Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η έκθεση Defying Gravity στην Ελληνογερμανική αγωγή - Οι μεγαλύτεροι αθλητές ολυμπιακών αγώνων στο φακό του Άγγελου Ζυμαρά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή. 

Πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων, από την αθλητική και την σχολική κοινότητα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά φωτογραφίες Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών που συμμετείχαν ή θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να γνωρίσει τον δημιουργό τους.

Η έκθεση αναδεικνύει το αποτέλεσμα ενός παράλληλου αγώνα, με εκείνου των αθλητών: Τον αγώνα του φωτογράφου Άγγελου Ζυμαρά να αποτυπώσει τη σωστή στιγμή μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η Ελληνογερμανική Αγωγή με την έκθεση Defying Gravity εστιάζει στο 2024 ως χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και στοχεύει να επικοινωνήσει στους μαθητές και στο κοινό την ιδέα του φίλαθλου πνεύματος και του αθλητισμού ως θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος. 


Ταυτόχρονα, σε μια ταραγμένη εποχή σε διεθνές επίπεδο, υπενθυμίζει τη σημασία της επιμονής στο ολυμπιακό ιδεώδες και στην προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης, βασισμένης στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Ελένης Κούκου.

Η έκθεση Defying Gravity τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.


Μέσω της φωτογραφίας ο Άγγελος Ζυμάρας στοχεύει να επικοινωνήσει στους μαθητές και στο κοινό την ιδέα του φίλαθλου πνεύματος και του αθλητισμού ως θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος. 

Ταυτόχρονα, σε μια ταραγμένη εποχή σε διεθνές επίπεδο, υπενθυμίζει τη σημασία της επιμονής στο ολυμπιακό ιδεώδες και στην προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης, βασισμένης στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται 40 επιλεγμένες φωτογραφίες αθλητικών διοργανώσεων, στις οποίες βλέπουμε τους αθλητές είτε τη στιγμή που αγωνίζονται, είτε τις στιγμές αμέσως μετά την προσπάθεια, καθώς και πορτρέτα τους στον χώρο προετοιμασίας. Το κοινό στοιχείο που διατρέχει όλες τις εικόνες της έκθεσης είναι το συναίσθημα. 


Ο Ζυμάρας γνωρίζει μέσα από τα χρόνια τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, ζει από κοντά την αφοσίωσή τους και τους παρακολουθεί φωτογραφικά σε συγκλονιστικές στιγμές υπέρβασης του εαυτού.

Τη βραδιά των εγκαινίων απηύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν για την έκθεση: η Σταυρούλα (Βούλα) Κοζομπόλη,Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Αργυρή Ολυμπιονίκης του 2004 με την Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης, η Ντόρα Πάλλη, Γενική Γραμματέας ΕΘΝΟΑ και Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου, ο Βασίλης Γεωργιώτης Δημοσιογράφος, η Ελένη Κούκου Επιμελήτρια και Σύμβουλος Συλλογών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης καθώς και ο ίδιος ο Άγγελος Ζυμάρας.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Απριλίου 2024.

Λίγα λόγια για τον Αγγελο Ζυμάρα

Ο Άγγελος Ζυμάρας είναι επαγγελματίας φωτογράφος που ασχολείται κυρίως με την αθλητική φωτογραφία. Έζησε στο Λονδίνο για δεκαπέντε χρόνια. Σήμερα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη,  ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας φωτογραφικά τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις.



Info:

Ελληνογερμανική Αγωγή

Defying Gravity

Έκθεση φωτογραφίας του Άγγελου Ζυμάρα

Διάρκεια έκθεσης: 10  – 23 Απριλίου 2024

Ώρες  λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 20:00

Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 14:00

Οδός Δημητρίου Παναγέα, 15351 Παλλήνη Αττικής

τηλέφωνο: 210-8176700

www.ea.gr

Δείτε ακόμη:“Ανταύγειες Φωτός-Light Codes”: H Elena Kos στο artworx

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ