Η δημοσιογράφος Sarah Vine τα λέει όπως είναι: "Καμία γυναίκα δεν είναι εμφανίσιμη μετά τα 50 χωρίς λίγη βοήθεια από τον πλαστικό της"

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη της Τζένιφερ Άνιστον και της Σάντρα Μπούλοκ σε Ινστιτούτο Αισθητικής

Η Τζένιφερ Άνιστον και η Σάντρα Μπούλοκ –και οι δύο πενήντα χρονών που φαίνονται εκπληκτικά για την ηλικία τους– εθεάθησαν να βγαίνουν από μια κλινική υψηλού επιπέδου αισθητικής χειρουργικής την περασμένη εβδομάδα.

Ντυμένες με το κλασικό ένδυμα «incognito celebrity» – σκούρα γυαλιά και καπέλο– καμία από τις δύο ηθοποιούς δεν φαινόταν να έχει κάνει κάποια θεραπεία εκεί. 

Γράφει η Sarah Vine στη Daily Mail

Αλλά η παρουσία τους στην κλινική, η οποία ειδικεύεται σε λίφτινγκ άνω και κάτω προσώπου και προσφέρει μια σειρά από άλλες, λιγότερο επεμβατικές θεραπείες, όπως Botox, fillers, ραδιοσυχνότητες και υπερήχους, υποδηλώνει ότι σίγουρα δεν πήγαν από περιέργεια.

Διαβάστε ακόμη: Η στιγμή που η 50χρονη Jennifer Aniston και η 59χρονη Sandra Bullock βγαίνουν από τον πλαστικό χειρουργό - Ο Dr. Neil A Gordon είναι διάσημος για ρινοπλαστικές & botοx (φωτό)

Image

Η Aniston πάντα γελούσε με τις ερωτήσεις για το πώς διατηρεί την κοριτσίστικη εμφάνισή της. Το 2015, δήλωσε ότι δεν ήταν μεγάλη φαν των ενέσιμων. «Όλα αυτά τα καλλυντικά μου φαίνονται γελοία», είπε, προσθέτοντας ότι είναι εύκολο να χάσεις τον έλεγχο και ότι υπήρχε ο κίνδυνος όλο αυτό να γίνει «το νέο κανονικό».

Μερικά χρόνια αργότερα και τελικά έχει δίκιο. Η αισθητική χειρουργική – επεμβατική ή μη – έχει γίνει το «νέο φυσιολογικό». 

Και δεν είναι μόνο οι πλούσιοι και οι διάσημοι που ασχολούνται με αυτό. Οι απλές γυναίκες – και μερικοί άνδρες, επίσης – ασπάζονται την αισθητική χειρουργική, θεωρώντας ότι δεν είναι πιο αξιοσημείωτη από το να κάνουν ένα νέο κούρεμα ή να επενδύσουν σε έναν personal trainer. 

Image

Στις νεότερες γυναίκες, η έμφαση δίνεται λιγότερο στη χειρουργική διαδικασία – λίφτινγκ προσώπου, λίφτινγκ φρυδιών, βασικά οτιδήποτε περιλαμβάνει αναισθητικό και νυστέρι – αλλά περισσότερο στις λεγόμενες μη επεμβατικές θεραπείες.

Αυτά συνήθως έχουν τη μορφή ενέσιμων υλικών - μπότοξ και άλλες ουσίες που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος - που μπορούν διακριτικά (ή όχι τόσο διακριτικά, ανάλογα με την τεχνογνωσία του επαγγελματία) να αλλάξουν το περίγραμμα του προσώπου.

Τα μέλη των Kardashians ήταν πρωτοπόρα, μεταμορφώνοντας τους εαυτούς τους από μέτριους σε εντυπωσιακούς και χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα για να χτίσουν μια αυτοκρατορία.

Δεν αποτελεί έκπληξη που πολλοί προσπάθησαν να ακολουθήσουν.

Πράγματι, η ζήτηση για τέτοιες θεραπείες έχει αυξηθεί απότομα τα τελευταία χρόνια (η αγορά στο Ηνωμένο Βασίλειο αξίζει τώρα περίπου 25 δισεκατομμύρια λύρες ετησίως), τόσο πολύ που η κυβέρνηση έχει εισαγάγει ένα σύστημα αδειοδότησης για να περιορίσει τις αδίστακτες κλινικές.

Ακόμα κι έτσι, είναι πιο προσιτά από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιέσεις στις γυναίκες – που επιδεινώθηκαν, όπως πάντα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – να τροποποιήσουν τη φυσική τους εμφάνιση σύμφωνα με τα επικρατούντα πρότυπα ομορφιάς δεν ήταν ποτέ πιο έντονες.

Όλο και περισσότερο, βλέπετε νεαρές γυναίκες που σαφώς δεν μοιάζουν καθόλου με αυτό που τους "προόρισε η φύση".


instagram @aniston.news

Τις προάλλες, για παράδειγμα, πήρα την κόρη μου από το κομμωτήριο. Η στυλίστας της είχε κάνει διάφορα όπως γέμιση χειλιών και μάγουλων και μπότοξ. 

Μην με παρεξηγείτε: Φαινόταν τέλεια. Όμως δεν έμοιαζε καθόλου ανθρώπινη, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Επίσης, δεν μπορώ να σας πω την ηλικία της – μεταξύ 25 και 40-.

Το να κοιτάς την ηλικία σου θεωρείται ολοένα και περισσότερο ένα είδος κοινωνικής παραπλάνησης, σχεδόν αγενές. Οι περισσότερες γυναίκες της γενιάς μου θα απεχθάνονταν να το παραδεχτούν, αλλά αισθανόμαστε αυτή την πίεση να "αφαιρέσουμε" μερικά χρόνια με μία βελόνα, ειδικά καθώς φαίνεται να μην ξεφεύγει κανείς από τη φοβερή κάμερα smartphone την "διαβολικά" υψηλή ανάλυση.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα από αυτά τα πράγματα – λογικά, φυσικά, και εφόσον οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς. Στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο, είμαι μάλλον ευγνώμων που η γενιά μου των 50+ γυναικών έχει επιλογές που δεν είχαν ποτέ οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας. Έχω ασχοληθεί με το περίεργο 'tweakment' εδώ κι εκεί, που έγινε καλά από κάποιον με τα κατάλληλα προσόντα. 

Τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά. Δεν θα έλεγα ότι αισθάνομαι τέλεια όταν κοιτάζομαι στον πρωινό καθρέφτη. αλλά είμαι σίγουρη ότι αισθάνομαι καλύτερα από ό,τι αλλιώς.

Αλλά αυτό που κανείς από εμάς δεν πρέπει να κάνει ποτέ είναι να προσποιείται ότι κάτι από όλα αυτά είναι φυσιολογικό.

Όταν οι άνθρωποι με ρωτούν αν έχω κάνει κάτι, θα τους δίνω ευχαρίστως την απάντηση, όπως κάνω όταν με ρωτούν για θέματα απώλειας μαλλιών ή βάρους.

Δεν έχει νόημα να προσποιούμαι, αυτό θα με έκανε υποκριτή. Ή ακόμα χειρότερα, ψεύτη.

Εάν η εμπειρία μου μπορεί να βοηθήσει άλλους, γιατί να μην τη μοιραστώ;

Αυτό είναι που με ενοχλεί σχετικά με αυτές τις διασημότητες που θολώνουν και ισχυρίζονται ότι όλα οφείλονται στη γιόγκα, στην άσκηση ή στο να πίνουν detoxing ροφήματα κάθε μέρα, ή ό,τι άλλο είναι η πιο πρόσφατη ανοησία. 

Όχι αγάπη, φαίνεσαι έτσι στα 55 λόγω επιστήμης.

Γιατί να μην το αποδεχτείτε απλώς.

Γιατί, σκούρα γυαλιά ή χωρίς σκούρα γυαλιά, μπορώ να σας διαβεβαιώσω: κανείς δεν φαίνεται τόσο καλός στα 40 ή στα 50 του χωρίς λίγη τεχνοτροπία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ