Δραματικές οι στιγμές στην κηδεία του 32χρονου τηλεπαρουσιαστή - Πέθανε από ανεύρυσμα ακαριαία ενώ έτρεχε - To BBC αποχαιρετά τον Nick Sheridan (φωτό & βίντεο)

Θρήνος για τον χαμό του 32χρονου παρουσιαστή του BBC Σκωτίας Νικ Σέρινταν

Συντετριμμένα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι του Nick Sheridan αποχαιρέτησαν σήμερα τον 32χρονο παρουσιαστή του BBC στη Σκωτία καθώς κηδεύτηκε σε μια συγκινητική τελετή στην πατρίδα του, την Ιρλανδία.

Η κηδεία του Σέρινταν πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Ιμπάρ στην κομητεία του Γουέξφορντ, με το ψάθινο φέρετρό του στολισμένο με ένα πολύχρωμο στεφάνι και ένα δύο εικόνες που απεικονίζουν τον τηλεοπτικό σταθμό στα νιάτα του.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος των παιδιών, ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός για την παρουσίαση εκπομπών, όπως το Drivetime και το Reporting Scotland, έκανε τζόκινγκ όταν κατέρρευσε μετά από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Πέθανε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία μόλις 32 ετών μετά από αρκετές ημέρες στην εντατική, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.

Το BBC Σκωτίας ανακοίνωσε τον θάνατό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το BBC να αναφέρει ότι ο Σέρινταν πέθανε μετά από μια «σύντομη ασθένεια».

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Humza Yousaf μιλώντας στο Κοινοβούλιο τον περιέγραψε ως «εξαιρετικά ταλαντούχο δημοσιογράφο και συγγραφέα».

Ο δημοσιογράφος Ρόμπι Άρμστρονγκ δημοσίευσε μια φωτογραφία του κ. Σέρινταν καθισμένος σε έναν τοίχο με εξοπλισμό τρεξίματος και είπε ότι ο φίλος του «πάρθηκε πολύ νωρίς από έναν κόσμο στον οποίο δώσατε τα πάντα».

Και πρόσθεσε: «Έφερες την ευτυχία σε κάθε στιγμή που είχα την απόλυτη τύχη να μοιραστώ μαζί σου. Έλαμψες φως στις πιο σκοτεινές μου στιγμές. Μου έκανες γέλιο όταν υπήρχαν δάκρυα. πίστεψες σε μένα όταν δεν πίστευα στον εαυτό μου.

«Θα λατρέψω τις βουτιές, τις πολλές πίτσες που μοιράσαμε (ακόμα και το τερατώδες που ήταν η πίτσα με κρέας!). Μίλησε για ταξίδια κατασκήνωσης που μοιράστηκαν μαζί και «κοιμήθηκαν κάτω από τα αστέρια».

Ο Άρμστρονγκ μοιράστηκε επίσης πλάνα από τον φίλο του να τραγουδά σε μια παμπ και έγραψε: «Σε είδα δύο φορές να φέρνεις ένα μπαρ σε μια έκπληκτη σιωπή τραγουδώντας το τραγούδι Boolavogue των Wexford Rebellion με την αγγελική σου φωνή και σε καταιγιστικό χειροκρότημα.

«Ήσουν μια χαρά και ένα πολύτιμο δώρο σε αυτόν τον κόσμο. Είμαι εντελώς ραγισμένη και χαμένη χωρίς εσένα».

Ο πρώην Πρωθυπουργός Nicola Sturgeon απέτισε φόρο τιμής στον «ταλαντούχο και ζωηρό» σταρ σήμερα, ενώ οι συνάδελφοί του στον τηλεοπτικό σταθμό τον θυμήθηκαν ως έναν «υπέροχο άνθρωπο».

Είναι περισσότερο γνωστός για την παρουσίαση του Drivetime, του Lunchtime Live και του Sunday Show. Αργότερα έγραψε μια σειρά βιβλίων για παιδιά που περιελάμβανε την υπόθεση του δραπέτη και την υπόθεση του θησαυρού του φάντασμα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το BBC Reporting Scotland μετέδωσε ένα αφιέρωμα στον κ. Σέρινταν, που αποτελείται από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του μαζί με τα χρόνια της ζωής του.

Ενός λεπτού σιγή γι' αυτόν τηρήθηκε επίσης στα γραφεία του BBC στη Σκωτία.

Η τελευταία ανάρτηση του παρουσιαστή στο X με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου έγραφε: "Στον αέρα από τις 8 π.μ. με την έκδοσή σας το Σαββατοκύριακο στο Good Morning Scotland, αντανακλώντας τα 2 χρόνια από την εντολή του Πούτιν για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία".

Η συγκινητική τελευταία ανάρτηση του Nick Sheridan στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον δείχνει να αποκαλύπτει νικητές συγγραφείς για το παιδικό βραβείο - καθώς ο δημοσιογράφος του BBC πεθαίνει τραγικά τρεις μήνες πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ