Πρόταση δυσπιστίας - Κασσελάκης για Καραμανλή: «Γίγαντες στη συγκάλυψη, νάνοι στη συναίσθηση» - Ανδρουλάκης: «Με το χειροκρότημα σας, είστε όλοι συνένοχοι» (βίντεο)

Αντιδράσεις από Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη σε όσα είπε ο πρώην υπουργός μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε στην την ομιλία του πρώην υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι και οι βουλευτές της ΝΔ είναι συνυπεύθυνοι καθώς όπως ανέφερε στην ανάρτησή του στο Χ το παρατεταμένο χειροκρότημά τους δείχνει το συνολικό πολιτικό τους μέγεθος.

Διαβάστε ακόμα: Κώστας Ax. Καραμανλής: Δεν κρύφτηκα, δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία - Θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι (βίντεο)

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε».

Το παρατεταμένο όμως χειροκρότημα όλων των βουλευτών της ΝΔ δείχνει το συνολικό πολιτικό τους μέγεθος.

Γίγαντες στη συγκάλυψη, νάνοι στη συναίσθηση.

Είναι πλέον συνυπεύθυνοι».

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο για την τραγωδία των Τεμπών.

Το βίντεο περιλαμβάνει δηλώσεις του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών και επισημαίνει ότι για το έγκλημα και τη συγκάλυψη ηθικός αυτουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Το βίντεο κλείνει με το μήνυμα ότι «είναι ακόμα πρωθυπουργός».

 

Ανδρουλάκης για Καραμανλή: «Με το χειροκρότημα σας στον Καραμανλή είστε όλοι συνένοχοι»

Μετά την ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, παρενέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, το ύφος του κ. Καραμανλή δείχνουν ότι το κόμμα που κυβερνά έχει μηδενική ενσυναίσθηση», είπε στην παρέμβαση του ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών, κατά την συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.

«Βλέπουμε χειροκροτήματα και χαμόγελα για τον άνθρωπο που έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι είναι ντροπή θα θέτετε θέμα ασφαλείας του σιδηροδρόμου», ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «δεν έπρεπε να είναι υποψήφιος».

Στην παρέμβαση του, μετά την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό ότι δεν είπε τίποτα σχετικά με «το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που είχε στο συρτάρι του».

«Σήμερα με το χειροκρότημα σας σε αυτή την προκλητική τοποθέτηση όλοι μαζί είστε συνένοχοι, είστε απολύτως υπεύθυνοι», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ακόμα λόγο για «αλαζονεία, απεριόριστη αλαζονεία», έκανε αναφερόμενος στον Κώστα Αχ. Καραμανλή.



Νέα Αριστερά για Καραμανλή: Προκλητικός και κυνικός, ξεπέρασε και τον εαυτό του

«Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός», είναι το σχόλιο της Νέας Αριστεράς για την ομιλία του πρώην υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Βουλή νωρίτερα σήμερα κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Ο κύριος Καραμανλής με την ομιλία του στη Βουλή ξεπέρασε και τον εαυτό του. Για το έγκλημα στα Τέμπη έφταιξαν όλοι εκτός από τον ίδιο και την κυβέρνηση που υπηρετεί», σημειώνει η κοινοβουλευτική ομάδα των 11.

Και καταλήγουν: «Επιβεβαίωσε όμως αυτό που όλη η κοινωνία έχει αντιληφθεί: Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι ένα και το αυτό. Με έναν και μόνο στόχο: Τη συγκάλυψη των ευθυνών τους». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ