Made in Greece η νέα συλλογή της Zeus+Dione Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 - "Icaro", εμπνευσμένη από τεχνοτροπία των θρυλικών κεραμικών της Ρόδου

Εμβληματικά μοτίβα ...

Στο δημιουργικό σύμπαν του Marios Schwab, η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 της Zeus+Δione αντλεί έμπνευση από την τεχνοτροπία των θρυλικών κεραμικών ICARO-ΙΚΑΡΟΣ της Ρόδου, με τα καλλιτεχνικά αντικείμενα από πηλό, πιστά αντίγραφα των παραδοσιακών κεραμικών Ιζνίκ, από την ομώνυμη πόλη της Μικράς Ασίας.

Η συλλογή είναι χωρισμένη σε δύο θεματικές, όπου η πρώτη διαπραγματεύεται την ιστορική συνάντηση του μοντερνισμού με την παράδοση, ενώ η δεύτερη την εξέλιξη των εμβληματικών σχεδίων του επετειακού catwalk show.

H πρώτη θεματική της συλλογής αποκαλύπτει το συναρπαστικό αισθητικό περιβάλλον της Industria Ceramiche Artistiche Rodio Orientali (I.C.A.R.O.) αναπαραγάγοντας τα εμβληματικά μοτίβα μέσα από ένα νέο πρίσμα.

Photo by Yiorgos Kaplanidis

Τουλίπες, υάκινθοι, τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα αποτυπώνονται πάνω σε υφάσματα, με τα ζωηρά χρώματα του χαλκού, του κεραμιδί, του μεσογειακού μπλε, του τυρκουάζ και του πράσινου να κυριαρχούν.

Το εμβληματικό σπαθωτό μετάξι, έχει υφανθεί στις ίδιες αποχρώσεις, αλλά και στον κλασικό συνδυασμό μαύρου και λευκού.

Η ποικιλία των υφών αναδεικνύεται τόσο μέσω της χρήσης φυσικών υλικών όπως το λινό και το βαμβακερό voile, όσο και με την ενσωμάτωση μεταλλικού χάλκινου μικροπλισέ, εύπλαστου jersey, και διχτυών ψαρέματος σε συνδυασμό με ημιδιάφανο γαλλικό chiffon. Τα περίτεχνα κεντήματα με γαρύφαλλα από τον Άρη Τζονευράκη, που κοσμούν το μπούστο, επιβεβαιώνουν την αφοσίωση του brand στη χειροτεχνία.

Photo by Yiorgos Kaplanidis

Η δεύτερη θεματική αποτελεί την εξέλιξη επιλεγμένων σχεδίων που πρωτοεμφανίστηκαν στο επετειακό catwalk των 10 χρόνων της Zeus+Δione. Καμπυλωτές χαλαρές γραμμές και ασύμμετρα τελειώματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ενώ φορέματα με κεντήματα μετατρέπονται σε καφτάνια.

Η χρωματική παλέτα υιοθετεί πιο απαλές αποχρώσεις, όπως το τυρκουάζ, το ιβουάρ, το λιλά και το μωβ, ενώ το κλασικό ασπρόμαυρο pinstripe μοτίβο παρουσιάζεται σε μια πιο καλοκαιρινή ιβουάρ εκδοχή. Το φυσικό λινό υφαίνεται με διακριτικές μεταλλιζέ λιλά λάμψεις που εμφανίζονται μόνο όταν πέφτει η αχτίδα του φωτός πάνω τους, ενώ το σπαθωτό μετάξι, το πλισέ κρεπ, το καραβόπανο και το λευκό μικροπλισέ συμπληρώνουν την ποικιλία των υφασμάτων.

ZEUS+DIONE-BODYSUIT-SS-24

ZEUS-N-DIONE-DRESSES-SS24

ZEUS-N-DIONE-DRESS-SS24

ZEUS+DIONE-DRESS-ss-24

Διαβάστε ακόμη: Πήγαμε & είδαμε τα Πασχαλινά αυγουλάκια - κοσμήματα της Zeus & Dione - Tσάντες-γίγας, μαγιό & σύνολα - Kαλοκαιρινή κολεξιόν

Διαβάστε ακόμη: Το υπέροχο πασχαλινό γούρι της Zeus+Dione: Με μπλε χαλαζία ή με υπόλευκο μαργαριτάρι (φωτό)

Τη συλλογή ολοκληρώνει μια σειρά μαγιό με έντονη colour- blocking διάθεση και τα μεταλλικά κοσμήματα του Minas Jewelry που αγκαλιάζουν το σώμα, φέρνοντας στο νου τα βαρίδια ψαρέματος, προσδίδοντας μια ανεξίτηλη γοητεία θαλασσινής αύρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ