H Microsoft "βάζει" τη Μόνα Λίζα να... ραπάρει: Με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης τραγουδά το «Paparazzi» (βίντεο)

Τι άλλο θα πάθει ο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα

 

Της πέταξαν σούπα, τούρτα, και τώρα την έβαλαν να τραγουδάει... ραπ. Ο πίνακας Μόνα Λίζα, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι έχει περάσει τα πάνδεινα.

Μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε στο Λούβρο από τις οποίες σώθηκε επειδή υπάρχει προστατευτικό τζάμι μπροστά της, τώρα κάποιοι αποφάσισαν να την κάνουν να τραγουδήσει.

Και όχι όποιοι κι όποιοι, αλλά η Microsoft.

Η  Μόνα Λίζα τραγουδά ραπ και μάλιστα την κωμική εκδοχή του «Paparazzi» όπως το είχε ερμηνεύσει η «Paparazzi».

Σκοπός του εγχειρήματος ήταν να παρουσιάσει η Microsoft για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης, VASA-1.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Microsoft το νέο εργαλείο μπορεί να πάρει μια εικόνα ενός προσώπου και τον ήχο από κάποιο άλλο πρόσωπο για να δημιουργήσει ένα αληθοφανές βίντεο της ακίνητης εικόνας να μιλάει.

Ειδικά για το βίντεο με τη Μόνα Λίζα οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον κωμικό τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε η Αν Χάθαγουεϊ το τραγούδι «Paparazzi».

Για την ώρα η Microsoft λέει ότι δεν είναι στα άμεσα σχεδιά της να κυκλοφορήσει στο κοινό το VASA-1.

Δείτε ακόμα: Μόνα Λίζα: Η στιγμή που δύο γυναίκες ρίχνουν σούπα στον διασημότερο πίνακα του κόσμου – Δείτε το βίντεο

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές της εταιρείας το εργαλείο αυτό είναι σχεδιασμένο να αναγνωρίζει τις κινήσεις του κεφαλιού συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της κίνησης των χειλιών, των εκφράσεων, του βλέμματος των ματιών, του ανοιγοκλεισίματος των ματιών.

Δείτε ακόμα: Λούβρο: Άνδρας μεταμφιέστηκε σε ανάπηρη γυναίκα - ξαφνικά πήδηξε & πασάλειψε τούρτα τη «Μόνα Λίζα» (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ