Φρεγάτα «Ύδρα»: Πολεμική εμπλοκή στον κόλπο του Άντεν - Πώς εξουδετέρωσε δύο ιπτάμενα UAVs (βίντεο)

Το Ελληνικό πολεμικό πλοίο έχει ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα της επιχείρησης «Ασπίδες» για την προστασία εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή

Πρώτη εμπλοκή για τη φρεγάτα «Ύδρα», η οποία συμμετείχε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε επιχείρηση για την προστασία ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν. Η φρεγάτα έριξε με πυροβόλο κατά δύο drones (UAVs), παρέχοντας με αυτό τον τρόπο προστασία.

«Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της», σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Το πλοίο έχει ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από τη χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από τη Γερμανία και από τη Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στη Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο, καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδες».


Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, επισκέφθηκαν πριν από μερικές ημέρες τη φρεγάτα «Ύδρα» που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και πραγματοποιεί περιπολίες στον Κόλπο του Άντεν.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ για την επίσκεψη στο πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ