Η καλλονή υποψήφια ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, στο eirinika.gr: Απογοητεύτηκα όταν έχασα την έδρα από τον κ. Βενιζέλο, o ηγέτης πρέπει να αφήνει τους νέους - Δεν θέλω ο σύντροφός μου να με ανταγωνίζεται

Η όμορφη Θεσσαλονικιά και υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά, παραχώρησε συνέντευξη στο eirinika.gr και τον Χάρη Αποστολόπουλο, μιλώντας για την υποψηφιότητά της, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη χαμένη έδρα στη Θεσσαλονίκη, το πώς την αντιμετωπίζουν οι άνδρες και για τα σχέδια της για γάμο.

Είναι πρώην δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΑ, αρχιτέκτων μηχανικός και απόφοιτη του Αριστοτελείου,  διεθνολόγος με Μεταπτυχιακό από το Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και υποψήφια διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στη Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Σε όλα αυτά τα προσόντα, προσθέστε πως είναι έξυπνη, πολύ νέα, δραστήρια, πετυχημένη και κατά πολλούς, μακράν η πιο όμορφη Ευρωπαία πολιτικός! Ασφαλώς και αναφερόμαστε στην Εύα Καϊλή! Η Θεσσαλονικιά υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά, παραχώρησε συνέντευξη στο eirinika.gr και τον Χάρη Αποστολόπουλο, μιλώντας για την υποψηφιότητά της, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη χαμένη έδρα στη Θεσσαλονίκη, το πώς την αντιμετωπίζουν οι άνδρες και για τα σχέδια της για γάμο.

  • Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να βολευτούμε
  • Στην πρώτη γραμμή, πρέπει να μπαίνουν οι νέοι
  • Απογοητεύτηκα όταν έχασα την έδρα από τον κ. Βενιζέλο - Ο εκάστοτε ηγέτης καλό είναι να προνοεί και να αφήνει χώρο στους νέους
  • Οι πολίτες δεν έχουν χρόνο να μελετήσουν τις επιλογές που έχουν
  • Υπήρχε χώρος για μια πρωτοβουλία σαν το Ποτάμι
  • Ο άνδρας πλάι μου, δεν θέλω να ανταγωνίζεται όσα έχω κάνει
  • Δεν σκέφτομαι ακόμα τον γάμο..την υγεία μας να έχουμε.

Xάρης Αποστολόπουλος: Έχετε εκλεγεί ήδη δυο φορές μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, (2007 & 2009) ενώ ακόμα και το 2012 που χάσατε την έδρα, ήσασταν 1η σε σταυρούς προτίμησης!  Τι πιστεύετε πως κάνει τον κόσμο να σας προτιμά με την ψήφο του;

Εύα Καϊλή: Κάθε εκλογική διαδικασία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, έτσι και εγώ οφείλω να ακούω τις ανάγκες του κόσμου και των συμπολιτών μου για να τον εκπροσωπήσω και να κριθώ για όσα προσπάθησα και όσα κατάφερα σε αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ πως με προτιμά λόγω του έργου μου. Είπα πως θα διεκδικήσουμε, πως θα ενοχλήσουμε, πως θα δυναμώσουμε την φωνή των Ελλήνων βάζοντας το Εθνικό Συμφέρον πάνω από το κομματικό και προσωπικό, πως δεν μπήκαμε στην πολιτική για να βολευτούμε, αλλά για να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά.

Με ερωτήσεις μας (όταν λέω "μας" εννοώ συνεργάτες, φίλοι και όσοι βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος) που είναι αποτέλεσμα διαλόγου… καταθέσαμε εκατοντάδες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχανε αποδεδειγμένα αποτέλεσμα και ασκήσαμε πίεση για ορισμένα θέματα με επιμονή, όπως για τον έλεγχο των ΜΚΟ, που όταν ενημερώσαμε την Ευρώπη για τις αδιαφανείς και ανεπαρκείς διαδικασίες ελέγχου, απαιτήθηκε και ξεκίνησε η έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα είδαμε προσφάτως. Προτείναμε το σύμφωνο συμβίωσης να ισχύει και για το ίδιο φύλο, στηρίξαμε την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, αναδείξαμε υπέρογκους μισθούς και σπατάλες σε ορισμένες ΔΕΚΟ, θυμίζω το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπ. Οικονομικών μετά από ερώτηση μου, ερώτηση για τις χορηγίες του ΟΠΑΠ, για την ανεξήγητη παραγραφή χρεών που επιχειρήθηκε κάποια στιγμή όπως και πολλές ακόμα που αφορούν την καθημερινότητα μας.


Επιπλέον, το Όχι μου στο προτεινόμενο Δημοψήφισμα το 2011 που θα δίχαζε την Ελληνική Κοινωνία στο λανθασμένο δίλημμα ευρώ ή δραχμή την χειρότερη δυνατή στιγμή, στην συνέχεια η πρόταση μου για κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρότασσε το Εθνικό Συμφέρον και έβαζε στην άκρη το κομματικό αλλά και το προσωπικό..είχε προσωπικό κόστος, αλλά με τίμησαν οι Θεσσαλονικείς εκλέγοντας με στην πρώτη θέση. Σημασία έχει το άθροισμα συνέπειας, ήθους, δουλειάς, προσπάθειας αλλά και αποτελέσματος.

 ΧΑ: Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι αξίζει να σας (ξανα)ψηφίσει κάποιος τον Μάιο, στις ευρωεκλογές αυτή τη φορά;

ΕΚ: Ως  Ελληνίδα διεκδικώ ένα καλύτερο μέλλον για την γενιά μου, αλλά και για εκείνους που τους στερούν την αξιοπρέπεια τους όταν πια είναι αργά για να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις και χρειάζονται το κράτος να τους την δώσει πίσω. Επειδή θέλουμε να βάλουμε κόκκινες γραμμές και να θωρακίσουμε όπου παραβιάστηκαν από τις πολιτικές λιτότητας τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα μας. Η μάχη Βορρά Νότου αφορά όλες τις γενιές, αλλά στην πρώτη γραμμή μπαίνουν οι νέοι στο πιο ανανεωτικό ψηφοδέλτιο και ενωτικό για την Κεντροαριστερά. Από την Ελιά, διεκδικούμε ψήφο ελπίδας και όχι διαμαρτυρίας. Αυτή η πολυτέλεια δεν υπάρχει σε τόσο δύσκολες στιγμές, χρειάζεται ρεαλισμό και συσπείρωση.


Χρειάζεται επιτέλους να επιλεγούν εκείνοι οι εκπρόσωποι της αποφασιστικής πολιτικής που υποστηρίζει τον εθνικό σχεδιασμό με ευρωπαϊκή στόχευση και αντίστοιχα την διαχείριση της ευρωπαϊκής προοπτικής με σημεία αναφοράς τις ξεχωριστές πραγματικότητες των κρατών-μελών. Στις Βρυξέλλες, χρειαζόμαστε εκπροσώπους με συνείδηση και συνέπεια.  Για αυτό και οι απόντες και οι αναπολόγητοι που έμειναν σπίτια τους ή βολεύτηκαν σε άλλες παρατάξεις ας σταματήσουν να υπονομεύουν την δική μας προσπάθεια. Όσοι μας απογοήτευσαν, ας μας κάνουν πιο δυνατούς. Το οφείλουμε στην χώρα και αυτή η μάχη είναι για να φτιάξουμε την Άνοιξη μου η γενιά μου δεν βρήκε.

 ΧΑ: Στις προηγούμενες εκλογές, χάσατε την έδρα σας στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επέλεξε τελικά την έδρα της πόλης του. Πώς νιώσατε;

ΕΚ: Ομολογώ πως η απογοήτευση μου ήταν μεγάλη! Η πόλη μου, η Θεσσαλονίκη  δεν εκπροσωπείται και η επιλογή μου να μην γίνω κρατικοδίαιτη αλλά να συμβάλλω στην πράξη την χώρα μου να ορθοποδήσει, προωθώντας την Ελληνική Παραγωγή στο εξωτερικό εργαζόμενη στον Ιδιωτικό τομέα, ήταν η απόδειξη ότι την αδικία μπορεί κανείς να την κάνει ευκαιρία, με πολλή δουλειά. Ο εκάστοτε ηγέτης  καλό είναι να προνοεί, να συνυπολογίζει , να επιλέγει και να επιτρέπει συνειδητά να αφήνει χώρο στους νέους.  Τα συναισθήματα μου όμως δεν θα δικαιολογούσαν την μη συμμετοχή μου σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική διαδικασία. Το συμφέρον της χώρας δεν επιτρέπει την αποχή ή την απουσία κανενός.


Ούτε το βόλεμα σε ένα ευκολότερο ψηφοδέλτιο  ώστε να εξασφαλίσω μια έδρα, ήταν ποτέ γνώμονας της πολιτικής μου διαδρομής. Στα δύσκολα λοιπόν, εμείς οι νέοι, είμαστε εδώ. Με πείσμα. Γιατί μόνο με την πολιτική συνέπεια θα επανακτήσει η πολιτική την αξιοπρέπεια της.

 ΧΑ: Τώρα, είστε πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών (ΚΕΘΙ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Ποιες είναι οι αρμοδιότητές σας;

 ΕΚ: Το ΚΕΘΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά προγράμματα με σημαντικότερο τα Συμβούλευτικά Κέντρα που παρέχουν δωρεάν Νομική και Ψυχολογική Υποστήριξη σε γυναίκες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση ή υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή βίας.

Διεκδικώ πλέον προγράμματα κατά της εμπορίας ανθρώπων, αλλά και της ομαλής ένταξης των μεταναστών στην Ελληνική Κοινωνία, κατά των διακρίσεων και υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Στηρίζουμε νέες προσπάθειες και δίνουμε μάχη να μείνει ανοιχτό καθώς με μόλις 6 υπαλλήλους δίνει δουλειά σε 100 Έλληνες με χρήματα που φέρνουμε από την Ε.Ε. Παράλληλα, μειώσαμε τις δαπάνες σχεδόν στο 50% με αποφάσεις που ελήφθησαν μόλις στις πρώτες 100 ημέρες με πολύ δουλειά.


 ΧΑ: Θα αλλάξει ο ελληνικός κομματικός χάρτης στην Ευρωβουλή; Μπορείτε να κάνετε κάποια πρόβλεψη για το ποιο κόμμα θα ξεχωρίσει;

 Η Κεντροαριστερά, αν και κατακερματισμένη, θα αθροίσει ένα αξιολογότατο ποσοστό, ικανό για να περάσουμε στην μάχη της Ε.Ε. με αξιώσεις και να καταφέρουμε να συνεισφέρουμε στην αλλαγή των συσχετισμών στον κομματικό χάρτη ακόμα και μέσα στην Ευρώπη. Εκτιμώ ότι οι ίδιοι οι πολίτες θα προκαλέσουν την έξοδο της Κεντροαριστεράς από την αδράνεια των περασμένων ετών και ότι η ίδια η ανάγκη για τις λειτουργικές αξίες της δημοκρατίας, θα επαναπροσδιορίσει και την αποτελεσματικότητα του φυσικού πολιτικού μας χώρου.

ΧΑ: Νέα σχήματα έρχονται στο προσκήνιο με τη λογική των ανεξάρτητων σχηματισμών. Ποιο ρόλο θεωρείτε ότι μπορούν να διαδραματίσουν;

ΕΚ: Η δημοκρατία προϋποθέτει πολυμορφία και πολυφωνία. Εκτιμώ ότι είναι σημάδια υγείας οι νέες πολιτικές πρωτοβουλίες. Η ανακύκλωση ιδεών και προσώπων- φορέων ευθυνών  που δεν αποδόθηκαν ποτέ είναι το ανησυχητικό. Η κοντή μνήμη, η προχειρότητα και η ανεξήγητη …αφέλεια (; ) στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων (που για εμάς από την Μακεδονία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας…), τα ξανασερβιρισμένα μενού πολιτικής ασυνέπειας, η ευελιξία στην πολιτική ακεραιότητα και στο ήθος, αυτά είναι τα ανησυχητικά. Μακάρι να υπήρχε ο ωφέλιμος χρόνος προεκλογικά ώστε οι πολίτες να μπορούσαν με καθαρή σκέψη να μελετήσουν τις επιλογές που έχουν.


ΧΑ: Ποια είναι η άποψή σας για το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη;

ΕΚ: Πρέπει να παραδεχτούμε όσο κι αν δεν μας αρέσει οτι στην πολιτική, υπάρχει χώρος που … «διαστέλλεται» και φιλοξενεί από οράματα ως και συμφέροντα. Στην θεωρία είναι όλοι ελκυστικοί. Μένει στους πολίτες να αποφασίσουν εάν και με τι θα πειραματιστούν ως προς τους θεσμικούς εκφραστές τους.

Εκτιμώ ότι υπήρχε ο χώρος και ο χρόνος για μια πρωτοβουλία όπως του κ. Θεοδωράκη και εφόσον δεν εκφράζει τον διχασμό και τα άκρα μπορούμε να περιμένουμε να δούμε εαν και πάνω σε ποιους άξονες θα είναι βιώσιμη.

 ΧΑ: Ποια είναι η κατάσταση στην Ευρώπη; Κινδύνευσε η συνοχή της από την κρίση και την «αναβίωση των εθνικών εγωισμών»;

 ΕΚ: Η Ευρώπη μετά τη λήξη των πολέμων επιδίωξε την ενοποίηση επειδή ακριβώς κατάλαβε τους εφιάλτες της , επειδή κατάλαβε ότι η συνύπαρξη προϋποθέτει συνεννόηση, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό.  Αυτήν την κουλτούρα της συναντίληψης, της ενσυναίσθησης των κοινών κινδύνων και των κοινών στόχων, που δίνουν υπόσταση στο σύνολο και ασφάλεια στο άτομο, όλα αυτά τα θετικά πρόσημα είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα και σχεδόν ανιστόρητα προέτρεξαν κάποιοι να περιφρονήσουν  ή και να ισοπεδώσουν υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης. Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς… Θέλει περισυλλογή και προσοχή. Η πνευματική ηγεσία της Ευρώπης έχει πολλή δουλειά μπροστά της και πολλά χαμένα εδάφη να ανακτήσει. Οι πολιτικοί χρειάζονται επιμόρφωση και οι πολίτες διαύγεια στις επιλογές τους. Οι Έλληνες με την ζωή μας αποδείξαμε πόσο μεγάλη σημασία έχει για εμάς η συνοχή αυτή. Οι Έλληνες τιμήσαμε την ενότητα πολύ περισσότερο κι από τις ίδεις τις πολιτικές των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.


ΧΑ: Σας φοβίζει ο ευρωσκεπτικισμός και τα αντιευρωπαϊκά κόμματα που εμφανίζουν ανοδικές τάσεις, όπως το UKIP στη Μ. Βρετανία; Θεωρείτε πως ο αντιευρωπαϊσμός είναι μια… μόδα ή το μοντέλο της Ενωμένης Ευρώπης έχει χάσει κάτι από την αίγλη του;

ΕΚ: Ο σκεπτικισμός ως μέθοδος ανάλυσης δεδομένων μπορεί να είναι ωφέλιμος εάν καταλήγει σε κάποιο αξιοποιήσιμο συμπέρασμα.

Εάν χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φοβικών συνειρμών και ενστίκτων τότε είναι επικίνδυνος. Η ενθάρρυνση του σκοταδισμού της απομόνωσης και της επιθετικής υπεροχής βρίσκουν έδαφος επειδή επιτρέψαμε να θεωρηθούν η δημοκρατία και η ειρήνη ως δεδομένα και ανυποχώρητα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Η συνοχή ωστόσο θέλει διαρκώς δουλειά. Θέλει διαρκή έργα υποστήριξης, υποστύλωσης με νέα δομικά υλικά επικοινωνίας και ανοχής, με ανθρωπισμό και οράματα.

 ΧΑ: Ποιο θεωρείτε ότι θα μπορούσε να είναι ένα αποδοτικό μοντέλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση;

ΕΚ: Η αποδοτικότητα ως λέξη τα τελευταία χρόνια δαιμονοποιήθηκε στην Ευρώπη. Θυμίζει θυσίες έναντι του κέρδους. Θυμίζει κυνισμό και απολύσεις. Αν υπήρχε ένας λόγος που με ενθουσιασμό συμπεριλάβαμε στο λεξιλόγιό μας νέες έννοιες όπως ευρωπαϊκό ιδεώδες, ευρωπαϊκός πολιτισμός, είναι επειδή πιστέψαμε ότι σε αυτήν την Ήπειρο ο άνθρωπος βρίσκει το περιβάλλον και τις συνθήκες για να αναπτύξει τις ατομικές του ελευθερίες προκειμένου να ενισχύσει την κοινωνική του συμμετοχή ως πολίτης και να τιμήσει την διαφορετικότητα της κουλτούρας του τόπου καταγωγής του. Ότι ανήκουμε σε ένα σύνολο που μας συν – κινούν και εμπνέουν οι κοινές αλήθειες.


Πιστέψαμε ότι η εργασία σε αυτήν την Ήπειρο είναι δικαίωμα και επιλογή, είναι το μέσον και η συμβολή για την ατομική και συλλογική πρόοδο. Πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό. Πρέπει να καταργήσουμε το ψευτοδίλημμα: αποδοτικότητα ή ανεργία. Πρέπει οι πολιτικοί της ΕΕ να προστατέψουν και να αναδείξουν την δημιουργικότητα των πολιτών που τους εκλέγουν. Η αποδοτικότητα να ταυτιστεί εκ νέου με την πρόοδο και την εξέλιξη.


Να συνδεθεί η Παιδεία με την Ιδιότητα του πολίτη, η Αγορά με την Αειφορία, οι δεξιότητες με την ευελιξία και η αξιολόγηση με την δια βίου μάθηση. Η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη των επιμέρους κλάδων της οικονομίας.Από την Αγροτική παραγωγή μέχρι την Ναυτιλία και την Επιχειρηματικότητα και τις σοβαρές επενδύσεις για αξιοποίηση του φυσικού ορυκτού πλούτου.

Και βέβαια, η βιωσιμότητα κάθε ευρωπαϊκού οικονομικού μοντέλου, εδράζεται στην ανάγκη του να ξανασχεδιαστεί ο χάρτης της συνοχής των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Μέσα από τον σεβασμό και την πρόνοια, την προστασία του παιδιού και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων,  την ενθάρρυνση της γυναίκας για μεγαλύτερη συμμετοχή στα όργανα αποφάσεων, την μισθολογική ισότητα ανδρών-γυναικών, την πρόσβαση στην Παιδεία και την Υγεία, την διαχείριση του μεταναστευτικού με όρους ανθρωπισμού και αξιοπρέπεια.


ΧΑ: Τι ώθησε ένα άτομο με τόσα προσόντα και σπουδές για άλλους «δρόμους», στην ενασχόληση με την πολιτική; Το όραμα της εξουσίας ή το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο;

ΕΚ: Η ζωή ό,τι και να κάνεις αποκτά βαθύτερο νόημα μόνο με την προσφορά. Εμένα χαρά μου δίνει το να βοηθάω με τις μικρές μου δυνάμεις εκείνους που υφίστανται αδικίες, αλλά και την χώρα μου, ειδικά στα δύσκολα. Έτσι έμαθα από τους γονείς μου.

ΧΑ:  Είστε νέα γυναίκα, λαμπερή, πετυχημένη και πολύ όμορφη! Υπάρχει κάτι που λείπει από τη ζωή σας;

ΕΚ: Είμαι ευτυχισμένη κι έχω την οικογένεια μου και καλούς φίλους. Αυτά είναι αρκετά.

ΧΑ: Οι άνδρες σας πλησιάζουν άνετα ή… φοβούνται μια τόσο δραστήρια πολιτικό;

ΕΚ: Θα έλεγα σε φυσιολογικά πλαίσια!

ΧΑ: Προσέχετε τη δημόσια εικόνα σας; Υπάρχουν "πρέπει" που σας εμποδίζουν να ζήσετε τις προσωπικές σας στιγμές όπως πραγματικά επιθυμείτε;

ΕΚ: Επιλογή μου είναι, και τα πρέπει είναι δικά μου. Η σοβαροφάνεια και η υποκρισία δεν πρέπει να ορίζουν την ζωή κανενός.

ΧΑ: Τι πρέπει να έχει ένας άνδρας για να σας κατακτήσει;

ΕΚ: Σταθερό χαρακτήρα, να μην ανταγωνίζεται όσα είμαι, να υπάρχει σεβασμός, αλληλοϋποστήριξη και καλή καρδιά.

ΧΑ: Είναι στα άμεσα σχέδιά σας ο γάμος; Πώς φαντάζεστε σε 20 χρόνια τον εαυτό σας;

ΕΚ: Αυτά δεν τα σχεδιάζεις..την υγεία μας να έχουμε.

Who is who

Πολιτική δράση:

2013-Σήμερα: Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών (δωρεάν νομική και ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων βίας ανα περιφέρεια, κυρίως γυναικών, δράσεις για την ισότητα των φύλων, κατά των διακρίσεων και κατά της εμπορίας ανθρώπων, στήριξη νέων, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας)
2007-2012: Διετέλεσε Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Περιφέρειας Ά Θεσσαλονίκης

Διετέλεσε Μέλος των Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων:
-Εξωτερικών Υποθέσεων
-Μορφωτικών Υποθέσεων
-Εθνικής Άμυνας
-Ελληνισμού της Διασποράς
-Μεσογειακής Συνεργασίας του ΝΑΤΟ
-Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου
2004: Εξελέγει Βουλευτής Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ανέλαβε λόγω της επιλογής της έδρας από τον πρόεδρο της παράταξης, όπως και το 2012
2002-2006: Δημοτική Σύμβουλος, η νεότερη εκλεγμένη της Θεσσαλονίκης
2001-2002: Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ
1992-2006: Μέλος του Μαθητικού Κινήματος, της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ


Εκπαίδευση:

2012: Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς
2012: Βασικές Αρχές Οικονομίας, Long Distance Course, Department of Economics, Harvard University, Cambridge, United States
2008: Διεθνολόγος, Μεταπτυχιακό Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς
2006: Αρχιτέκτων Μηχανικός, Διπλωματούχος Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
2004: Δημοσιογράφος, στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και Μέλος της ΕΣΗΕΑ

Επαγγελματική δράση:

2013-Σήμερα: Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και Εξαγωγών Ελληνικών Προϊόντων
2013-2014: Σύμβουλος Επικοινωνίας της Πανελλήνιας ´Ενωσης Φαρμακοβιομηχάνων (για τα Ελληνικής Παραγωγής Φάρμακα)
2012-2013: Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Ομίλου DemCo και Alpha Tv
2004-2007: Δημοσιογράφος Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Channel

Κοινωνική Δράση: 

Συμμετοχή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μέσω του Διαδικτύου (Social Media)
Μέλος Σωματείου Παναγία Σουμελά Θεσσαλονίκης: για την Ορθόδοξο Εκκλησία, των Προσφύγων του Ευξείνου Πόντου
Στήριξη Οργανώσεων με δράσεις υπερ των νέων και των γυναικών, Ελλήνων της Διασποράς, Δικτύων κατά της εμπορίας γυναικών και παιδιών, Εθελοντικών περιβαλλοντικών δράσεων, Εκστρατειών ενημέρωσης

Βιογραφικά Στοιχεία:

Γεννήθηκε την ημέρα του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας της Αλέξανδρος, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Λύκειο, με ρίζες από Καστελόριζο, ´Ιμβρο αλλά και Σπάρτη, ενώ η μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου, Ποιήτρια και Συγγραφέας, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε στην Σχολή Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μεγάλωσε στην Ημαθία, με ρίζες από τον Πόντο και την Καπαδοκία της Μικράς Ασίας. Η μικρότερη αδελφή της Μανταλένα, Δικηγόρος του ΔΣΘ, εργάζεται στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ