Κυριάκος Μητσοτάκης: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους που επιτυγχάνουν ή ξεπερνούν στόχος - Τι αλλάζει στη δικαιοσύνη (βίντεο)

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε δε, ότι νέο μπόνους θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι, αλλά και τμήματα, που επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους.

"Σκοπός μας να επιβραβεύσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, που όχι μόνο πετυχαίνουν, αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει" επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Το μπόνους αναμένεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα στοχοθεσίας και αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και η ισχύς του αναμένεται από το 2025.

Η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό:

«Αύριο, όπως ξέρετε, η Ολομέλεια της Βουλής συζήτα ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, τον νέο δικαστικό χάρτη, μια αλλαγή που καθυστέρησε παραπάνω από 110 χρόνια από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος επιχείρησε να ενοποιήσει τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία και αυτή τη μεγάλη τομή προωθεί τώρα η κυβέρνηση με στόχο να επιταχυνθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης έως και 30% έως το 2027, και τον ίδιο στόχο υπηρετεί και το νέο σχέδιο νόμου που εισηγείται ο αρμόδιος υπουργός με ρυθμίσεις που αφορούν πλέον το ΣτΕ, εκεί που η ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων έχει και άμεσε οικονομικό αντίκτυπο στην πρόοδο των μεγάλων έργων, στην προσέλκυση επενδύσεων, προϋποθέσεις απαραίτητες για να μείνει η οικονομία σε τροχιά σημαντικής ανάπτυξης, αλλά και να θωρακιστεί το κράτος δικαίου. 

Το νέο πλαίσιο θέτει αυστηρές προϋποθέσεις, περιορίζει τις αναβολές και αναθέτει και συγκεκριμένες υποθέσεις σε συγκεκριμένους δικαστές ώστε να διευκολύνεται, η ευθύνη, ο έλεγχος και η λογοδοσία. Γίνεται ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο αποτελεσματικού πιο λειτουργικού κράτους κάτι στο οποίο συγκλίνουν από την πλευρά τους και τα νέα κίνητρα στο δημόσιο τα οποία θα εισηγηθεί η υπουργός Εσωτερικών. 

Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ειδικό μπόνους παραγωγικότητας το οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι, αλλά και τμήματα, τα οποία επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους. Αποδεικνύουμε ότι η αξιολόγηση έχει πρωτίστως έναν χαρακτήρα ενθαρρυντικό και δημιουργικό.

Σκοπός μας είναι πάντα να μπορούμε να επιβραβεύουμε εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι όχι απλά πετυχαίνουν, αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους που έχουμε θέσει».  


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ