Τι έφαγαν και τι ήπιαν στο δείπνο Μέρκελ & Σαμαράς - Περπάτησαν υπό βροχήν στη Δ. Αρεοπαγίτου για να φτάσουν στη «Στροφή» - Δείτε τους εδώ! (φωτό & βίντεο)

Μόλις 1.30 ώρα κράτησε το χαλαρό δείπνο στη Στροφή αφού η Καγκελάριος επέστρεψε στο σπίτι της το βράδυ. Έτσι στις 10 αναχώρησε για το αεροδρόμιο από όπου πέταξε πίσω στο Βερολίνο.

Μόλις 1.30 ώρα κράτησε το χαλαρό δείπνο στη Στροφή αφού η Καγκελάριος επέστρεψε στο σπίτι της το βράδυ. Έτσι στις 10 αναχώρησε για το αεροδρόμιο από όπου πέταξε πίσω στο Βερολίνο.

Δεν επελέγη αυτή τη φορά γιά το δείπνο Σαμαρά - Μέρκελ το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε το εστιατόριο του Μουςείου της Ακρόπολης αλλά η παραδοσιακή ταβέρνα «Η Στροφή», με ελληνικές γεύσεις ακριβώς κάτω απο το Ηρώδειο και με τόσο όμορφη θέα που συγκαταλέχθηκε πέρυσι στα 10 καλυτερα του κόσμου . 

Οι δύο πολιτικοί περπάτησαν κρατώντας ομπρέλες λόγω βροχής στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ξεμουδιάζοντας λίγο από την πολύωρη συζήτηση. Την πολυσυζητημένη θέα ωστόσο είδε μόλις απο το παραθύρο της Στροφής η κα Μέρκελ αφού η βροχή πάλι δεν επέτρεπε να την απολαύσει από την διάσημη ταράτσα του εστιατορίου. 



Αφού γεύτηκαν μία ποικιλία ελληνικών ορεκτικών ακολουθησε η φέτα σφυρίδα με λευκό κρασί, και το κόκκινο συνόδευσε το κατσικάκι, τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου που μαγειρεύεται είτε στη λαδόκολλα με γραβιέρα και τομάτα, είτε με φρέσκια τομάτα και θυμάρι. Παγωμένη ρακή υπήρχε στο τραπέζι επίσης και σαλατικά με λαδόξυδο. 

Στο ίδιο τραπέζι με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό παραβρέθηκε ύστερα από πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά και ο Πρόεδρος της Βουλής  Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τη…συντροφιά της Άγκελας Μέρκελ στην παραδοσιακή ταβέρνα συμπλήρωσε η τριανδρία Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Στουρνάρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης. Αξιοσημείωτο είναι ‘οτι καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, από το αεροδρόμιο εώς και το δείπνο ο Σταύρος Παπασταύρου, βρίσκονταν στο προσκήνιο…

Μάλλον προμηνύονται εξελίξεις στο υπουργείο Οικονομικών.



Πηγή φωτό: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ