Met Gala 2024: Η Anna Wintour αποκάλυψε τους παρουσιαστές – Dream team με Jennifer Lopez, Zendaya και Chris Hemsworth (φωτό & βίντεο)

Συντονιστείτε!

Τι είναι το Met Gala;

Το Met Gala είναι ένα ετήσιο κοινωφελές γεγονός στον χώρο της μόδας που διοργανώνεται από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό γεύμα, το οποίο συγκεντρώνει χρήματα για το Τμήμα Κοστούμιων του μουσείου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται τον Μάιο και συνήθως ακολουθεί την έναρξη της έκθεσης της μόδας του μουσείου.

Το Met Gala έχει γίνει γνωστό για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των καλεσμένων, οι οποίοι είναι συνήθως διακεκριμένοι επώνυμοι από τον χώρο της μόδας, του θεάματος, της μουσικής, του σινεμά και άλλων τομέων. Οι συμμετέχοντες προσκαλούνται και ντύνονται ανάλογα με το θέμα που καθορίζεται κάθε χρόνο.

Για αυτό τον λόγο βλέπουμε και θεαματικά looks κάθε χρόνο.

Η εκδήλωση θεωρείται μια από τις πιο περίτεχνες και επίδειξης μόδας στον κόσμο, και οι εμφανίσεις των καλεσμένων συχνά συζητιούνται εκτενώς στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.

Μετράμε αντίστροφα, λοιπόν, για αυτή την πολυαναμενόμενη βραδιά. 

Η Editor-in-Chief της Vogue, Anna Wintour, είναι η πρόεδρος του Met Gala από το 1995 και επιβλέπει με σιδηρά πυγμή τόσο την εκδήλωση όσο και το ποιος θα παρευρεθεί σε αυτή.

Πρόσφατα η Vogue ανακοίνωσε το θέμα του Met Gala 2024, αλλά και τους οικοδεσπότες. 

Φέτος, μαζί με την Anna Wintour, θα δούμε τους Bad Bunny, Chris Hemsworth, Jennifer Lopez και Zendaya. 

Tα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Loewe, Jonathan Anderson, και ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew.

Το θέμα του Met Gala 2024 είναιτο «The Garden of Time»

Το dress code του φετινού Met Gala ονομάζεται «The Garden of Time» και εμείς ανυπομονούμε να δούμε τι θα φορέσουν οι σταρ στις 6 Μαΐου. 

Διαβάστε ακόμα: Στο Met Gala 2024 θα δούμε πολλές Sleeping Beauties! Το θέμα του κορυφαίου event μόδας είναι γεγονός - Τι είδαμε τα προηγούμενα χρόνια (φωτό & βίντεο)

Η έκθεση του Met για το 2024 έχει ως τίτλο «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion». «Δεν έχει να κάνει με τους αδελφούς Γκριμ ή την Disney», αναφέρει η Vogue, «αλλά με τον εορτασμό της μόδας και των ρούχων που είναι τόσο εύθραυστα, που δεν μπορούν να ξαναφορεθούν ποτέ – και έτσι είναι “ωραίες κοιμωμένες” στα αρχεία του Ινστιτούτου Κοστουμιών».

Αφού ξεκαθαρίσαμε τον τίτλο του φετινού Met, μπορούμε να προχωρήσουμε στην εξήγηση του dress code. 

Ο ενδυματολογικός κώδικας, «The Garden of Time», είναι εμπνευσμένος από το ομότιτλο διήγημα που έγραψε ο J.G. Ballard το 1962. Η ιστορία αφηγείται τη ζωή του κόμη Άξελ και της κόμησσας συζύγου του, που περιβάλλονται από τέχνη και ομορφιά. Ζουν σε μια βίλα με βεράντα που βλέπει σε έναν κήπο με κρυστάλλινα λουλούδια, το καθένα από τα οποία έχει κρυστάλλινη καρδιά. Όμως όλο το έργο του Ballard διατρέχεται από την ιδέα ενός δυστοπικού παραδείσου: «Το να κρατιέσαι σε αυτόν τον παράδεισο είναι σαν να προσπαθείς να κρατήσεις κάθε κόκκο μιας χούφτας άμμου, άθικτο στην παλάμη σου».

Ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε τα φετινά looks, που τόσο συζητιούνται κάθε φορά στα social media και όχι μόνο!

Διαβάστε ακόμα: Ιδού οι πιο κομψές προσωπικότητες του 2023 - Beyonce, Doja Cat, Michelle Yeoh... (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ