Ντροπή! Γιατροί στην Κύπρο ζήτησαν να πάρει τη νεκρή μητέρα του στο σπίτι - Να τη «διατηρήσει» με το κλιματιστικό (βίντεο)

Η δικαιολογία τους ήταν, ότι λόγω του σωματικού όγκου της μητέρας του δεν χωρούσε στις συγκεκριμένες θυρίδες κατάψυξης.

Ένα τραγικό γεγονός συνέβη στην Κύπρο, ένας άνδρας αναφέρει ότι πέθανε η μητέρα του και οι γιατροί του ζήτησαν να κρατήσει σπίτι τη σορό, αλλά και να ανάψει το κλιματιστικό σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να διατηρηθεί το πτώμα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Χρύσανθος Λαζάρου, ανέφερε σε τηλεοπτικές δηλώσεις πως η αποθανούσα εντοπίστηκε από τον γιο της αναίσθητη την πρώτη Φεβρουαρίου και κάλεσε το 112 χωρίς ανταπόκριση, σύμφωνα με sigmalive.com. 

Στη συνέχεια τηλεφώνησε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για ασθενοφόρο, αντ’ αυτού τον παρέπεμψαν να καλέσει πάλι στο 112. Τελικά, μετά από αρκετή προσπάθεια του έδωσαν άλλο αριθμό του Κέντρου Συντονισμού Ασθενοφόρων, με ασθενοφόρο να καταφθάνει εντός πέντε λεπτών. 

Όσον αφορά το δεύτερο παράπονο της οικογένειας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά τη διάρκεια κατάθεσης στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας, κάλεσαν ένα από τα παιδιά της αποθανούσας στο νοσοκομείο και του ανέφεραν ότι λόγω του σωματικού όγκου της μητέρας του δεν χωρούσε στις συγκεκριμένες θυρίδες κατάψυξης και ότι το ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο τη δεδομένη στιγμή έχει πρόβλημα με το κλιματιστικό και δεν λειτουργεί.

Στη συνέχεια τον παρότρυνε η ίδια η λειτουργός να πάει στο νοσοκομείο να παραλάβει τη σορό της μητέρας του με το αυτοκίνητό του, δίνοντας του οδηγίες να τη μεταφέρει στο σπίτι του και να ανάψει το κλιματιστικό σε χαμηλή θερμοκρασία.

Τι αναφέρει για αυτό το Υπουργείο Υγείας;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ