Riding the greek wave: Η εξωστρέφεια του ελληνικού σινεμά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

«Riding the Greek Wave»: Αυτός είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της διημερίδας για την εξωστρέφεια των ελληνικών ταινιών που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Η διημερίδα θα φιλοξενηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

«Riding the Greek Wave»: Αυτός είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της διημερίδας για την εξωστρέφεια των ελληνικών ταινιών που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση. Η διημερίδα θα φιλοξενηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτήν έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν σημαντικοί παράγοντες της διεθνούς κινηματογραφικής αγοράς, οι οποίοι θα ενημερώσουν το κοινό της εκδήλωσης, για τη χρήση όλων των διαθέσιμων μέσων για την επιτυχημένη προετοιμασία, προώθηση και διεθνή διανομή μιας ταινίας.

  • Ο Ντίτερ Κόσλικ, διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου και η Μπιάνα Τάαλ, υπεύθυνη επιλογής ταινιών για το Rotterdam Film Festival και μέλος της επιτροπής επιλογής του CineMart, θα μιλήσουν για τα δεδομένα βάσει των οποίων επιτυγχάνεται η διεθνής διακίνηση των ταινιών μεγάλων ή μικρών κινηματογραφιών.

  • Η Σαβίνα Νεϊρότι, επικεφαλής του TorinoFilmLab, η Αποστολία Παπαϊωάννου και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι του MFI Script 2 Film Workshops, θα παρουσιάσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης και χρηματοδότησης που προσφέρονται μέσα από τα εργαστήρια που εκπροσωπούν.

  • Ο Μάικλ Βέμπερ, διευθυντής της Match Factory και η Ματίλντε Ενρότ, συνιδρύτρια της πρωτοποριακής πλατφόρμας Festival Scope, θα αναπτύξουν τρόπους πρόσβασης στην παγκόσμια αγορά.

  • Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης του MEDIA, η Μαρί Πιέρ Ματσία, υπεύθυνη του προγράμματος Crossroads, η Αγγελική Βέργου και η Γιάννα Σαρρή, υπεύθυνες του Agora Market, θα μιλήσουν για τις δυνατότητες χρηματοδότησης και συνεργασίας σε Ευρωπαϊκή κλίμακα.

  • Επιτυχημένοι Έλληνες κινηματογραφιστές, με πρόσφατη διεθνή παρουσία, θα αναλύσουν την πορεία τους και θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους από τα χρηματοδοτικά προγράμματα και τη συμμετοχή τους σε διεθνή φεστιβάλ.

  • Επίσημος προσκεκλημένος της διημερίδας, είναι ο Μάρκους Χου, πρόεδρος της Strand Releasing, κορυφαίας – σε μη αγγλόφωνες ταινίες – εταιρίας διανομής των ΗΠΑ, ο οποίος θα μιλήσει για την αγορά ξενόγλωσσων ταινιών στην Αμερική και τη σημασία του προωθητικού υλικού που τις συνοδεύει, ενώ θα διευθύνει ένα παράλληλο εργαστήριο για το κινηματογραφικό τρέιλερ. Αντικείμενο του εργαστηρίου είναι η δημιουργία τρέιλερ για δύο ελληνικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής, τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό ως θέμα συζήτησης.

Η διημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πλαίσιο ενημέρωσης, ανακάλυψης και έμπνευσης για επαγγελματίες και σπουδαστές του κινηματογράφου όπως και για απλούς θεατές και σινεφίλ.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου «στην περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης που βιώνουμε, ο Ελληνικός Κινηματογράφος οφείλει να αντισταθεί δημιουργικά και με εξωστρέφεια, όχι μόνο για να μπορέσει να επιβιώσει, αλλά και για να ανταποκριθεί επιτυχώς στις κοινωνικές και πολιτιστικές υποχρεώσεις του».

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ