Η θεία από το... Σικάγο - Ένα άρθρο του Παναγιώτη Λάμψια

του Παναγιώτη ΛάμψιαΟι μέρες που έρχονται θα μοιάζουν με ολόκληρο χρόνο... Η εν λόγω φράση αποδίδεται σε υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει όσο λίγοι το τι ακριβώς παίζεται για τη χώρα και το μέλλον της αυτό το διάστημα. Το προσεχές δεκαήμερο θα κριθούν τα πάντα για το πού και πώς θα πάμε, καθώς φαίνεται να κλείνει ο κύκλος των αναζητήσεων και των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα. Βεβαιότητες δεν υπάρχουν, αλλά ίσως για πρώτη φορά προβάλλει τόσο ορατή μια συνολική αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος. Ως εκ τούτου απαιτείται τόλμη και ρεαλισμός για να μη χαθεί η ευκαιρία και περάσει ανεκμετάλλευτο το καθοριστικό timing για την οριστική λύση του προβλήματος.

του Παναγιώτη Λάμψια

Οι μέρες που έρχονται θα μοιάζουν με ολόκληρο χρόνο... Η εν λόγω φράση αποδίδεται σε υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει όσο λίγοι το τι ακριβώς παίζεται για τη χώρα και το μέλλον της αυτό το διάστημα. Το προσεχές δεκαήμερο θα κριθούν τα πάντα για το πού και πώς θα πάμε, καθώς φαίνεται να κλείνει ο κύκλος των αναζητήσεων και των διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα. Βεβαιότητες δεν υπάρχουν, αλλά ίσως για πρώτη φορά προβάλλει τόσο ορατή μια συνολική αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος. Ως εκ τούτου απαιτείται τόλμη και ρεαλισμός για να μη χαθεί η ευκαιρία και περάσει ανεκμετάλλευτο το καθοριστικό timing για την οριστική λύση του προβλήματος.

Η επικείμενη επίσκεψη της καγκελαρίου Α. Μέρκελ στην Αθήνα δεν γίνεται για δημόσιες σχέσεις, δεν είναι η θεία από το... Σικάγο, αλλά για να σφραγισθεί το πακέτο της δαιδαλώδους συμφωνίας που βρί­σκε­ται στην τελική ευθεία, ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί. Εν προκειμένω όμως όσο κοντά είμαστε στη σωτη­ρία, άλλο τόσο απέχουμε από την καταστροφή, καθώς όλα κινούνται οριακά και μια λάθος κίνηση από την πλευρά μας ενδέχεται να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Τα διλήμματα είναι στο τραπέζι και δεν επιδέχονται παιγνίων πολιτικών ή άλλων. Η χώρα με θυσίες και κόπους πολλούς, ναι, έχει μια γέφυρα για να... περάσει απέναντι και να μείνει εκεί ασφαλής στο club των ισχυρών, άλλως πως θα μείνει στο έλεος του Κυρίου.

Η κυβέρνηση και οι αρχηγοί των κομμάτων που τη στηρίζουν είναι προφανές ότι δεν έχουν περιθώρια ελιγμών και οφείλουν να ξεπερά­σουν τον εαυτό τους για το εθνικό συμφέρον. Κάθε άλλη σκέψη μόνον εφιαλτικά σενάρια μπορεί να πυρο­δο­τήσει, ανοίγοντας τον δρόμο προς την ανωμαλία και τον όλεθρο. Οι πολίτες είτε κατανοούν είτε οργι­σμέ­νοι διαμαρτύρονται για όσα συμβαί­νουν, δεν θα ερωτηθούν τώρα. Οταν εν καιρώ η ισορροπία αποκαταστα­θεί, θα είναι σε θέση να αξιολογή­σουν το σωστό και λάθος που έγινε.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ