Στέφανος Κασσελάκης – Τάιλερ Μακμπέθ: Χαμογελαστοί συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα – Τα «έσπασαν» όλα! (φωτό)

Μέσα σε όλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του Τάιλερ Μακμπέθ από το έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα. 

Το ζευγάρι θα περάσει ο Πάσχα στην Κέρκυρα.

Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, με τον σύζυγό του.

Σήμερα συμμετείχε στο έθιμο των μπότηδων που λαμβάνει χώρα στην καρδιά της πόλης, κατά το οποίο οι κάτοικοι βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και πετούν τα πήλινα δοχεία.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης για Άρη Σπηλιωτόπουλο: «Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου» - Πάσχα στην Κέρκυρα: «Θα πρέπει να με διώξει ο μητροπολίτης από την εκκλησία» (βίντεο)

Η ιστορία του εθίμου των μπότηδων 

Το έθιμο Μπότηδες στη Σπιανάδα στην Κέρκυρα είναι ένας συνδυασμός Ενετικών Παραδόσεων και Ορθόδοξων εθίμων.

Με το σήμα της πρώτης Ανάστασης στις 11 το πρωί, οι κάτοικοι της Κέρκυρας πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό – τους μπότηδες – από τα μπαλκόνια τους. Οι μπότηδες είναι τα πήλινα κανάτια με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι για τη μεταφορά τους. Τα μπαλκόνια είναι στολισμένα και οι κάτοικοι δένουν στους μπότηδες κόκκινες κορδέλες – το κόκκινο είναι το χρώμα της Κέρκυρας.

Το έθιμο με το σπάσιμο των κανατιών το Πάσχα στην Κέρκυρα έχει μακρά ιστορία που χάνεται πάλι στην εποχή της Ενετοκρατίας, ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες για το πώς ξεκίνησε. Και επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα όπου ο χριστιανισμός και το Δωδεκάθεο αλληλομπλέκονται, οι θεωρίες έχουν τις αναφορές τους στις δυο αυτές θρησκείες.

Διαβάστε ακόμα: Με άψογο style ο Στέφανος Κασσελάκης & ο Τάιλερ Μακμπέθ στον επιτάφιο – Την Κέρκυρα επέλεξε το ζευγάρι για τις γιορτές του Πάσχα – Δείτε φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ