Βόρεια Καρολίνα: "Διασπορά" καρκίνου σε όλο το πανεπιστήμιο - Βρέθηκαν τοξικά χημικά στις αίθουσες (βίντεο)

Πάνω από 150 φοιτητές διαγνώστηκαν με τη νόσο

Περισσότεροι από 150 φοιτητές, προσωπικό και απόφοιτοι φέρονται να έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και άλλες ασθένειες που συνδέονται με ένα πανεπιστημιακό κτίριο στη Βόρεια Καρολίνα.

Κρούσματα λεμφώματος και καρκίνου του θυρεοειδούς και του μαστού έχουν αναφερθεί μεταξύ ασθενών που πέρασαν χρόνο στο Poe Hall, ένα κτίριο στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, στο Ράλεϊ, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Το κτίριο έκλεισε τον Νοέμβριο του 2023 εν μέσω αναφορών για έκθεση σε ανησυχητικά επίπεδα πολυχλωριωμένων διφαινυλίων (PCB), τοξικών χημικών ουσιών που συνδέονται με τον καρκίνο.

Μια έρευνα τον προηγούμενο μήνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα PCB σε πέντε δωμάτια ήταν πάνω από 38 φορές υψηλότερα από το όριο που είχε θέσει η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) για το κτίριο.

Το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει τώρα αγωγές από ορισμένους από τους 152 ασθενείς, που ανέφεραν ότι αρρώστησαν από ασθένειες που συνδέονται με τις τοξίνες.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Sarah Glad, μια 35χρονη μητέρα ενός παιδιού, που πέθανε από καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου, ο οποίος, σύμφωνα με την οικογένειά της, συνδέεται με την παρακολούθηση μαθημάτων στο Poe Hall.

Η Sarah Glad φοίτησε στο NC State από το 2007 έως το 2013, αποκτώντας πτυχίο και μεταπτυχιακό. Ο σύζυγός της, Robbie Glad, δήλωσε στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό WRAL ότι η σύζυγός του πέρασε μεγάλο μέρος του μεταπτυχιακού της προγράμματος στο Poe Hall.

Χρόνια αργότερα, με διαφορά λίγων μηνών, η Sarah Glad, μόλις 33 ετών, και μια πρώην συμφοιτήτριά της διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού.

Η Jennifer Walter, η οποία φοίτησε στο πανεπιστήμιο από το 2004 έως το 2007, διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς το 2017, ενώ το 2022 διαγνώστηκε με αρθρικό σάρκωμα - το οποίο προσβάλλει κυρίως ιστούς κοντά σε μεγάλες αρθρώσεις, όπως τα γόνατα.

«Υπάρχουν τόσο τρομακτικές στατιστικές που συνδέονται με το σάρκωμα. Είναι πολύ πιο αληθινό», δήλωσε στο Fox News Digital.

«Το βρήκαν νωρίς, πράγμα για το οποίο είμαι ευγνώμων, αλλά αυτός ο φόβος δεν φεύγει ποτέ. Είναι κάτι που θα έχω κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής μου», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ