Η επιμνημόσυνη δέηση της Μαρί Σαντάλ με τους γιούς της Αχιλλέα Ανδρέα & Οδυσσέα Κίμωνα – Στην αρχιεπισκοπή Ν. Υόρκης για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο (φωτό)

Την Τετάρτη (10/1) τελέστηκε το μνημόσυνο για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι με πολλά μέλη της οικογένειάς του να δίνουν το παρών, αλλά και να λείπουν.

Το μνημόσυνο ήταν σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, χωρίς κόσμο και χωρίς τα εγγόνια που είχαν υποχρεώσεις.

Απουσίαζε τόσο η Μαρί Σαντάλ όσο και τα πέντε παιδιά της. Αντίθετα, ο Παύλος ήταν εκεί με τα αδέλφια του, συνοδεύοντας τη μητέρα τους, Άννα Μαρία.

Στο Τατόι βρέθηκαν 

Συγκεκριμένα, στο μνημόσυνο παρέστησαν μόνο τα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά, η σύζυγός του Άννα Μαρία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, αλλά και οι αδελφές του. Πρώτος έφθασε ο μικρότερος γιος του Φίλιππος, ακολούθησε ο Νικόλαος και τελευταίος ο Παύλος με τη μητέρα του.

O Φίλιππος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Νίνα Φλορ, ο Νικόλαος από την Τατιάνα Μπλάτνικ, ωστόσο μόνος του ήταν ο Παύλος. Μόνες τους παρέστησαν και οι κόρες του τέως βασιλιά Αλεξία και Θεοδώρα. Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν, επίσης, οι αδελφές του, η πρώην βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η Ειρήνη.

Δέηση στη Νέα Υόρκη από τη Μαρία Σαντάλ και τα παιδιά της

Η Μαρί Σαντάλ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ωστόσο, θέλησε να τιμήσει τη μνήμη τους πεθερού της και επέλεξε να μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης μαζί με τους δύο γιους της, τον 24χρονο Αχιλλέα Ανδρέα και τον 20χρονο Οδυσσέα Κίμωνα.

Η ίδια μοιράστηκε τη σχετική φωτογραφία στο Instagram, μαζί με τα δύο παιδιά της και τον ιερέα, δίπλα σε μια φωτογραφία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τελώντας ένα τρισάγιο στη μνήμη του.

«Στην Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης, σκεπτόμενη τον αγαπημένο μου πεθερό και τον παππού των παιδιών μου. Ένας χρόνος και μας λείπεις», έγραψε χαρακτηριστικα.

Την ίδια φωτογραφία μοιράστηκε και ο Παύλος αλλά και ο 23χρονος Αχιλλέας που έγραψε χαρακτηριστικά: «Πάντα στις καρδιές μας, αγαπημένε μου Apapa».


«Apapa» είναι μια λέξη που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ για να αποκαλέσουν τον παππού τους.

Διαβάστε ακόμα: Η συγκινητική ανάρτηση της Μαρίας Ολυμπία για τον παππού της, τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο - "Μου λείπεις πιο πολύ από ποτέ" (φωτό)

Η αφιέρωση του Παύλου στον πατέρα του

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Παύλος είχε μοιραστεί μια φωτογραφία του πατέρα του στον λογαριασμό του στο Instagram.

Στη εικόνα, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ποζάρει χαμογελαστός στον φακό, ενώ οδηγεί ένα σκάφος, και πίσω του κυματίζει η ελληνική σημαία. Ο γιος του, Αχιλλέας, μάλιστα, αναδημοσίευσε τη φωτογραφία του παππού του.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Μνημόσυνο Βασιλιά Κωνσταντίνου: Όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή στο Τατόι – Ποιοι θα παραστούν, γιατί η οικογένεια θα κάνει και δεύτερη δέηση (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ