Απίστευτο βίντεο - Κύματα ''σκεπάζουν'' το μισοβυθισμένο πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο!

Περίπου 200 τόνους καύσιμα έχει στις δεξαμενές του, το τουρκικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ YUSUF CEPNIOGLU, με σημαία Τουρκίας, που προσάραξε, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 07/03, στα βόρεια των ακτών της Μυκόνου και έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του λόγω μεγάλης εισροής υδάτων.



Περίπου 200 τόνους καύσιμα έχει στις δεξαμενές του, το τουρκικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ YUSUF CEPNIOGLU, με σημαία Τουρκίας, που προσάραξε, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 07/03, στα βόρεια των ακτών της Μυκόνου και έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του λόγω μεγάλης εισροής υδάτων.


Κύματα «σκεπάζουν» το πλοίο που προσάραξε στην... από Miss-Jessy-Lays

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητηθεί, επίσης, αναλυτικά το περιεχόμενο που μεταφέρουν τα 204 κοντέινερ, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν μέσα σε αυτά επικίνδυνα φορτία.

Από χθες, έχει μεταβεί στη Μύκονο κλιμάκιο του λιμενικού σώματος από το υπουργείο Ναυτιλίας, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, προκειμένου να συνδράμει το έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία έχει ενισχυθεί με μέσα και υλικά απορρύπανσης για την περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση τους.

Στη θαλάσσια περιοχή εξακολουθούν να επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή η κατάσταση του πλοίου παραμένει χωρίς σημαντική μεταβολή και μέχρι στιγμής παρατηρείται περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πλοίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποκόλλησή του από τα βράχια. Το μισοβυθισμένο πλοίο, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από το Λιμενικό Σώμα και από ρυμουλκά θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να αποκολληθεί από τα βράχια και να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει αποσπαστεί από το φορτίο του πλοίου. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη αναθέσει τις ενέργειες ναυαγιαίρεσης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη από χθες καταπλεύσει στην περιοχή.

Το πλήρωμα του πλοίου 14 Τούρκοι υπήκοοι παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Μύκονο όπου διενεργείται προανάκριση.

To πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς παρακολουθώντας το βίντεο που εξασφάλισε το cyclades24, οι πιθανότητες ανέλκυσης του πλοίου προφανέστατα δεν είναι μεγάλες.

Αυτό που απεύχονται όλοι είναι να μη βυθιστεί το πλοίο κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή το Λιμενικό Σώμα:

Αναφορικά με την προσάραξη του M/V “YUSUF CEPNIOGLU”, σημαίας Τουρκίας, που σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες, 08.03.14, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η κατάσταση του πλοίου παραμένει χωρίς σημαντική μεταβολή και μέχρι στιγμής παρατηρείται περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής. Λόγω των ισχυρών ανέμων, μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει αποσπαστεί από το φορτίο του πλοίου, τα οποία επιπλέουν, επίσης, μεταξύ πλοίου και βραχώδους ακτής.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη αναθέσει τις ενέργειες ναυαγιαίρεσης και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη από χθες καταπλεύσει στην περιοχή.

Κλιμάκιο εξειδικευμένων για θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, προκειμένου να συνδράμει το έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής στη διαχείριση του συμβάντος. Παράλληλα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, έχει ενισχυθεί με μέσα και υλικά απορρύπανσης για την περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση τους.

Επισημαίνεται ότι στην περιοχή επικρατούν άνεμοι εντάσεως 7-8bf, ενώ εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ