Συνάντηση Μητσοτάκη- Αλ Σίσι: Τι συμφώνησαν για το μεταναστευτικό; - Αναβάθμιση στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών με τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (φωτό)

Τετ α τετ των δύο ηγετών στο Κάιρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε επίσκεψη μαζί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τέσσερις ακόμη Ευρωπαίους ηγέτες στο Κάιρο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης τους τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από την Λιβύη προς την Κρήτη.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης για τους εμπρησμούς στου Ζωγράφου: Δεν θα επιτρέψουμε δήθεν «πάρτι» στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας

Ο πρωθυπουργός μίλησε, παράλληλα, για την ικανοποιητικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και για την ενεργειακή συνεργασία με έμφαση στο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY Interconnector.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η απόφαση των δύο ηγετών να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν την στρατηγική σχέση των δύο χωρών με τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας- Αιγύπτου, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν το απόγευμα Κοινή Δήλωση για τη σύσταση του ΑΣΣ.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης σε Καπουτζίδη: Αισθανθήκαμε σοκ με όσα είδαμε στη ομοφοβική επίθεση Θεσσαλονίκη - Η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για όλους (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ