Γιατί στις γυναίκες μας αρέσουν τα «κακά παιδιά»; Λέμε «μάλλον όχι» στους χαμογελαστούς και ερωτευόμαστε τους πιο σκληρούς!

Έρευνα από την Ψυχολογία της UBC του Τμήματος της Ψυχολογίας αποκαλύπτει τι είναι αυτό που προσελκύει τις γυναίκες να θέλουν τα «κακά παιδιά»  - και σίγουρα δεν είναι το χαμόγελό τους!

Έρευνα από την Ψυχολογία της UBC του Τμήματος της Ψυχολογίας αποκαλύπτει τι είναι αυτό που προσελκύει τις γυναίκες να θέλουν τα «κακά παιδιά»  - και σίγουρα δεν είναι το χαμόγελό τους!



Οι Ψυχολόγοι αγαπούν να ασχολούνται με τα θέματα των σχέσεων. Μήπως γιατί η αγάπη είναι το θεμέλιο της ανθρώπινης φύσης; Και το ερώτημα "γιατί οι γυναίκες αγαπούν τα κακά αγόρια;" Είναι το θέμα που μας πονοκεφαλιάζει εδώ και αιώνες. Περιλαμβάνονται επίσης αποσπάσματα από παλαιότερες έρευνες που περιγράφουν πώς οι άνδρες και οι γυναίκες ελκύονται με διαφορετικό τρόπο.

Οι γυναίκες ελκύονται λιγότερο από άνδρες που χαμογελούν. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια (UBC) , οι γυναίκες βρίσκουν τα χαρούμενα, χαμογελαστά αγόρια πολύ λιγότερο ελκυστικά από ό,τι τους αρρενωπούς και πιο απρόσιτους άνδρες.

"Παρά το γεγονός ότι ένα χαρούμενο πρόσωπο θεωρείται ουσιαστικής σημασίας για φιλικές και  κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν τη σεξουαλική έλξη - λίγες μελέτες έχουν όντως εξετάσει αν το χαμόγελο είναι, στην πραγματικότητα, ελκυστικό», λέει η καθηγήτρια Jessica Tracy, του Τμήματος UBC της Ψυχολογίας. Αυτή η μελέτη διαπιστώνει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες αντιδρούν πολύ διαφορετικά στις εκφράσεις των συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του χαμόγελου.

Η Tracy και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έλκονται λιγότερο από χαμογελαστούς, χαρούμενους άνδρες τα λεγόμενα «καλά παιδιά». Οι γυναίκες σε αυτή τη μελέτη φάνηκαν να έλκονται από άνδρες οι οποίοι έδειχναν υπερήφανοι και ισχυροί, ή κυκλοθυμικοί και απόμακροι ή απλά τα «κακά παιδιά».

Σε αντίθεση, οι άντρες σε αυτή τη μελέτη φάνηκαν να έλκονται σεξουαλικά περισσότερο από γυναίκες που φαίνονταν χαρούμενες, ή τουλάχιστον από γυναίκες που έδειχναν υπερήφανες και με αυτοπεποίθηση. Είναι ασφαλές να συμπεράνουμε πως στους άντρες αρέσουν οι χαρούμενες γυναίκες και στις γυναίκες οι «δυσαρεστημένοι» άνδρες τους οποίους ίσως πρέπει να «σώσουν»;

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτή η μελέτη διερεύνησε τις πρώτες εντυπώσεις σεξουαλικής έλξης για τις εικόνες του αντίθετου φύλου», λέει ο Alec Beall, μεταπτυχιακός φοιτητής και βοηθός στη συγγραφή της μελέτης. "Δε ρωτήσαμε τους συμμετέχοντες αν πίστευαν πως οι συγκεκριμένοι «στόχοι» θα αποτελούσαν ένα καλό ή μία καλή σύντροφο - θέλαμε να εξετάσουμε μόνο τις αντιδράσεις τους σε επίπεδο σαρκικής, σεξουαλικής έλξης."

hughjackman Ill Have What Hes Having

Παλαιότερες έρευνες δείχνουν πως τα θετικά συναισθηματικά γνωρίσματα και μια ωραία προσωπικότητα είναι ιδιαίτερα επιθυμητά σε έναν ερωτικό σύντροφο. Η σεξουαλική έλξη από την άλλη, δεν ακολουθεί τους ίδιους κανόνες, όπως και το γιατί οι άνθρωποι ερωτεύονται.

Γιατί οι γυναίκες έλκονται από τα «κακά παιδιά»

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το χαμόγελο στους άνδρες σχετίζεται με την έλλειψη ισχύος , καθώς και με μια δόση θηλυκότητας. Οι άνδρες νιώθουν άνετα με την έλλειψη ισχύος στις γυναίκες, αφού αυτό είναι συνεπές με τις παραδοσιακές φυλετικές νόρμες της «υποδεέστερης και ευάλωτης γυναίκας»

Οι γυναίκες όμως δεν έλκονται από άντρες υποχωρητικούς. Θέλουν τον δυνατό, σιωπηλό τύπο άνδρα, ο οποίος μπορεί να τις προστατέψει και να καλύψει τις ανάγκες τους.

"Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα φαίνεται να αντανακλούν κάποια πολύ παραδοσιακά πρότυπα των φύλων και τις πολιτιστικές αξίες που έχουν προκύψει, που αναπτυχθεί και ενισχυθεί μέσα από την ιστορία, τουλάχιστον στους δυτικούς πολιτισμούς," λέει ο Tracy. "Αυτές περιλαμβάνουν κανόνες και αξίες που πολλοί θα θεωρούσαν ντεμοντέ και ίσως θα ήλπιζαν ότι έχουμε ξεπεράσει."

Πηγή :suite101.com › ... › Psychology, Laurie Pawlik-Kienlen

Μετάφραση: psyhealth.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ