Οίκος Ηλίας Λαλαούνης: Δημιουργός της δάδας για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας - Πως την εμπνεύστηκε (φωτό-βίντεο)

 Το πρωτότυπο φυλάσσεται στο αρχαίο μουσείο της Ολυμπίας

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 άρχισε (16/4).

Στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας, στον αρχαιολογικό χώρο, μπροστά σε χιλιάδες θεατές δόθηκε η εκκίνηση για το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. 

Η Ολυμπιακή Φλόγα  δεν άναψε-, λίγο μετά τις 12:15- με τον παραδοσιακό τρόπο, από τις ακτίνες του ήλιου, αφού δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες (συννεφιά), αλλά για το άναμμα της δάδας χρησιμοποιήθηκε η βοήθεια της εφεδρικής Φλόγας που κρατήθηκε στο τέλος της χθεσινής πρόβας τζενεράλε, σε μία μυσταγωγική τελετή, υπό το βλέμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Η ασημένια δάδα

Η αφή από το κάτοπτρο γίνεται σε μία ασημένια δάδα που έχει σχεδιάσει ο Ηλίας Λαλαούνης. Είναι η ίδια κάθε φορά και αυτή με τη σειρά της μεταλαμπαδεύει τη φλόγα στη δάδα των διοργανωτών που κάθε φορά είναι διαφορετική.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

 

Ο Ηλίας Λαλαούνης ο οποίος τη δημιούργησε μετά από ειδική παραγγελία του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανζ επ’ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βαρκελώνη, εμπνευσμένος από τις ραβδώσεις της κολώνας που φαίνονται σε ναούς της αρχαίας κλασσικής περιόδου. 

Διαβάστε ακόμα: Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πρόβα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας: Στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας - Πρωθιέρεια η Μαίρη Μηνά, πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Στέφανος Ντούσκος 


Σήμερα το πρωτότυπο φυλάσσεται στο αρχαίο μουσείο της Ολυμπίας για χρήση σε κάθε τελετή αφής.

Ένα αντίγραφο εκτίθεται στο Ολυμπιακό Μουσείο @olympicmuseum στη Λωζάνη και ακόμη ένα βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή στο @ilias_lalaounis_jewelry_museum στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα: Τα περίφημα πασχαλινά αυγά Λαλαούνη! Από αμέθυστο, αχάτη, μάτι της τίγρης & ροζ χαλαζία - Απλά υπέροχα!

Διαβάστε ακόμη: Μόνο στο Eirinika - Ρούλα Κολιοπούλου: Η γυναίκα που διάλεξε ο Ηλίας Λαλαούνης για σπάνια κοσμήματά του & σκάλισε την προτομή του Κων/νου Καραμανλή (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ