''Ποιό πολιτικό σύστημα;''

του Τάσου ΤέλογλουΧθες ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για υπονόμευση του πολιτικού συστήματος, την ίδια ώρα που η επιτροπή για το πόθεν έσχες της Βουλής αποφάσιζε έλεγχο περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών από το 1974 και μετά. Και μόνο αυτή η σύμπτωση δείχνει από ποιόν υπονομεύεται το πολιτικό σύστημα: από τον φόβο και την ανικανότητά του να διαχωρίσει «δύο γαιδάρων άχυρα».

του Τάσου Τέλογλου
Χθες ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για υπονόμευση του πολιτικού συστήματος, την ίδια ώρα που η επιτροπή για το πόθεν έσχες της Βουλής αποφάσιζε έλεγχο περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών από το 1974 και μετά. Και μόνο αυτή η σύμπτωση δείχνει από ποιόν υπονομεύεται το πολιτικό σύστημα: από τον φόβο και την ανικανότητά του να διαχωρίσει «δύο γαιδάρων άχυρα». Διότι είναι φανερό ότι όσο περισσότερο εκτείνεται προς τα πίσω ο χρόνος του επιδιωκόμενου ελέγχου, τόσο λιγότερος έλεγχος θα γίνει - ενώ πρώτα θα έχουν εκτοξευτεί οι προσδοκίες του φιλοθεάμονος κοινού στα ουράνια.

Την ίδια ώρα, ο Χάρης Καρανίκας στα σημερινά ΝΕΑ αποκαλύπτει ότι ο κτηματομεσίτης Τζέμ Λιβανός, που πυροδότησε με την καταγγελία μερικές από τις ανόητες κινήσεις του λεγόμενου πολιτικού συστήματος, είχε ακούσει από τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας, Ιωάννη Καρούζο, πως στην εταιρεία του συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα. Όπως μαθαίνει το protagon, από τους λογαριασμούς των 150 υπεράκτιων εταιρειών που είχε καταθέσει ο Λιβανός μόνο οι εγχώριοι λογαριασμοί ανοίχθηκαν χωρίς να βρεθεί κάτι σημαντικό ενώ οι λογαριασμοί στην Κύπρο και αλλού θα χρειαστούν μήνες για να ανοιχθούν.

Μέχρι τότε οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος και εμείς οι δημοσιογράφοι θα έχουμε την πολυτέλεια να «ξεκατινιαζόμαστε» στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για κάτι που δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αλλά είχαμε ακούσει από κάποιον που είχε ακούσει, ενώ το πολιτικό προσωπικό θα υπόσχεται εμπεριστατωμένες έρευνες που θα ξεκινούν από την εποχή του… Τρικούπη.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ