Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας: – Η μακροβιότερη μονάρχης μετά την Ελισάβετ έγινε 84 ετών – Τα 52 χρόνια στον θρόνο, η παραίτηση & η οικογένεια της (φωτό)

Χρόνια της πολλά!

Η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας χθες είχε τα γενέθλιά της και έκλεισε τα 84 έτη.

Έγινε Βασίλισσα της Δανίας μετά το θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Φρειδερίκου Θ ́, και κατέλαβε τον δανικό θρόνο για ακριβώς 52 χρόνια.

Ήταν η μακροβιότερη μονάρχης μετά την Ελισάβετ!

Όταν η Μαργαρίτα ήταν τεσσάρων χρονών, το 1944, γεννήθηκε η πρώτη της αδελφή Βενεδίκτη. Η Βενεδίκτη αργότερα, παντρεύτηκε τον Ριχάρδο του Σάιν-Βίτγκενσταϊν-Μπέρλεμπουργκ, με τον οποίο ζει στη Γερμανία.

Η δεύτερη αδελφή της Άννα Μαρία γεννήθηκε το 1946 και παντρεύτηκε τον τότε Κωνσταντίνο Β΄ της Ελλάδας. 

Στις 10 Ιουνίου 1967 η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα παντρεύτηκε ένα Γάλλο διπλωμάτη, τον Ενρί ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά, στην εκκλησία του Χόλμεν της Κοπεγχάγης. Ο Ερρίκος έλαβε τον τίτλο Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Ερρίκος της Δανίας.

Ο  σύζυγος της βασίλισσας πέθανε στις 13/2/18.

Η Μαργαρίτα γέννησε το πρώτο της παιδί στις 26 Μαΐου 1968. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Δανός Βασιλιάς ονομάζεται είτε Φρειδερίκος είτε Χριστιανός. Έτσι, η Μαργαρίτα, συνεχίζοντας την παράδοση, ονόμασε τον πρώτο γιο της Φρειδερίκο. Το δεύτερο παιδί της γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1969 και ονομάστηκε Ιωακείμ.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Βασιλικό ζεύγος της Δανίας: Με ιδιαίτερη στρατιωτική στολή υποδέχτηκαν τους καλεσμένους σε επίσημο δείπνο - Το ανοιξιάτικο art de latable (φωτό)

Στις 14 Ιανουαρίου 2024, η Βασίλισσα Μαργαρίτα παραιτήθηκε, ώστε να αναλάβει τον θρόνο ο μεγαλύτερος γιός της Φρέντερικ.

«Στις 14 Ιανουαρίου 2024, 52 χρόνια αφού διαδέχθηκα τον αγαπημένο μου πατέρα, θα εγκαταλείψω τα καθήκοντά μου ως βασίλισσας της Δανίας. Θα αφήσω τον θρόνο στον γιο μου, τον πρίγκιπα διάδοχο Φρέντερικ», είπε χαρακτηριστικά η Βασίλισσα Μαργαρίτα.

Διαβάστε ακόμα: Παραιτήθηκε η Βασίλισσα της Δανίας: Με διάγγελμα η Μαργκρέτε αφήνει το θρόνο στον πρωτότοκο γιο της, Φρέντερικ - Είναι η μακροβιότερη μονάρχης μετά την εκλιπούσα Ελισάβετ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ