνα – Στην αρχιεπισκοπή Ν. Υόρκης για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ