Επιθετικοί οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής :«Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό...δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξανάρθετε!»

Με επιθετική διάθεση υποδέχθηκαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να τους εξετάσουν για τις νέες διώξεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Με επιθετική διάθεση υποδέχθηκαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, που μετέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να τους εξετάσουν για τις νέες διώξεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της οπλοκατοχής.



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος υποδέχθηκε τους βουλευτές με την εξής φράση: «Καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό... δεν αποκλείω πολύ σύντομα να ξανάρθετε!».

Και πρόσθεσε: «Ρίξτε μια ματιά στις φυλακές... Δείτε τι ωραία που είναι εδώ, γιατί δεν αποκλείεται να σας φέρουν μια μέρα»».

Ο αρχηγός της ΧΑ αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «χαλκευμένες» και την εις βάρος του δίωξη πολιτική, γράφει το protothema.gr.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ανάλογο ήταν το ύφος και των υπόλοιπων προφυλακισμένων βουλευτών, δηλαδή των Χρ. Παππά, Γ. Λαγού και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Γερμενής επέλεξε να μην συναντηθεί με την Επιτροπή, αλλά να απαντήσει με υπόμνημα, που ετοίμασε ο δικός του δικηγόρος.

Μέλη της Επιτροπής εκτίμησαν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ανήσυχος, φοβισμένος και επιθετικός, ενώ θεωρούν ότι η συμπεριφορά του κ. Παππά ήταν η χειρότερη.

Ο τελευταίος τους αποκάλεσε «περιοδεύοντα θίασο», τους ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει το έργο τους και αποχώρησε, χτυπώντας την πόρτα.

Με ειρωνική διάθεση εμφανίστηκε ο Γ. Λαγός, ο οποίος, στην ερώτηση τι ήθελε τα φυσίγγια, απάντησε: «Για να τα βλέπω κάθε πρωί, να τα καμαρώνω» και πρόσθεσε: «Τα ήθελα για να σκοτώσω τέσσερις - πέντε και τις φωτοβολίδες τις ήθελα για την ημέρα της επανάστασης».

Πάντως, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να εισηγηθούν την άρση των ασυλιών προφυλακισμένων βουλευτών, εκτός αυτών των κ.κ. Γερμενή και Μπούκουρα, έως ότου μελετήσουν τα υπομνήματά τους.

Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος επισημαίνει στο κείμενό του: «Η σημερινή διαγραφή από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής και όχι από το κόμμα, αφού ουδέποτε άλλωστε ήμουν μέλος κόμματος, σας δείχνει το σωστό δρόμο συνάδελφοι, που είναι η μη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας».

Τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα στις 6 Μαρτίου) θα συνεχιστεί η διαδικασία με τις καταθέσεις των υπόλοιπων έξι ελεύθερων βουλευτών, για τους οποίους εκκρεμεί το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον προφυλακισμένο βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδιάζει να ανεξαρτητοποιηθεί.

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θέτει εκτός της ΚΟ τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα και τον καλεί να παραδώσει την έδρα του στον ελληνικό λαό, όπως είχε δεσμευτεί με το λόγο της τιμής του» αναφέρει η ανακοίνωση, που υπογράφει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Και συνεχίζει: «Ο βρώμικος πόλεμος της ανθελληνικής εξουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Χθες, το ίδιο κόμμα χαρακτήριζε «ψευδή και κακοήθη» την είδηση του Mega περί ανεξαρτητοποίησης του κ. Μπούκουρα, την διέψευδε κατηγορηματικά, την επέδιδε στον «τρόμο και τον παροξυσμό του συστήματος που έχει μεταχειριστεί κάθε παράνομο μέσο, αλλά δεν μπορεί να περιορίσει τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής» και απειλούσε με μηνύσεις και αγωγές.

Σε κάθε περίπτωση, γίνονται δύο πλέον οι βουλευτές που αποχωρούν από την ΚΟ του ακροδεξιού μορφώματος εντός λίγων 24ώρων, επιβεβαιώνοντας τις διαλυτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται λόγω των ποινικών διώξεων.

Αίρεται η ασυλία και του Δ. Κουκούτση

Νωρίτερα, τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής γνωμοδότησαν υπερ της άρσης ασυλίας του κ. Δημήτρη Κουκούτση προκειμένου οι ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση να του απαγγείλουν το αδίκημα τηςσύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπέρ της άρσης ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, η κυρία Μαρία Κόλλια εκ μέρους των ΑΝΕΛ δήλωσε παρούσα, ενώ ο κ. Ηλίας Παναγιώταρος καταψήφισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουκούτσης υποστήριξε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση  ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες περι συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδονται, ενώ επισήμανε την πολιτική του δράση ως μέλος της ΝΔ Μεσσηνίας πριν ενταχθεί στην ΧΑ. Είπε ότι δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος της ΧΑ, πως ο ίδιος δεν θα έκανε ποτέ εφόδους και δεν θα χρησιμοποιούσε βία.

Πρόσθεσε ότι ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας πως «μέντοράς» του ήταν ο κ. Αντ. Σαμαράς και πως ήταν αυτός που έβγαλε την φωτογραφία των Σαμαρά - Καμμένου σε συγκέντρωση του κόμματος το 1985. Πρόσθεσε τέλος ότι γνωρίζει τις κατηγορίες εναντίον της Χ.Α. και πως είναι περήφανος που είναι μέλος της.

Πέραν αυτών, οι νέες αποκαλύψεις για την δράση ορισμένων μελών του κόμματος  όπως αυτή καταγράφεται από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το "Πρώτο Θέμα", αυξάνει τη δυσφορία αρκετών βουλευτών, που θεωρούσαν ότι η μόνη τους σχέση με τη ΧΑ είναι η υπεράσπιση "της πατρίδας" και όχι η δημιουργία πυρήνων τυφλής βίας.

Στ. Μπούκουρας: Δεν ήμουν μέλος του κόμματος

Ο Στάθης Μπούκουρας, με υπόμνημά του προς τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν ήταν μέλος της.

«Η σημερινή διαγραφή από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής και όχι από το κόμμα, αφού ουδέποτε άλλωστε ήμουν μέλος κόμματος, σας δείχνει το σωστό δρόμο, συνάδελφοι, που είναι η μη άρση της βουλευτικής μου ασυλίας» αναφέρει ο προφυλακισμένος βουλευτής προς τα μέλη της Επιτροπής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ