Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο 39χρονος παρακολουθεί την 28χρονη Κυριακή πριν τη μαχαιρώσει 5 φορές - Βίαιος, ασυγκράτητος, επικίνδυνος – Αποκάλυψη: Υπήρχε περιπολικό (βίντεο)

Στο τμήμα υπήρχε περιπολικό αλλά δεν το διέθεσαν στην κοπέλα, δεν θεωρήθηκε σοβαρό το περιστατικό

Τις στιγμές που ο 39χρονος πρώην σύντροφος της 28χρονης Κυριακής την παρακολουθεί έξω από το σπίτι της, λίγη ώρα πριν τη δολοφονήσει στους Αγίους Αναργύρους, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Ο δράστης, γνωστός στις Aρχές, με κακοποιητικό παρελθόν, φτάνει έξω από το σπίτι της με τη μηχανή του γύρω στις 21:12 (είναι αυτός που φαίνεται χωρίς κράνος) και στρίβει δεξιά έξω από το μπαλκόνι, περιμένοντας πότε θα βγει από αυτό η πρώην σύντροφός του.

Ο 39χρονος, όπως φαίνεται στο βίντεο, περιμένει την ώρα που θα φύγει η πρώην σύντροφός του, Κυριακή, από το σπίτι της, μαζί με έναν φίλο της, προκειμένου να πάνε στο αστυνομικό τμήμα, ώστε να καταγγείλει πως την παρακολουθούσε. Με το που διαπιστώνει ότι αναχωρούν από το σπίτι, την ακολουθεί ως το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, όπου έξω από αυτό τη δολοφόνησε με μαχαιριές στην πλάτη.


Πήρε προθεσμία ο δράστης, ζήτησε να πάει σε ψυχιατρείο

Ο 39χρονος, αφού τη σκότωσε με πέντε μαχαιριές έξω από το αστυνομικό τμήμα, συνελήφθη, και σήμερα οδηγήθηκε στην ανακρίτρια, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Πέμπτη, προκειμένου να απολογηθεί.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για δική του χρήση.

Η γυναικοκτονία μπροστά από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έχει προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών.

«Δεν είμαι καλά, να με πάτε στο ψυχιατρείο», φέρεται να είπε ο 39χρονος που δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του κοντά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε πάει για να τον καταγγείλει, στους αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Το προφίλ του 39χρονου δράστη

Βίαιος, ασυγκράτητος και επικίνδυνος ο 39χρονος που δολοφόνησε την Κυριακή. Ο γυναικοκτόνος, σύμφωνα με το Mega ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί και για άλλα εγκλήματα. Συγκεκριμένα, το 2020 το 28χρονο θύμα τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό και βιασμό, ενώ στην συνέχεια απέσυρε την μήνυση.

Το 2019 κατηγορήθηκε για σωματικές βλάβες και αντίσταση στις Αρχές, ενώ το 2020 είχε εντοπισθεί και είχε συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών.

Απείθεια, ναρκωτικά, σωματικές βλάβες και ξυλοδαρμοί είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που είχε αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής.

Αποκάλυψη: Υπήρχε περιπολικό, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε

Υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μην το διαθέσουν για την 28χρονη, «Κρίθηκε πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό»

Όπως έγινε αρχικά γνωστό, η κοπέλα ζήτησε, φεύγοντας από το αστυνομικό τμήμα, να τη συνοδεύει περιπολικό μέχρι το σπίτι της γιατί φοβόταν, όμως της είπαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο.

Ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε πως υπήρχε περιπολικό αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Όπως ανέφερε, παρούσα στο τμήμα, πέρα από την αστυνομικό υπηρεσίας, ήταν και μία ακόμη αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής.

Είχε αυτοκίνητο ενώ μαζί της ήταν ένας οδηγός. Κρίθηκε, όμως, πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρήσαν πως ίσως συμβεί κάποιο πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς.

Δόθηκε η συμβουλή στην 28χρονη να καλέσει το 100 αλλά δεν έγινε μήνυση και η κοπέλα φεύγοντας, κάλεσε όντως την Άμεση Δράση αλλά η κλήση διεκόπη από τη δολοφονική επίθεση του 39χρονου.


Ο τελευταίος συγκλονιστικός διάλογος της 28χρονης με την Άμεση Δράση

Συγκλονίζει ο διάλογος του θύματος με την Άμεση Δράση, δευτερόλεπτα πριν δολοφονηθεί.

Η 28χρονη Κυριακή ζήτησε περιπολικό να την πάει στο σπίτι της.

Ο διάλογος:

  • 28χρονη: Είμαι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και ο πρώην φίλος μου έξω από το σπίτι μου. Θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου.
  • Άμεση Δράση: Πού είναι το σπίτι σας ακριβώς;
  • Η 28χρονη, στη συνέχεια, ξεκίνησε να περιγράφει το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε, αλλά εκείνη τη στιγμή δέχτηκε την επίθεση και ακούστηκαν ουρλιαχτά και φωνές στο τηλέφωνο.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Από τα πιο απεχθή εγκλήματα

«Αυτό που βιώνω σήμερα είναι από τα πιο απεχθή, βίαια εγκλήματα που έχω ζήσει στη διαδρομή μου και θέλω να εκφράσω τη συντριβή μου» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το βασικό ζητούμενο είναι να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό» πρόσθεσε, για να τονίσει: «Όταν χάνεται ένας άνθρωπος, είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά. Και χρειάζεται άμεση διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις -και θα δοθούν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ