Οι 6 τρυφεροί λόγοι για τους οποίους το αγαπημένο σας αιλουροειδές κατοικίδιο προτιμάει να κουρνιάζει κοντά στο πόδια σας !

Αν έχετε την τύχη να συμβιώνετε με μια μικρή κυρία, θα γνωρίζετε πολύ καλά πόσο επιλεκτική είναι με το πότε και σε ποιον θα δείξει την αγάπη της.

Γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να χαίρεστε ακόμα περισσότερο όταν σας πλησιάζει, τρίβεται στα πόδια σας και γουργουρίζει από ευχαρίστηση και χαρά.

Ένα ακόμα σημάδι ανιδιοτελούς αγάπης είναι το να κοιμάται κοντά στα πόδια σας.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε έξι άκρως τρυφερούς και γλυκούς λόγους που το αγαπημένο σας αιλουροειδές κατοικίδιο προτιμάει να κουρνιάζει κοντά στο πόδια σας και είναι σίγουρο ότι αυτοί οι λόγοι θα σας κάνουν να το λατρέψετε ακόμα περισσότερο.

Νιώθει ασφάλεια

Οι γάτες είναι γεννημένες θηρευτές, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν συνηθίσει να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση σε περίπτωση που χρειαστεί να πιάσουν τη λεία τους.

Όμως στη φύση κάθε θηρευτής γίνεται εύκολα το θήραμα από άλλα ζώα ή και από ανθρώπους.

Οπότε, οι γάτες είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε κίνδυνο χρειαστεί. Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, και η αγαπημένη σας γατούλα προτιμάει να κοιμάται κοντά στο πόδια σας έτσι ώστε αν κάποιος υποτιθέμενος εισβολέας μπει στο δωμάτιο να τρέξει να σωθεί.

Επιπλέον, αναλόγως με το πού είναι τοποθετημένο το κρεβάτι σας, μπορεί να επιλέξει την αντίστοιχη θέση έτσι ώστε να έχει θέα στην πόρτα ή το παράθυρο για να νιώθει ακόμα πιο ασφαλής.

Είναι πιο άνετη

Οι γάτες όσο αγαπησιάρες και να είναι, υπάρχουν στιγμές που απλά θέλουν την ησυχία τους και τον προσωπικό τους χώρο. Οπότε, με το να κιουρνιάζει η γάτα σας κοντά στα πόδια σας, απολαμβάνει την άνεσή της αφού ξέρει ότι δεν πρόκειται να την ενοχλήσετε.

Όταν αυτή νιώσει ότι θέλει αγκαλιές και φιλιά θα αρχίσει να σας κάνει “πατουσάκια” – είναι σίγουρο ότι θα «λιώσετε» από αγάπη και τρυφερότητα.

Δείχνει το πόσο δεμένη είναι μαζί σας

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι επειδή η γάτα σας κοιμάται δίπλα στα πόδια σας, δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο «δεμένη» μαζί σας.

Όπως έχουμε ξαναπεί κάθε γάτα έχει τον δικό της μοναδικό χαρακτήρα και μπορεί είτε να προτιμάει να κοιμάται αγκαλιά με τον κηδεμόνα της είτε απλά κοντά στα πόδια του. Θα πρέπει να είστε περήφανος/η που έχετε καταφέρει να κάνετε τη γάτα σας να σας εμπιστευτεί και να θέλει να κοιμάται κοντά σας.

Με αυτόν τον τρόπο και δείχνει την αγάπη της για εσάς αλλά ταυτόχρονα έχει τον πολύτιμο προσωπικό της χώρο.

Της αρέσει η μυρωδιά σας

Το κρεβάτι σας μυρίζει σαν και εσάς. Εσείς είστε ο γατογονιός της οπότε ό,τι μυρίζει σαν και εσάς είστε εσείς.

Οι γάτες έχουν πολύ αναπτυγμένη αίσθηση της όσφρησης και μέσω αυτής μπορούν να μάθουν πολλά για κάποιον άνθρωπο, κάποιο ζώο ή το περιβάλλον που βρίσκονται.

Δείτε ακόμη:Έχουν το πρόγραμμά τους ακόμα και στην τροφή ! Τι αρέσει στα γατάκια να τρώνε και σε τί συχνότητα;

Επομένως, αφού το κρεβάτι σας έχει τη μυρωδιά σας της αρέσει να περνάει ώρες πάνω σε αυτό. Επιλέγοντας το κατάλληλο και το πιο άνετο σημείο νιώθει απόλυτη ανακούφιση και ασφάλεια.

Αυτό το σημείο έχει την κατάλληλη θερμοκρασία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, οι γάτες αγαπούν τη ζεστασιά και η θέση δίπλα στα πόδια σας μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που αναζητά, δηλαδή η απόλυτη θερμοκρασία, ούτε υπερβολική ζέστη αλλά ούτε και κρύο. Αν θελήσει λίγη ζεστούλα παραπάνω θα έρθει και θα κοιμηθεί στην αγκαλιά σας. Αν θέλει λιγότερη ζέστη και περισσότερη δροσιά θα κοιμηθεί δίπλα στα πόδια σας.

Θέλει να σας προστατέψει

Κι όμως, οι γάτες είναι οι καλύτεροι φύλακες γιατί εκτός των άλλων έχουν και εξαιρετική ακοή και μπορούν να ακούσουν τον παραμικρό ήχο. Αν, λοιπόν, κινδυνέψετε θα είναι εκεί για να σας προειδοποιήσει για τον επικείμενο κίνδυνο και να σας προστατέψει με οποιοδήποτε κόστος (μάλλον). Το κρεβάτι σας είναι το καλύτερο παρατηρητήριο και το καλύτερο σημείο για να μπορεί να επιβλέπει όλο το δωμάτιο. Ταυτόχρονα, μειώνει και τις πιθανότητες να σας ξυπνήσει αν θέλει να κατέβει και να ανέβει ξανά στο κρεβάτι – σκεφτείτε πόσο έξυπνα ζώα είναι!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ