Μέγαρο Μουσικής: Αφιέρωμα στο Γιάννη Μαρκόπουλο με συντελεστές Μαρία Καβογιάννη & Μάριο Φραγκούλη – Το «παρών» έδωσαν η Γιώτα Νέγκα & ο Γιώργος Περρής (φωτό)

Μια υπέροχη συναυλία!

Στο Μέγαρο Μουσικής έλαβε χώρα η συναυλία  «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», η οποία συγκλόνισε το κοινό της.

Το εμβληματικό έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου, οι «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», μία λαϊκή λειτουργία για συμφωνική ορχήστρα, μικτή χορωδία, λυρικούς τραγουδιστές και αφηγήτρια, θεωρείται ένα ορόσημο της σύγχρονης Ελληνικής μουσικής.

Η ενασχόληση του σπουδαίου συνθέτη Μαρκόπουλου με το έργο του εθνικού μας ποιητή διήρκεσε σχεδόν δέκα χρόνια, από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70, διάστημα που η χώρα ζούσε μεγάλες πολιτικές αναταραχές.

Οι συντελεστές του είναι ένας και ένας ξεκινώντας από τους σολίστς Μάριο Φραγκούλη, Τάσο Αποστόλου, Χάρη Ανδριανό και με αφηγήτρια την αγαπημένη μας ηθοποιό την Μαρία Καβογιάννη.

Εκεί τους τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος καλλιτεχνών.

Ξεχώρισαν βέβαια η τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα και ο τραγουδοποιός Γιώργος Περρής με τους συντελεστές.

Δείτε φωτογραφίες: 

Διαβάστε ακόμα: Τσικνοπέμπτη με τον Μίμη Πλέσσα: Η σπάνια φωτό του αγαπημένου συνθέτη με τον Μάριο Φραγκούλη και τη Γιώτα Νέγκα (φωτό)

Απλά υπέροχοι!

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Περρής: "Λόγω του ότι οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι από όταν ήμουν 5 χρονών, τα Χριστούγεννα ήταν δύσκολα και μοναχικά" (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ