Ήταν Απρίλιος όταν η πιο chic star του Hollywood, Grace Kelly παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα του παραμυθιού, τον γοητευτικό Ρενιέ του Μονακό - Εκείνη την ημέρα γράφτηκε ιστορία στο νυφικό & την κομψότητα (φωτό)

Η πιο όμορφη νύφη του κόσμου!

Πριν από 58 χρόνια η Grace Kelly παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό μπροστά σε 30 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το νυφικό της Grace Kelly δημιουργήθηκε από την σχεδιάστρια Helen Rose και το δούλεψαν επί έξι εβδομάδες πάνω από 30 μοδίστρες. 

Το νυφικό της ήταν από τα πιο όμορφα που έχουν υπάρξει στην ιστορία της μόδας. 

Είχε ψηλό γιακά, ήταν γεμάτο δαντέλα και περίτεχνες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα: Vintage pics: Οι συναντήσεις των μεγάλων αστέρων - Η Audrey Hepburn μαζί με την Grace Kelly, Elizabeth Taylor, Sophia Loren ...

Το νυφικό αυτό ήταν μακρύ με το κάτω μέρος να είναι σε balloοn style, πιο πριγκιπικό!

Το νυφικό φόρεμα ήταν γαμήλιο δώρο στην Kelly από τα MGM studios και έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα νυφικά όλων των εποχών.

Ο παραμυθένιος γάμος

Το πρωί της 19 Απριλίου 1956, η Γκρέις και ο Ρενιέ παντρεύτηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Αμώμου Συλλήψεως (Notre-Dame-Immaculée) στο Μονακό από τον επίσκοπο Gilles Barthe. Μεταξύ των 600 καλεσμένων ήταν ο πρώην βασιλιάς της Αιγύπτου Φαρούκ, ο πνευματικός ηγέτης των Ισμαηλιτών Νιζαριτών Αγά Χαν ΙΙΙ, ο Αριστοτέλης Ωνάσης με την κόρη του Χριστίνα Ωνάση, οι Αμερικανίδες ηθοποιοί Άβα Γκάρντνερ και Γκλόρια Σουάνσον, και ο Βρετανός ηθοποιός Ντέιβιντ Νίβεν. Τόσο η ευρωπαϊκή αριστοκρατία όσο και οι υψηλόβαθμοι πολιτικοί έμειναν μακριά από την εκδήλωση.

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 9 χώρες παρακολούθησαν την Αμερικανίδα ηθοποιό Γκρέις Κέλλυ να γίνεται η πριγκίπισσα Γκρέις Πατρίσια του Μονακό

Την ίδια μέρα, οι νεόνυμφοι ξεκίνησαν για ένα ταξίδι του μέλιτος επτά εβδομάδων στη Μεσόγειο με το πριγκιπικό γιοτ.

Οικογένεια 

Με τον Πρίγκιπα Ρενιέ απέκτησαν τρία παιδιά.

Η πρωτότοκη είναι η Καρολίνα Λουίζα Μαργαρίτα (γενν. 1957), Πριγκίπισσα του Μονακό. 

Έπειτα γεννήθηκε ο Αλβέρτος Αλέξανδρος Λουδοβίκος Πέτρος (γενν. 1958), σημερινός Πρίγκιπας του Μονακό (Αλβέρτος Β΄). 

images by instagram

Τέλος ήρθε στην ζωή τους η Στεφανία Μαρία Ελισάβετ (γενν. 1965), Πριγκίπισσα του Μονακό. 

Ο άτυχος θάνατος

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1982, ενώ επέστρεφε οδικώς μαζί με τη 17χρονη της κόρη της, Στεφανία, από το εξοχικό τους στην επαρχία, σε έναν δρόμο με στροφές, η πριγκίπισσα Γκρέις υπέστη ένα ξαφνικό εγκεφαλικό επεισόδιο που την έκανε να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο.

Η κόρη της καθόταν στη θέση του συνοδηγού και προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αλλά μάταια. Λίγο μετά, η Γκρέις ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο από διερχόμενους, ενώ αντιθέτως η κόρη της κατάφερε να συρθεί έξω από μόνη της.

Μαζί με την κόρη της, η σοβαρά τραυματισμένη πριγκίπισσα Γκρέις μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Μονακό Centre Hospitalier Princesse Grace, με κατάγματα. Οι ιατρικές εξετάσεις αποκάλυψαν αρχικά σπασμένη κλείδα, κάταγμα ποδιού και μώλωπες στον θώρακα. Η Στεφανία είχε υποστεί διάσειση και σοβαρό κάταγμα σπονδύλων στην αυχενική μοίρα.

Μετά από μια επέμβαση που διήρκεσε αρκετές ώρες, η πριγκίπισσα έπεσε σε κώμα.

Το βράδυ της επόμενης ημέρας, η πριγκίπισσα Γκρέις Πατρίσια υπέκυψε στα τραύματά της σε ηλικία 52 ετών, αφού ο πρίγκoπας Ρενιέ και οι στενότεροι συγγενείς της, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στους γιατρούς να απενεργοποιήσουν τα μηχανήματα υποστήριξης της ζωής. 

Για τρεις ημέρες, οι κάτοικοι του Μονακό ήταν σε θέση να αποχαιρετήσουν την πριγκίπισσα στο ανοιχτό φέρετρο στο παρεκκλήσι του κάστρου. Η κόρη της, Στεφανία, επειδή είχε υποστεί σοβαρό κάταγμα στην αυχενική μοίρα και αναγκάστηκε να φορέσει κολάρο, λόγω της κατάστασής της, δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει την κηδεία της μητέρας της.

Διαβάστε ακόμα: "Δεν μπορώ να σταματήσω - δεν πιάνουν τα φρένα": Το τραγικό τροχαίο που σκότωσε την Γκρέις Κέλι - Τα "σκοτεινά σημεία" - Η οικογένεια θυμάται (φώτο)
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ