Topwoman της ημέρας είναι η 37χρονη Eniola Aluko - Η πρώτη μαύρη ιδιοκτήτρια ποδοσφαιρικής ομάδας

Πρώην παίκτρια ποδοσφαίρου

Η Eniola Aluko, μια πρώην επαγγελματίας στο χώρο του ποδοσφαίρου που έπαιξε για την ομάδα της Αγγλίας, έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που έχει ποδοσφαιρικό σύλλογο στην Ιταλία.

Η Βρετανο-νιγηριανή Aluko απέκτησε μερίδιο ιδιοκτησίας στην ιταλική ομάδα FC Como, μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου.

Η Aluko είναι μέρος του Mercury 13, ενός επενδυτικού ομίλου που έχει επικεντρωθεί στην απόκτηση γυναικείων ποδοσφαιρικών συλλόγων σε όλη την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Με αγορά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, εξασφάλισε ένα μερίδιο ελέγχου στην FC Como, έναν σύλλογο που αγωνίζεται επί του παρόντος στη Serie A της Ιταλίας.

Μετά την απόσυρσή της από το ποδόσφαιρο, η 37χρονη πρώην παίκτρια κάνει μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων στο ραδιόφωνο.

Τo who is who της Eniola Aluko

Η Eniola Aluko MBE (γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1987) είναι Νιγηριανό-Βρετανικό στέλεχος ποδοσφαίρου, ραδιοτηλεοπτικός φορέας ποδοσφαίρου και πρώην επαγγελματίας παίκτης που έπαιζε ως εξτρέμ και επιθετικός.

Η Aluko έχει τακτική εκπομπή για ζωντανό ποδόσφαιρο στα ITV, BT Sport, Amazon Prime και Fox Sports στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αγώνων Premier League ανδρών και Super League γυναικών από το 2014.

Ήταν η πρώτη αθλητική διευθύντρια για την Angel City FC του το Αμερικανικό Εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών και στο παρελθόν κατείχε τη θέση του αθλητικού διευθυντή στην Aston Villa WFC από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021. 

Πριν αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον Ιανουάριο του 2020, η Αλούκο έπαιξε τελευταία φορά ως επιθετικός για τη Γιουβέντους .

instagram @enialuko

Από το 2014 παρέχει επίσης τηλεοπτικά σχόλια για το ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένων των Παγκοσμίων Κυπέλλων ανδρών και γυναικών της FIFA .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ