Μόσχα: Σοκαριστικό βίντεο με βασανισμένους τους 4 κατηγορούμενους για την τρομοκρατική επίθεση – Κρίθηκαν προφυλακιστέοι ως τις 22 Μάιου (φωτό & βίντεο)

«Θα πάρουμε εκδίκηση για τον κάθε ένα και για όλους, είναι πλέον ο κύριος και νόμιμος στόχος μας»

Οι αρχές της Μόσχας έχουν συλλάβει και έκριναν προφυλακιστέους τέσσερις ανθρώπους.

Αυτοί κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική και αιματηρή επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας.

Στην τρομοκρατική αυτή επίθεση σκοτώθηκαν τελικά 137 άνθρωποι και είναι πάνω από 60 βαθιά τραυματισμένοι.

Το δικαστήριο τους έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί.

Οι τέσσερις αυτοί κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Δύο από τους κατηγορούμενους φέρονται να παραδέχθηκαν την ενοχή τους: ο Νταλερζόν Μιρζόεφ και ο Σαϊντακράμι Μουρονταλί Ρατσαμπαλιζόντα.

Σύμφωνα με το BBC, απευθύνθηκαν στο δικαστήριο στα τατζικικά με τη βοήθεια διερμηνέα. Οι άλλοι δύο ονομάζονται Σαμσιντίν Φαριντουνί και Μουχαμαντσομπίρ Φαϊζόφ.

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση έχει αναγνωρίσει και αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Διαβάστε ακόμα: ISIS: Στην δημοσιότητα ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από την ώρα της επίθεσης – Ο Πούτιν συνεχίζει να θεωρεί υπεύθυνη την Ουκρανία – Όσα λέει ο Λευκός Οίκος (φωτό & βίντεο)

Στο παρακάτω σοκαριστικό βίντεο φαίνονται τρομοκράτες βασανισμένοι μέσα σε ένα κουβούκλιο και απέξω πλήθος δημιοσιογράφων και ρεπόρτερ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία, ότι η επίθεση είναι ενέργεια της Ουκρανίας.

Το Κίεβο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

Νέο μήνυμα Μεντβέντεφ: Αυτοί που σχεδίασαν τη επίθεση πρέπει να σκοτωθούν

Η Ρωσία θα στοχοποιήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους φονικούς πυροβολισμούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα από όπου κι αν προέρχονται και όποιοι κι αν είναι, δήλωσε - σε νέο μήνυμά του - ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού κράτους προσέθεσε:

«Θα πάρουμε εκδίκηση για τον κάθε ένα και για όλους (αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν). Και όσοι εμπλέκονται, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής, τη θέση, την ιδιότητά τους, είναι πλέον ο κύριος και νόμιμος στόχος μας», τόνισε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Διαβάστε ακόμα: Ρωσία: Ημέρα εθνικού πένθους σήμερα για τα 143 αδικοχαμένα θύματα του Crocus City Hall – «Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους» (βίντεο)

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ