Made in Greece η τσάντα από αέρα & γυαλί του του Δρ. Ιωάννη Μιχαλούδη – Όταν η μόδα συναντά την καινοτομία & την τεχνητή νοημοσύνη...

Η Air Swipe Bag δημιουργήθηκε σε συνεργασία του οίκου Coperni με τον Δρ Ιωάννη Μιχαλούδη αξιοποιώντας νανοϋλικά της NASA. 

Future: Για 1η φορά παρουσιάστηκαν καινοτομίες και εφαρμογές στο συνέδριο για την AI

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το συνέδριο “Future” που εξερεύνησε τα όρια του Meteverse και η πρωτοποριακή έκθεση “Transitions” με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδρασή της στο χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μόδας και της ομορφιάς. 

Το μεσημέρι της Δευτέρας στο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου έδωσαν το παρών επιστήμονες, δημοσιογράφοι, fashion editors, για να παρακολουθήσουν από κοντά όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών παρουσιάστηκαν τα “έξυπνα” ρούχα και ο ρόλος της AI στην εξατομικευμένη ιατρική, όπως για παράδειγμα το ρούχο που ανιχνεύει το Άλτσχάιμερ, εφαρμογή που θα βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.

Στο συνέδριο παρεβρέθηκε και ο Δρ. Ιωάννης Μιχαλούδης που παρουσίασε για πρώτη φορά την τσάντα Air Swipe του οίκου Coperni που αποτελείται κατά 99% από αέρα και 1% από γυαλί. Είναι κατασκευασμένη από το νανοϋλικό silica aerogel της ΝΑΣΑ, το ελαφρύτερο στερό στον πλανήτη Γη.

Δρ. Ιωάννης Μιχαλούδης

Στον τομέα της ομορφιάς και της μόδας, οι διεθνούς φήμης ομιλητές στο χώρο του Meteverse, Ida Rasouli Saani, Barbara Regazzi ,η Europe Marketing Director, Jessica Thiant και οι νικητές στην καινοτομία, στο AI Fashion Week στο Μιλάνο και στην Νέα Υόρκη, Matilde Mariano, Jose Sobral,Costantino Roselli και Traina Gianluca παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές και ιδέες, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε και η πρώτη AI Influencer της Ελλάδος, Aiko Papas.

Art Director & AI Creator: Αντώνης Σωτηρόπουλος

Τις εντυπώσεις έκλεψε η έκθεση “Transitions” στο Περιστύλιο του 2ου ορόφου με δημιουργίες που συνδύασαν τη μόδα και την ψηφιακή τέχνη. 

Με την ένωση του φυσικού και του ψηφιακού ο art director και AI creator, Αντώνης Σωτηρόπουλος δημιούργησε ένα φουτουριστικό περιβάλλον με εκθέματα των Dimitris Strepkos, Line planet, ASFA, ESFA, ΔΙΠΑΕ, SKiNiT Fashion, Savrani Creations, Frini Giannouli, The Buttons, Migada Clothes, Tsatis Bags, TAMA Handmade Miracles, Niki Stylianou Jewelry, Xenia Deimezi, BornFromMemories & 3Dream, με ρεαλιστικές αναφορές και Avatar και AI που λειτούργησαν ως αφετηρίες της φαντασίας. 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρκέλλα Σαράιχα

Στην επιμέλεια της έκθεσης ήταν η fashion stylist, Χριστιάννα Παλούμπη.

Λίγα λόγια για τον Δρ. Ιωάννη Μιχαλούδη

Ποιος είναι ο Έλληνας επιστήμονας και καλλιτέχνης, που κρύβεται πίσω από την τσάντα του οίκου Coperni;

Γεννήθηκε το 1965 στην Ανάβρα Καρδίτσας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1989 αποφοίτησε από τo τμήμα Διακόσμησης του ΤΕΙ Αθηνών και συνέχισε βασικές σπουδές στο Παρίσι, όπου πήρε πτυχίο Σχεδιασμού Προϊόντος από την Ecole Normale Superieure des Arts Décoratifs, σύμφωνα με το blod.gr.

Το 1992 πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στις Πλαστικές Τέχνες από το Πανεπιστήμιο Ι της Σορβόννης. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε το 1998 τη διδακτορική του διατριβή με θέμα Το ένδυμα του Ανδρόγυνου: (Ανα)κάλυψη μιας ελαστικής παρένθεσης στο πεδίο της Τέχνης.

Από το 2001 ως το 2003 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασαχουσέτης με θέμα (Νεφέλη)3, Τέχνη & Επιστήμη. 

Στο ΜΙΤ συνάντησε την silica aerogel, ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιεί η ΝΑΣΑ για τη συλλογή αστρόσκονης: επεξεργάστηκε το υλικό και το μετέφερε -για πρώτη φορά παγκοσμίως- στο χώρο της τέχνης και ειδικότερα στο χώρο της γλυπτικής.

Με την διπλή ιδιότητα του εικαστικού και επιστήμονα ο Δρ Ιωάννης Μιχαλούδης έχει λάβει υποτροφίες από τον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ, το Ι.KY, τα ιδρύματα Ωνάση, Λεβέντη, Κωστοπούλου και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Έχει βραβευθεί από τον Κοσμήτορα των Τεχνών ΜΙΤ, το Συμβούλιο Τεχνών ΜΙΤ, τον Πρύτανη Αρχιτεκτονικής Σχολής ΜΙΤ.

Το 2001 έλαβε το βραβείο Ελλήνων Καλλιτεχνών του Ιδρύματος Fulbright και το 2007 απέσπασε το Χρυσό Φάρο στην XXIV Μπιεννάλε της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου.

Έχει διδάξει στη βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμογών στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών (Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. - Τμήμα Διακοσμητικής), ενώ ήταν πρόεδρος του τμήματος Interior Design του Kingdom University του Μπαχρέιν.

Συντονίζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Visual Arts στο Charles Darwin University της Αυστραλίας.

Όσο για την προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος με την τσελίστρια Μαριλίζα Παπαδούρη .Έχουν αποκτήσει μαζί δύο κόρες, την Τερέζα και την Ρωμύλια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ