Δείτε σοκαριστικές φωτό και βίντεο από τον εμπρησμό στου Ζωγράφου: 5 σχολικά λεωφορεία, 3 οχήματα, 3 μοτοσικλέτες - Από τη φωτιά έλιωσαν τα αυτοκίνητα

Πολεμικό σκηνικό στου Ζωγράφου, οι φλόγες έφτασαν τα 12 μέτρα, 

Σκηνικό πολέμου για τους κατοίκους του Ζωγράφου τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε σχολικά λεωφορεία, οχήματα και μοτοσικλέτες, χωρίς λόγο.

Οι εμπρησμοί έγιναν έξω από ιδιωτικό σχολείο που συνορεύει με δημόσιο και το οποίο άνοιξε σήμερα επειδή οι γονείς των παιδιών δεν μπορούσαν να τα κρατήσουν σπίτι με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να περπατούν ανάμεσα σε αποκαΐδια.


«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο ανήκαν τα πέντε σχολικά λεωφορεία που έγιναν παρανάλωμα του πυρός μετά την εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στου Ζωγράφου.


«Στις 3 τα ξημερώματα άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο από γονείς που μένουν στην περιοχή. Μου είπαν ότι βλέπουν άτομα να βάζουν φωτιές. Θα μπορούσαν να υπάρχουν θύματα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έγινε αυτό. Το σχολείο είναι εδώ από το 1960. Οι άνθρωποι ανησυχούσαν μην πάρουν φωτιά τα διαμερίσματά τους. Εδώ είναι δύο σχολεία, το δικό μας και ένα δημόσιο, με παιδιά από 6 ετών που το μόνο που βλέπουν είναι ωμή βια. Ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας γιατί το σχολείο έχει άκαυστο ασφαλτοτάπητα» είπε η ιδιοκτήτρια του σχολείου.


Από την εμπρηστική επίθεση στην οδό Ταξίλου που πραγματοποιήθηκε με ορμητήριο την Πανεπιστημιούπολη, εκτός των πέντε σχολικών λεωφορείων, καταστράφηκαν ολοσχερώς άλλα τρία ΙΧ και τρεις μοτοσικλέτες ενώ ζημιές υπέστησαν άλλα έξι οχήματα.


Στην περιοχή έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα της Πυροσβεστικής που κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου οι φλόγες να μην επεκταθούν στα παρακείμενα σπίτια και σε ένα άλσος που βρίσκεται δίπλα στο ιδιωτικό σχολείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ